Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › New cpu - reinstall os?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New cpu - reinstall os? - Page 2

post #11 of 13
Quote:
Originally Posted by mhsbrian View Post
There are 2 ways.

The best way in my opinion is pop the motherboard battery out and unplug the power cable from the PSU. Wait 5 seconds and put the battery back in and plug it back up. Start up your PC, load your settings you want in the BIOS, reset your time. You've succesfully resets CMOS
Good Tip! Beats fiddling with the jumper on the board!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.3GHz Gigabyte x79-UD3 MSI GTX 570 4x4GB Corsair Vengeance - Quad Channel 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
256GB Vertex 4 Seagate 1 TB 7200 RMP LG Multi Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit BenQ GW2750 Razer BlackWidow Tournament 10 key less Corsair 850AX 
CaseMouseMouse PadAudio
Obsidian 800D G500 XFX WarPad OMB 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.3GHz Gigabyte x79-UD3 MSI GTX 570 4x4GB Corsair Vengeance - Quad Channel 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
256GB Vertex 4 Seagate 1 TB 7200 RMP LG Multi Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit BenQ GW2750 Razer BlackWidow Tournament 10 key less Corsair 850AX 
CaseMouseMouse PadAudio
Obsidian 800D G500 XFX WarPad OMB 
  hide details  
Reply
post #12 of 13
Clear your BIOS and you should be fine as said above. I did have a friend one time that had his Windows see it as having two cores from an E6600 and then 2 more from a Q6600. He reformatted and that was that.
First Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Duo E6400 @ 2.8 1.3v Vcore EVGA 680i AR EVGA GTX 280 G.Skill HZ's 4GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Raptors X's in RAID 0 and 1 WD Caviar 160gb LG DVD/CD Lightscribe Windows XP Professional SP2 Samsung T240 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula Antec Neo HE 550w Antec 900 Logitech MX518 Optical 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
First Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Duo E6400 @ 2.8 1.3v Vcore EVGA 680i AR EVGA GTX 280 G.Skill HZ's 4GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Raptors X's in RAID 0 and 1 WD Caviar 160gb LG DVD/CD Lightscribe Windows XP Professional SP2 Samsung T240 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula Antec Neo HE 550w Antec 900 Logitech MX518 Optical 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #13 of 13
I had the core problem with my E7200. I found out it was a BIOS flash issue that was causing me my problems. I currently Run a E1200 and I didn't need to do any fiddlering
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › New cpu - reinstall os?