Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Please Help Mother board sensor whacked off its head?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please Help Mother board sensor whacked off its head? - Page 2

post #11 of 26
Thread Starter 
what do you mean by reformat? clear the hard drive?

i just took my old mother board out and put the new one in and installed the drivers not clearing the old ones

system:

window xp sp2
2Gb 6400 800Mhz ram
8800gt with accelero rev 2 on
E4500
old mother board: ecs 650i
new mother board gigabyte x48

i have tried like 4 times reapplying the thermal paste diff amounts not spreading it putting it in a line etc
lowest i have got is 40C and that was with out thermal paste :S
Edited by headcrabcake - 7/4/08 at 8:12am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
post #12 of 26
Thread Starter 
just had a thought how do i update the factor bios?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
post #13 of 26
GA-X48-DS4?

i used to use ecs 650i

when u put in the GA-X48-DS4

the crashes started happening?

Just making sure.


if so

Quote:
you must reconfigure Windows to work with the new motherboard and its components because not all motherboards use the same hardware abstraction layer (HAL), integrated device electronics (IDE) controllers, basic input/output system (BIOS), and other components
Have a read HERE


i would suggest u back up any docs u need and reinstall
this can easily be done if u have partioned ur hard drive

if u have no where to make a back up PM me and i can give u a server u can back upto
Deepthought
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 (OC-3GHz{334x9}-1.24375v) Asus P5Q Pro Turbo GIGABYTE AMD Radeon HD 6850  OCZ 4GB Reaper HPC / Dual Ch. DDR2 PC6400 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 Seagate Barracuda 7200.9 SATA Seagate Barracuda 7200.9 SATA LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N SCSI DVD+RW/DVD-RAm 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermalright Ultra-120 eXtreme Windows 8 Pro x64 LG E2260V-PN Microsoft SideWinder X6 
PowerCaseMouseAudio
Thermaltake Toughpower W0103 600-Watt ATX 12V 2.2 Antec Performance One P182 Microsoft SideWinder X8 Logitech ClearChat Comfort USB Headset (H390) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4500U Dell XPS 12-9Q33 Intel HD Graphics 4400 8GB DDR3 
Hard DriveOSMonitor
SAMSUNG SSD SM841 mSATA 256GB Windows 8.1 64Bit 1080p Dell, 10 Point Touch 
CPURAMHard DriveOS
Intel Atom Z2420 1GB 16GB Android 4.1 
MonitorPowerOther
7" Touchscreen LED Backlight WXGA (1280x800) IP... 16Wh Li-polymer Battery GPS & Glonass,G-Sensor, E-compass, Proximity, A... 
  hide details  
Reply
Deepthought
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6600 (OC-3GHz{334x9}-1.24375v) Asus P5Q Pro Turbo GIGABYTE AMD Radeon HD 6850  OCZ 4GB Reaper HPC / Dual Ch. DDR2 PC6400 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 Seagate Barracuda 7200.9 SATA Seagate Barracuda 7200.9 SATA LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N SCSI DVD+RW/DVD-RAm 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermalright Ultra-120 eXtreme Windows 8 Pro x64 LG E2260V-PN Microsoft SideWinder X6 
PowerCaseMouseAudio
Thermaltake Toughpower W0103 600-Watt ATX 12V 2.2 Antec Performance One P182 Microsoft SideWinder X8 Logitech ClearChat Comfort USB Headset (H390) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4500U Dell XPS 12-9Q33 Intel HD Graphics 4400 8GB DDR3 
Hard DriveOSMonitor
SAMSUNG SSD SM841 mSATA 256GB Windows 8.1 64Bit 1080p Dell, 10 Point Touch 
CPURAMHard DriveOS
Intel Atom Z2420 1GB 16GB Android 4.1 
MonitorPowerOther
7" Touchscreen LED Backlight WXGA (1280x800) IP... 16Wh Li-polymer Battery GPS & Glonass,G-Sensor, E-compass, Proximity, A... 
  hide details  
Reply
post #14 of 26
All I read was the title and I cracked up. Who whacked off their head?
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire 5870 Cypress XT EF6 2GB 4GB (2x2GB) G.SKILL 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
32GB Corsair SSD + 2x 320 + 1x 250 Lightscribe drive Windows 7 Ultimate Hanns-G HG-216DPO 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Keyboard OCZ GameXStream 850W HAF 932 Logitech G5 Laser Gaming Mouse 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire 5870 Cypress XT EF6 2GB 4GB (2x2GB) G.SKILL 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
32GB Corsair SSD + 2x 320 + 1x 250 Lightscribe drive Windows 7 Ultimate Hanns-G HG-216DPO 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Keyboard OCZ GameXStream 850W HAF 932 Logitech G5 Laser Gaming Mouse 
Mouse Pad
Allsop 
  hide details  
Reply
post #15 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by karan.t View Post
GA-X48-DS4?

i used to use ecs 650i

when u put in the GA-X48-DS4

the crashes started happening?

Just making sure.


if so


Have a read HERE


i would suggest u back up any docs u need and reinstall
this can easily be done if u have partioned ur hard drive

if u have no where to make a back up PM me and i can give u a server u can back upto

Thanks alot for helping ill begin backing up all my files now and reinstall windows
+rep


Quote:
Originally Posted by mth91 View Post
All I read was the title and I cracked up. Who whacked off their head?
my mother board or cpu sensor xD
Edited by headcrabcake - 7/4/08 at 9:42am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
post #16 of 26
Thread Starter 
nah i have reinstalled windows my sensor is till saying 44C idle dont know what C it is on TF2 yet
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
post #17 of 26
Theres no way that you should be running that high idle or at load, im running around 60 with a 3.0ghz overclock, are you sure you didnt put too much thermal paste on your cpu/hsf? too much will act as an insulator and cause you to run way too hot. also check and see what your voltage settings in your bios are at, if its on auto it may be overvolting your processor for whatever reason, easy way to find out is to download and run a program called CPUz it tells you what your clock speed is your vcore and all that jazz. if your above 1.35v then set your vcore manually in the bios to 1.325v and try that out.
Edited by Mattb2e - 7/4/08 at 2:05pm
post #18 of 26
Thread Starter 
i am sure that i ahve not put 2 much thermal paste ion i put a thin line on my cpu about 1cm and about as wise as 2mm or 3mm then placed the cpu on

my V core is 1.312V cpu-z says sec ill take a screen shot

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
post #19 of 26
the 44c your seeing is your GPU core temp not your CPU temp, in which case that is perfectly fine. from the looks of it, and im not 100 percent but the "temp 2" is your cpu temp, and obviously core 0 and core 1 are your core temps. Your voltages on the other hand are nothing short of interesting, 0 on the 12v and -16 on the -12v thats just strange.
Edited by Mattb2e - 7/4/08 at 3:08pm
post #20 of 26
Thread Starter 
This is great news Thanks a lot im glad its not the cpu but i did know my gpu was around those temps but i didn't know speed fan called it by that defiantly +rep to you


so can you suggesrt why my system is shutting down completly if i overclcok to 2.6Ghz? (cant seem to get further)
Edited by headcrabcake - 7/4/08 at 3:34pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 DFI x38 Lan party ati 4870 2gb 6400 800Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
310Gb windows xp sp3 24" samsung syncmaster 1920x1200 saitek 
PowerCase
thermale take 750W antec nine hundred 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Please Help Mother board sensor whacked off its head?