Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q6600 @ 3.2ghz problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Q6600 @ 3.2ghz problem

post #1 of 3
Thread Starter 
Hello guys, Nice to meet you all~
Before I go into it, i have looked at all other threads, and I can't find any settings, that help me out, I read over the Overclocking guides in the forums, that's where I learned how to do it so far, but I cant get the PC stable, so on witht he topic~


I recently bought a new PC, built it myself, it's my 3rd build within a year. but this is my first attempt at overclocking. I'll start with a list of specs-

Case: Antec 900
Mobo: Asus striker II formula, 780i nvidia chipset
CPU: Intel Q6600 G0 stepping - Arctic Silver 5 Thermal Compound
CPU cooler: Thermaltake V1 CPU Cooler
Ram: Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX (2x2gb)
PSU: Thermaltake 850W Toughpower Modular
HDD: 320g
GPU: 8600 GTS, soon to be 9800gx2 SLI, or might wait for 9900s release
Bios: 1011


I think thats all of it, I listed everything just incase something was making it hard for me to OC, this is my first time trying to OC a system, so im not 100% what I'm doing yet.

I'll post pictures with my Bios settings here: to many to list myself lol

http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/cpuz.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image008.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image009.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image071.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image073.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image075.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b54/mdem/Image074.jpg

Idle temp : 30-35c
100% with prime95 : 48-53c

So my problem starts with, in prime95 sometimes my 4th core cuts out after 15-30mins, but not the others, only the 4th.
I run ---in place-large FFTs (max heat/power some ram).

When I finally change my voltages a little and make it stable for an hour or so, I leave it over night/while im at work, but when i come home its either reset/crashed.
I try giving CPU a little more juice, but nothing. I try giving NB/SB a bit, and nothing.
I really not sure how to fix the problem, I cant find the answer in any of the other threads, on any forums.
I've tried using setups from other people that have posted, but they dont seem to be working either. So I'm totally lost.

Any help is welcome, I would love to run at 3.2ghz because I know I should be able to, my airflow and cooling seem fine to get 3.2ghz without a problem.

Thanks in advance!!<3


mdem-
post #2 of 3
LOL...WELCOME man..I constantly see guys made a first post about their OC attemp in this subforum...
please try to fill System specs in UserCP, so make hings a lot easier for us...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5200, @3.5Ghz, 1.385 :/ Asus P5E3 Deluxe Sapphire HD 4850 Kingston 2*1gb, 1333Mhz, CL9 temp 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Blue 6400 AAKS Win XP SP3 dual boot Vista Ultimate SP1 Samsung T220 Thermaltake Purepower RX 600w 
Case
NZXT Tempest 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5200, @3.5Ghz, 1.385 :/ Asus P5E3 Deluxe Sapphire HD 4850 Kingston 2*1gb, 1333Mhz, CL9 temp 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Blue 6400 AAKS Win XP SP3 dual boot Vista Ultimate SP1 Samsung T220 Thermaltake Purepower RX 600w 
Case
NZXT Tempest 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
try it with 8x multiplier... might be a wall u hit. all CPUs differ and wuts the VID on ur Q6600? 1.312v seems like undervolting if ur VID is 1.325v which is the majority of the batches coming out nowadays. and like wolfy says. system specs in UserCP would help us out too.
Loosey Goosey
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Stepping 4.3 @ 1.368vcore ASUS P5Q Deluxe eVGA GTX 260 216 2x2 Corsair Dominator 1066mhz 5-5-5-15 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Velociraptor 300GB +(2)750GB + (2)1TB WD Black Cav Windows 7 Pro 64-bit Dell 2407WFP + 50" Pioneer 5020 KURO Logitech DiNovo Edge 
PowerCaseMouse
PC Power and Cooling Silencer 750 Quad CM 690 II Advanced Orochi Razer 
  hide details  
Reply
Loosey Goosey
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Stepping 4.3 @ 1.368vcore ASUS P5Q Deluxe eVGA GTX 260 216 2x2 Corsair Dominator 1066mhz 5-5-5-15 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Velociraptor 300GB +(2)750GB + (2)1TB WD Black Cav Windows 7 Pro 64-bit Dell 2407WFP + 50" Pioneer 5020 KURO Logitech DiNovo Edge 
PowerCaseMouse
PC Power and Cooling Silencer 750 Quad CM 690 II Advanced Orochi Razer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q6600 @ 3.2ghz problem