Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Dead MOBO confrimation hurry!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Dead MOBO confrimation hurry!

post #1 of 15
Thread Starter 
Alright i gotta go to work in 20 min and last night i redid my water loop and dont know what i did wrong but after some serious testing my p5n32-e wont post. All the lights turn on and the light turns green. But my quad gets no signal to the ram...(tracers) and either does an old p4 which im using on a different comp now. It doesnt make sense but could the boards cpu socket be dead?
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
Do you have any spare low voltage RAM ? That board has an issue that it won't boot with those high voltage sticks. You need to boot with some low volt stuff, and then set the RAM manually to 2.2V

Or try with a single stick... sometimes that works.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
Ive tried with my old gskill ram and still nothing. The board worked fine before i took it apart. I just want to know...If neither cpu worked is it the board? id rather get a new board neway.
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
could be the board.... since you have tried different CPU and RAM, I rule those out. Could be the GPU, or the PSU.

Or just a simple short circuit somewhere.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Chozart View Post
could be the board.... since you have tried different CPU and RAM, I rule those out. Could be the GPU, or the PSU.

Or just a simple short circuit somewhere.
Tried boot with no gpu. Still nothing, everything powers up fine and theres no problem with the psu. Downside is i have no speaker and cant get any beeps. Any one have an idea ive checked the northbridge and nothing seems wrong...sigh
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
what exactly did you take apart?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5680@4.8GHz 192x25x1.47v EVGA X58 Classified(E759) EVGA GTX980 Ti SLI @1515/8400 6x4GB GSkill Ripjaws@1540 8-8-8-20-2T-1.55v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Force GT 120GB/OS Corsair Force LS 60GB/PAGE Toshiba 4TB/GAMES CPU-EK Supremacy 
CoolingCoolingCoolingCooling
MB-EK FB Classified GPU-EK FC TitanX/Backplates Rad-Swiftech 360mm MCR-320/Pump Rad-Barrow 280mm 
CoolingCoolingCoolingOS
Ram-Corsair 2x60mm Resevoir-Barrow 250x50mm Misc-6x120mm/2x140mm/NZXT Sentry,Barrow 3/8 fit... Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50'' 3840x2160 30hz Logitech G110 EVGA Supernova G2 1300 Lian Li PC-A77F 
MouseMouse PadOtherOther
Logitech G9x Xtrac Ripper XL Logitech G27 Logitech G940 
Other
Xbox One controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5680@4.8GHz 192x25x1.47v EVGA X58 Classified(E759) EVGA GTX980 Ti SLI @1515/8400 6x4GB GSkill Ripjaws@1540 8-8-8-20-2T-1.55v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Force GT 120GB/OS Corsair Force LS 60GB/PAGE Toshiba 4TB/GAMES CPU-EK Supremacy 
CoolingCoolingCoolingCooling
MB-EK FB Classified GPU-EK FC TitanX/Backplates Rad-Swiftech 360mm MCR-320/Pump Rad-Barrow 280mm 
CoolingCoolingCoolingOS
Ram-Corsair 2x60mm Resevoir-Barrow 250x50mm Misc-6x120mm/2x140mm/NZXT Sentry,Barrow 3/8 fit... Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50'' 3840x2160 30hz Logitech G110 EVGA Supernova G2 1300 Lian Li PC-A77F 
MouseMouse PadOtherOther
Logitech G9x Xtrac Ripper XL Logitech G27 Logitech G940 
Other
Xbox One controller 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
I some how shorted my old Abit IP35-E. Had the same symptoms and all. I tried everything you did too. As soon as I put in a new mobo, it fired right up. I bet you shorted it , maybe from static or something. Do you have a spare mobo or could you borrow someone's?
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by spacegoast View Post
I some how shorted my old Abit IP35-E. Had the same symptoms and all. I tried everything you did too. As soon as I put in a new mobo, it fired right up. I bet you shorted it , maybe from static or something. Do you have a spare mobo or could you borrow someone's?
I didnt take it apart per say just did a water cooling clean up. New tubes and water. i Lapped all the parts and did the cpu (let it dry for a day) then put it all back together and then booted up and got nothing. So i went and got a p4 cpu and still nothing, tracers were NOT showing any action lights. The little light turns green when i turn it on but nothing is posting. Also just ordered a open box DFI p35 bored as i dont have SLI and 680i is horrible.
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
post #9 of 15
Quote:
Originally Posted by shnoops View Post
I didnt take it apart per say just did a water cooling clean up. New tubes and water. i Lapped all the parts and did the cpu (let it dry for a day) then put it all back together and then booted up and got nothing. So i went and got a p4 cpu and still nothing, tracers were NOT showing any action lights. The little light turns green when i turn it on but nothing is posting. Also just ordered a open box DFI p35 bored as i dont have SLI and 680i is horrible.
I may be mistaken, but static can build up on your hands and when you touch your mobo or gpu, it could short it. Isnt that the reason why it is recommended to use anti-static gloves when removing/installing hardware?

edit:the little green light, as in the one for the mobo?
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
MIVE
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k (4.7ghz at 1.33v) Asus Maximus IV Extreme MSI GTX 980 Ti 6G Gaming  16GB(4x4GB) G. Skil Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Asus dvd-rom (sata) Corsair H105 Windows 8.1 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG Swift Filco Ninja OCZ ZX1000W Silverstone Raven RV02 
MouseMouse Pad
Cyborg RAT 7  Steel Series 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by spacegoast View Post
I may be mistaken, but static can build up on your hands and when you touch your mobo or gpu, it could short it. Isnt that the reason why it is recommended to use anti-static gloves when removing/installing hardware?

edit:the little green light, as in the one for the mobo?
I was wearing a ESD wrist strap, and yes the indicator light on the mobo was lit green. And would a shorted mobo cause all the other parts on it to light up and the fans connected to run? BTW the TRACER ram has blue lights that are always on...but the activity lights dont run.
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
Piece by Piece
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 3.6GHZ 1.4V XFX 780i XFX 9800GTX 2x2 GB G skill PI 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
160gb x2 raid 0 Vista x64 24" and 22" asus & viewsonic Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
750 cooler master pro Antec 900 logitech mx518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Dead MOBO confrimation hurry!