Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Help Installing SMP
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help Installing SMP

post #1 of 12
Thread Starter 
I finally decided to install F@H on my new computer, but I'm having trouble. I go to the website, download the beta SMP v5.91 to my documents folder. Then I install the program to my programs x86. I open the install.bat file like it said to, but then it says "access is denied. Unable to uninstall previous installation. Install failed." This is right after I deleted the files and tried again. So I open the F@H.exe, thinking if it said there's an install I'll just try it. I get "Unable to Connect to 'my comp'" and then at some point says it couldn't connect because my computer actively refused it. Can anybody help get my comp to allow it or something? I'd really like to start folding, and also now that the Nvidia client is out maybe I can get some major points!Thanks OCN, (DELETE See our TOS/Rules)
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
make sure you run as admin
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stanrc View Post
make sure you run as admin
OK I think this has been a problem in the past for me. How exactly do I insure I'm running as admin? I am the only user account so I thought I must be admin. Is there more to it? Thanks.

OK I ran it as admin and it gave me the same message.
Edited by piggy1918 - 6/17/08 at 7:06am
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
in vista, no. you can right click on the exe and select "run as admin" though
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stanrc View Post
in vista, no. you can right click on the exe and select "run as admin" though
Yep I found that. It also says "generic socket failure". wth does that mean and can I fix it?
Edited by piggy1918 - 6/17/08 at 7:14am
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
If you look in the sticky "Folding@Home Essentials Thread" you will find my guide in Vista on how to set-up the SMP client
Pure 1nhibition
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i5 3570K] [Gigabyte Z77X-UD3H] [eVGA 560 Ti] [8GB G.Skill Ripjaws X DDR3-1600] 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[OCZ Vertex LE 50GB SSD | 1TB | 2TB] [A50] [Windows 10 Pro x64] [24" Samsung 2494HM] 
Power
[Corsair 750W] 
  hide details  
Reply
Pure 1nhibition
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i5 3570K] [Gigabyte Z77X-UD3H] [eVGA 560 Ti] [8GB G.Skill Ripjaws X DDR3-1600] 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[OCZ Vertex LE 50GB SSD | 1TB | 2TB] [A50] [Windows 10 Pro x64] [24" Samsung 2494HM] 
Power
[Corsair 750W] 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mega_option101 View Post
If you look in the sticky "Folding@Home Essentials Thread" you will find my guide in Vista on how to set-up the SMP client
I will try that, thanks. I checked the other three stickies but not that one lol.


EDIT: I got all the way to the part where you run the install.bat, but ran into a problem: I don't have a password for my account. So I just entered my typical password (yes I know I should have multiple). But then I get the message "aborting: unable to connect to 'GAMING RIG'" (my comp) then I press a key to continue, and nothing happens. Why can't it connect? It's step 5 in your guide mega, I never see the 2 "If you see this twice, MPI is working". Thanks guys
Edited by piggy1918 - 6/17/08 at 7:52am
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
Bump. Any other ideas?
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Make sure that you have a password for your account. If not go make one in "Control Panel" > "User Accounts". When you run the install.bat file DO NOT write anything for the username just hit enter. When it asks you to write the password type in the password you just created for your User Account. Type it twice
Pure 1nhibition
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i5 3570K] [Gigabyte Z77X-UD3H] [eVGA 560 Ti] [8GB G.Skill Ripjaws X DDR3-1600] 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[OCZ Vertex LE 50GB SSD | 1TB | 2TB] [A50] [Windows 10 Pro x64] [24" Samsung 2494HM] 
Power
[Corsair 750W] 
  hide details  
Reply
Pure 1nhibition
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i5 3570K] [Gigabyte Z77X-UD3H] [eVGA 560 Ti] [8GB G.Skill Ripjaws X DDR3-1600] 
Hard DriveCoolingOSMonitor
[OCZ Vertex LE 50GB SSD | 1TB | 2TB] [A50] [Windows 10 Pro x64] [24" Samsung 2494HM] 
Power
[Corsair 750W] 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mega_option101 View Post
Make sure that you have a password for your account. If not go make one in "Control Panel" > "User Accounts". When you run the install.bat file DO NOT write anything for the username just hit enter. When it asks you to write the password type in the password you just created for your User Account. Type it twice
Can I create a password, install the file, then revert to no password? I'd really rather not have a password all the time. Will it not run if I go back to no password after uninstalling it? Thanks.
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
Trusty Old Rig #1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-P35-DS3L Rev 2.0 XFX 8800GTS 512 815/1991/2114 2GB DDR2800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 500GB AAKS Vista Home Premium x64 Samsung 226BW G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
PCP&C 610 Silencer CM Stacker 830 Razer DeathAdder (AMAZING!) Blue Light-up thingy 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Help Installing SMP