Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › 23 min 37 sec boot time???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

23 min 37 sec boot time??? - Page 3

post #21 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cquinndesign View Post
why don't you try a clean install? Before you do this change your raid setup to different SATA ports, this sometimes tricks the computer. I have done this before. Good luck.
i cant even get to the install screen to reinstall windows. last night i let it sit there for 30 min and still nothing. even with the HDDs unpluged to see if it was my hdds.
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
post #22 of 24
When I finished my most recent build (sig) I had very, very long window boot screen load times, especially during the installation. It turned out to be a bad firewire card. You say you've tried with one GPU, have you tried with the other GPU, on its own? Any other cards on the mobo?

cg
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
Solo III
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K | 4.4Ghz ASRock | P67 Extreme4 EVGA | GTX 560 Ti  EVGA | GTS 250 | Physx 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill | Sniper | 4*4 Crucial | C300 | 128GB WD | Black | 500GB LG | Bluray 
CoolingOSMonitorMonitor
Xigmatek Gaia | Push/Pull W7 | Professional | 64bit LG | IPS | 23" | E2370V-BF Dell | LED | 23" | 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus | 19"  DasKeyboard | MX Browns Corsair | AX750 COOLER MASTER | RC-692 
MouseMouse Pad
Logitech | M510 steelseries 
  hide details  
Reply
post #23 of 24
Quote:
Originally Posted by G|F.E.A.D|Killa View Post
i cant even get to the install screen to reinstall windows. last night i let it sit there for 30 min and still nothing. even with the HDDs unpluged to see if it was my hdds.
Well, sounds like a HDD failure to me.
I'll recommend you to make a memtest86 CD and test your RAM for errors.
If it freezes on the BIOS POST, it'd be good to set all the storage drives to auto, and unplug the drives and then test the memory.
Ferberite
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz Lenovo Thinkpad Edge E520 AMD Radeon HD 6630M 6GB DDR3 @ 1333MHz  
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung 850EVO HITACHI HTS727550A9E364 7.2krpm Debian 7.0 Win7 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win8 15.6 Zoll 16:9, 1366x768 Pixel, AUO23EC, spiege... 24" Dell U2412M, 1920x1200 Integrated + External 
PowerCase
20V, 4.5A Lenovo Thinkpad Edge 
  hide details  
Reply
Ferberite
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz Lenovo Thinkpad Edge E520 AMD Radeon HD 6630M 6GB DDR3 @ 1333MHz  
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung 850EVO HITACHI HTS727550A9E364 7.2krpm Debian 7.0 Win7 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win8 15.6 Zoll 16:9, 1366x768 Pixel, AUO23EC, spiege... 24" Dell U2412M, 1920x1200 Integrated + External 
PowerCase
20V, 4.5A Lenovo Thinkpad Edge 
  hide details  
Reply
post #24 of 24
Let your computer sit overnight with nothing plugged in...

No Battery
No PSU
No Ram
No V.Card

I have had this problem once befour

i just let it sit overnight and miraculously it was all better
I hope it will be the same for you too.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4400@3.5 24/7 1.4v Gigabyte UD3P 8800 GTS 512 Corsair xms2 1:1 389 DDR2 4-4-4-12 2.0v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1Tb black SAMSUNG DL DVD Burner SATA Windows Xp Samsung syncmaster 204b & dell 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 750Tx CM 690 Logitech laser wireless 
Mouse Pad
My dad's company's logo 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4400@3.5 24/7 1.4v Gigabyte UD3P 8800 GTS 512 Corsair xms2 1:1 389 DDR2 4-4-4-12 2.0v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1Tb black SAMSUNG DL DVD Burner SATA Windows Xp Samsung syncmaster 204b & dell 17' 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 750Tx CM 690 Logitech laser wireless 
Mouse Pad
My dad's company's logo 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › 23 min 37 sec boot time???