Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Help: Have I fried my router?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help: Have I fried my router?

post #1 of 7
Thread Starter 
Hi guys,

ok, so i was playing around with my router and i may have put a 120v adapter into a 240 wall point, with the router on the end of the adapter. now, i can get my computers which are connected to the router to work fine, i ca access the router and everything through the default ip, but it won't recognise the modem at all. ive attached a picture showing that it recognizes the 2 computers but not the modem, or anything else for that matter. im currently running the modem straight to this computer so i canwrite this post (duh) but dad won't be happy if the onther is not online either.

the router is a netgear rp114, and ive tried putting the modem cable into one of the other 2 ports but the computers won't connect to it, thinking that it is another device.

Help!

Edited by Mxbn0 - 7/6/08 at 12:07am
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
The cables are good ? Most wall warts are 120-240 these days but read it see what iut says on it .
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 GA-P35-DS3L ATi 3870 512MB 2x2GB PC6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 Pro 256Gb WD 640 GB Samsung Blu-ray R/W Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 2253BW DELL CORSAIR VX550 CM690 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 GA-P35-DS3L ATi 3870 512MB 2x2GB PC6400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 Pro 256Gb WD 640 GB Samsung Blu-ray R/W Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 2253BW DELL CORSAIR VX550 CM690 
Mouse
Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
yeah the cables are fine, i switched them around to make sure. wont pick up anything in that port. any ideas?
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
im in australia btw, and i wanted to see if the us adapter would work, but it wouldn't, THEN i realised it was 120v only. it shouldnt have hurt the router though? only the adapter?
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
how would i go about using a multimeter to check the pcb?
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Could you have hurt it, absolutely. Doubling the voltage to the router isn't good for it, I would guess it would have totally destroyed it. I assume there are no fuses or anything inside. I would guess not, do you see any burnt wires or smell anything burnt on the board?
post #7 of 7
Thread Starter 
i looked at all of the capacitors and such, and nothing looks damaged. id've thought that the adapter wouldn't pass more that 120v down the line. what else can i check for, or test?

edit: no funny smells either...
Edited by Mxbn0 - 7/6/08 at 12:16am
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
Main system
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500 Gigabyte H67MA-D2H Nvidia GTX460 Kingston 4GB DDR3 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1TB Seagate 7200rpm Intel SSD Zalman CNPS10X Windows 7 
MonitorPowerCase
22" Viewsonic VX2250W LED 700w Thermaltake Litepower Antec 300 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Help: Have I fried my router?