Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Rma?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Rma?

post #1 of 5
Thread Starter 
Well I just bought a new mobo, the Asus M3A. And it I can't get it to start, I connected it to everything it supposed to be at, I've tried resetting the CMOS. My problem is that the screen on my monitor would not boot up, it would just stay in stand-by mode. The second thing is that the front panel of my case where the two red and green LED lights appear, the green does not appear but the red stays. Inside, my mobo everything is fine, the fan on my graphic card is running perfectly and so is the cpu fan. I don't know what to do now, has anyone ever had this problem before?
I even tried the ram trick, it still doesn't work, any suggestions?
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Thread Starter 
Could it be my cpu? Because when I start it, it remains cold.
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
reset cmos, try different ram

if that fails RMA the mobo
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X2 7850 Black Edition GIGABYTE GA-MA770-UD3 XFX 4850 G.SKILL 2GB DDR800 
Hard DriveOSPowerCase
250 gig Seagate Windows XP 400w Scythe Kamariki Antec NSK4480 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X2 7850 Black Edition GIGABYTE GA-MA770-UD3 XFX 4850 G.SKILL 2GB DDR800 
Hard DriveOSPowerCase
250 gig Seagate Windows XP 400w Scythe Kamariki Antec NSK4480 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
But it could be my cpu I am worried about, because in the afternoon, I started my pc and forgot the heatsink on the cpu, For atleast 1 or 2 seconds, then the heatsink made this nasty odor but not my cpu, but that was still during the process of my mobo installation and before that it did not work either, I am confused
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte EX-58 UD3R BFG GTX 285 OC2 @ 740/1620/1484, 34C-I/45C-L G.Skill Pi 6GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X WD Caviar Black 500GB @ RAID0 LG 22X SATA Windows 7 Ultimate x64 AOC 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 Thermaltake 750W Modular CM 690 w/ 6 YL-H Logitech G5 
Mouse Pad
Steelpad S&S 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
I dont understand what you are saying, you started the pc but forgot to connect the heatsink? Well while that certainly isnt a good idea, most cpu's will simply shut themselves off when overheated (unless you disabled that in bios) to prevent death.

Umm, as far as nasty odors, not a good sign, but heatsinks dont make odors... so again im kinda confused...
Apollo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 Asus P6T Sapphire 4870X2 3x2GB OCZ Gold DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb RAID 0, 2 x 1TB Caviar Black Samsung 22x Sata DVD+-R/DL Vista x64 Acer x223w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 gen2 Cooler Master 850w 6 Rail Antec Twelve Hundred OCZ Equilizer 
Mouse Pad
Fellowes Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
Apollo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 D0 Asus P6T Sapphire 4870X2 3x2GB OCZ Gold DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb RAID 0, 2 x 1TB Caviar Black Samsung 22x Sata DVD+-R/DL Vista x64 Acer x223w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 gen2 Cooler Master 850w 6 Rail Antec Twelve Hundred OCZ Equilizer 
Mouse Pad
Fellowes Ergonomic Wrist Support 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Rma?