Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7200 Dead sensors
New Posts  All Forums:Forum Nav:

E7200 Dead sensors

post #1 of 5
Thread Starter 
Just installed a E7200 cpu real temp reports both sensors stuck. my temps never move even when running occt. any ideas? or just rma it?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
RMA would be ur best bet... I assume youve tried reseting cmos and pulling cpu and puting it back in?

I know when the thermostat use to get stuck on my ole chevy id just hit it with a hammer?? Maybe...

Nah, RMA aould be better
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
The Money Pit
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 - 4.24 @ 1.40v Batch #3941B089 EVGA X58 SLI LE MSI 580 GTX Lightning - 950/1900/2200 @ 1.1v 6GB Mushkin @ 1475 - 6-8-6-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Vertex Plus 2 x 500GB WD Blues RAID0 Lite-On DVD/CD Custom H20 Loop 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ulti-64 25" I-Inc iH253 Antec TruePower New TP-750 CoolerMaster HAF 932 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Ya thats what im thinking, although the hammer might not be all that bad an idea.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by Bonehead View Post
Ya thats what im thinking, although the hammer might not be all that bad an idea.
You could try upping the voltage and seeing if it does something, well thats what I did and it worked.
First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7200 @ 3.6Ghz 1.184v GIGABYTE GA-EP35-DS3L EVGA GeForce 8800 GT 512MB G. Skill 4x1gb DDR2 800 (PC2 6400) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb Seagate Samsung Vista x64 17' Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek (Backlit) CORSAIR CMPSU-650TX 650W Antec 900 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7200 @ 3.6Ghz 1.184v GIGABYTE GA-EP35-DS3L EVGA GeForce 8800 GT 512MB G. Skill 4x1gb DDR2 800 (PC2 6400) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb Seagate Samsung Vista x64 17' Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek (Backlit) CORSAIR CMPSU-650TX 650W Antec 900 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Thanks will try. wierd thing is today when i stressed it{running @3166}1.14 vcore i get some reaction in the sensors for the high temps but it still does not report idle temps.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel e8500@4.2 1.18vcore asus p5k premium evga 8800GTS 320 MB 2X2GB GSKILL 8000PQ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x raptors raid 0/ 250GB 7200.10 SEAGATE Lite on dvd light scribe Vista ultimate 64 acer 20in widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
microsft wireless Corsair 620HX tj07 microsoft 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7200 Dead sensors