Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › A very strange problem?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A very strange problem?

post #1 of 6
Thread Starter 
I have this odd problem with my pc:

The first time you boot it up, it blue screens you within the first 5 mins of being on, then restarts and is fine UNTILL you turn it off/shut it down/ kill the power, whatever you want to call it, however you can re-start it fine. Its fine as long as the power is not cut.

When you do turn it off, the next time you turn it on, wether it be 30 secs or 24 hours, the same thing happens, blue screen within 5 or 10 mins and restart. Also the error message varies between a few different ones.

If i put a single stick of my old RAM in, its fine but slow as hell cos vista needs more than a gig for me not to want to hit it, if i put the 2 sticks i have in into the yellow dual channel slots rather than black, it doesnt like it. If i put memory into all 4 slots, it won't even boot. but is fine with a stick in both of the black slots except for the blue screen issue. Before i did a bios update, it would blue screen everytime you booted no matter what, rather than just the 1st.

Personally i think the mobo is screwed, but i don't wana scrap it untill im sure, so what do you rekon please?

Si
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
What is your vdimm set at?
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
its manually set to the temp stated on the ocz site for the ram, cos it doest detect properly on my board, i think its about 2.1v but to check id have to reboot and im lazy so.....
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
any ideas, anyone?
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
The Tortoise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300(Conroe) @ 3.01Ghz Lapped ASUS P5E HD4850 1GB 4 x 1GB OCZ DDR2 6400 platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Samsung SpinPoint, 500GB + 40GB Seagate Died Windows 7 Pro x64 / Arch_x64 22" Samsung syncmaster 2232BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Thing 650W Antec 900 Logitech MX Revoloution 
Mouse Pad
Has a cat on it ;) 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
I had the exact same problems with the same board. Same blue screen then reboot then fine. So after messing with everything I decided to upgade the bios. Then it wouldnt post. Ended up loading the default settings and it runs fine. Now it will not overclock at all. Any change I make results in no post. Tried going back to the old bios and it tells me it's not suitable for my system. Also had the same memory problems. I found it only runs good with three sticks in the first three slots. I does run in single channel though and I have no idea how to fix it but the system is at least stable. New board will be here next week :-)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 3.2 EVGA 750I SLI FTW (2) 8800gt 4gb ocz platnium rev2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor Sony Nec XP media center 24" viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g15 coolermaster 750w real power Antec 900 logitech mx 518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 3.2 EVGA 750I SLI FTW (2) 8800gt 4gb ocz platnium rev2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor Sony Nec XP media center 24" viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g15 coolermaster 750w real power Antec 900 logitech mx 518 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
ah yes asus and there 650i/680i !CRAP! they call mobo's. had a striker extreme and its was a pain in the ass from day one. never again will asus get my moneys , that was probably a little harsh, o well.
Nine Hund
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K 4.7ghz Delided CLU Asus Z87 Hero 2-Evga 1080 SC ACX HB Bridge Cors Dom 2666 c11 8gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1x128gb Sam 840 pro (OS) 1x512gb Sam 850 pro (games) Asus DVD  H80i W/IndustrialPPC fans 
OSMonitorKeyboardPower
W10-64 Sony 55" x850c Microsoft Wireless 7000 Antec 1000 Noctua fan mod 
CaseMouse
Antec 900 W/ IndustrialPPC fans Razer Mamba TE 
  hide details  
Reply
Nine Hund
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K 4.7ghz Delided CLU Asus Z87 Hero 2-Evga 1080 SC ACX HB Bridge Cors Dom 2666 c11 8gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1x128gb Sam 840 pro (OS) 1x512gb Sam 850 pro (games) Asus DVD  H80i W/IndustrialPPC fans 
OSMonitorKeyboardPower
W10-64 Sony 55" x850c Microsoft Wireless 7000 Antec 1000 Noctua fan mod 
CaseMouse
Antec 900 W/ IndustrialPPC fans Razer Mamba TE 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › A very strange problem?