Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Trying to get 3.2ghz at least with e4500 on EP35-DS3L
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Trying to get 3.2ghz at least with e4500 on EP35-DS3L

post #1 of 10
Thread Starter 
Just got my new mobo in (ep35-ds3l) and tryin to get at least 3.2ghz with my c2d e4500 but I just can't get it right. Best I can do is 2.9ghz with x11 multiplier.

I looked around and seem to be missing the "CPU Fine Clock Ratio" setting in my BIOS, which currently is F4.

Could that be the problem, my BIOS and not being able to set the fine clock ratio?

Current settings:

CPU Clock Ratio_____[11]
CPU Host Freq.______[264]


The rest is set to auto for now.

I tried x9, with +0.2V to all voltage controls and CPU VC to 1.3625V but no luck, would reboot 3 times and reset to stock.

Any suggestions?
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
Thread Starter 
Ok, just noticed giga-byte.com only has up to F4...so IDK, anyone know why I'm missing the "CPU Fine Clock Ratio" setting, which I've seen other's with the same motherboard have.

I guess, is x11 really a bad thing then?
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
What ram do you have? It might be the problem!
|Black Tornado|
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel | C2Q Q6600 | 1.2375 VID | 3.8Ghz EVGA | 750i FTW EVGA | 2x 8800GT | 763c/1917s/1150m | Volt Modded OCZ | Platnium XTC | 1386 MHz | 2GBx2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital | 500 GB LG | DVD Buner Windows Vista Home Premium x86 DELL 22" and SONY 26" TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft | Wireless Comfort 4000 Corsiar | 750TX Antec | 1200 Microsoft | Wireless Laser 5000 
Mouse Pad
ALLSOP | Hard Surface Pad 
  hide details  
Reply
|Black Tornado|
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel | C2Q Q6600 | 1.2375 VID | 3.8Ghz EVGA | 750i FTW EVGA | 2x 8800GT | 763c/1917s/1150m | Volt Modded OCZ | Platnium XTC | 1386 MHz | 2GBx2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital | 500 GB LG | DVD Buner Windows Vista Home Premium x86 DELL 22" and SONY 26" TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft | Wireless Comfort 4000 Corsiar | 750TX Antec | 1200 Microsoft | Wireless Laser 5000 
Mouse Pad
ALLSOP | Hard Surface Pad 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
2 of these exact ones:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820161028

Got them seperately. Both are placed side by side, slots 3 and 4 from left to right, since my fan/heatsink is a bit big.
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
anyone?
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Thread Starter 
bump.
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
Current Garbage
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GIGABYTE Nvidia GTX 260 512MB 4 Gigs OCZ 
Hard DriveOSPower
WD 250gig + WD 300gig XP SP3 Antec 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
To run dual channel try 1-3 or 2-4 see if that helps,imo
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
Upgrading to a newer (beta) bios such as f5c may help quite a bit. Here, google is definitely your friend. I believe the file name itself is called ep35ds3l.f5c
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMCase
e7200 @ 3.61Ghz (9.5 x 380) Gigabyte GA-EP35-DS3L 4GB (2x2GB, Dual Channel) Lian Li PC-A05 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMCase
e7200 @ 3.61Ghz (9.5 x 380) Gigabyte GA-EP35-DS3L 4GB (2x2GB, Dual Channel) Lian Li PC-A05 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Try going up to 1.4v for your Vcore, I got mine at 1.380 for a 3.0 ghz clock, so you may need more voltage.
post #10 of 10
you could also try a higher fsb and a lower multiplier, I have mine at 333 fsb and 9 multiplier, so if you did like 320 at 10 you would get 3.2.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Trying to get 3.2ghz at least with e4500 on EP35-DS3L