Overclock.net › Forums › Components › Memory › bad memory?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

bad memory?

post #1 of 5
Thread Starter 
So, I finally got the new rig together, and after some troubleshooting got it to post with one stick of memory. I know it's late and I may not be thinking clearly. Is ther something I'm missing? Could it be voltage issues? I didn't change the bios, although I did update the bios, but that didn't help. One thing that I noticed was that the case it was shipped in was cracked, and one of the sticks was floating around in there loose.

If it is bad, Is it best to rma through new egg or direct to mushkin? Do you know if either do cross shipments?

CPU: e8400
Case: Antec p182
arctic cooling mx-2
CPU heatsink & fan: Vendetta 2
MB: Asus P5q deluxe p45

Ram: mushkin (996619) 4gb 2x2
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820146789

HD: 500gb 7200.11 seagate
PSU: Xigmatek 650w
dvd writer: Samsung sh-s203n
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
What voltage and are your RAM sticks running at?

Says you need 2.1v 5-5-5-15
post #3 of 5
Thread Starter 
Ok, I'm slightly new here. Everything in bios is set to default. I assume it's set to auto. Exactly which setting am I looking for? dram voltage? If so, it's on auto, min is 1.8, max is 3.00.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
If the CMOS was reset to default it should run, I have seen many bad memory sticks. Swap the two using the same slot and see what happens, if no post it's the stick.
If you bought it from NewEgg RMA it there.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400@4.0 DFI Blood Iron EVGA 9600GT 8 Gigs Gskill pc6400 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Maxtor Diamond Max Windows7 Pro Acer AL2016W yes 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 500w SXS Ultra Aluminus yes yes 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Yes, that is what I have done. I swapped the sticks. One works, and one doesn't. Thanks for the help and lightning fast responses!
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 3ghz/ oc'd 4ghz Asus P5Q Deluxe P45 xfx 9800 gtx PV-T98F-YDF9 CORSAIR DOMINATOR (TWIN2X2048-8500C5D G) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 SSD Caviar Black 640gb Samsung sh-s203n OCZ Vendetta 2 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro 64 bit Samsung 24” widescreen SyncMaster 2443BWX Logitech G15 Xigmatek 650w NRP-MC651 
CaseMouseAudio
Antec p182 Logitech G9 Logitech G51 speaker system 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › bad memory?