New Posts  All Forums:Forum Nav:

New to Ubuntu

post #1 of 23
Thread Starter 
So I'm trying to install Ubuntu on my new rig because I can't buy Vista until about 2 months from now... and it'll get past the 'Ubuntu' loading screen with the orange bar, but then it just pops up with something like 'ubuntu$:' and just sits there.
What am I doing wrong? =/

Oh and the rig that I'm trying to install it on is not my default rig.
It's the one titled 'new build'.

EDIT: I was using the Live CD if that matters.

Hmm. Maybe it was a bad burn or something?
I'll try burning it again and try it tomorrow when I wake up.
Edited by EmeraldICE - 7/8/08 at 12:19am
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
post #2 of 23
When you get 'ubuntu$:' follow the steps:
1. Type 'sudo nano /etc/X11/xorg.conf', this will open a console text editor.
2. Find the graphics section, there is a line called 'Driver' with the value 'nv' (I think). Change 'nv' to 'vesa'. Press ctrl+o (to save) and ctrl+x (to exit).
3. Type 'startx'. This should start the desktop environment.
1+8
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron G530 AsRock H61M-VS ASUS 8800 GS 384MB 2x2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Blue 500GB Gentoo Samsung 226BW HiPro 480W 
  hide details  
Reply
1+8
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron G530 AsRock H61M-VS ASUS 8800 GS 384MB 2x2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Blue 500GB Gentoo Samsung 226BW HiPro 480W 
  hide details  
Reply
post #3 of 23
When you get to the LiveCD menu, choose Safe Graphics (press F4). Also, press F6 so you get to the boot parameter line and delete quiet splash -- so you can see any errors that you may get.
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #4 of 23
try safe graphics and add "acpi=off" to the boot parameters that useually works for me, i would try startx first
Meh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 DFI P45 t2rs-plus 560 ti  4gb 1066 ocz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb seagate samsung Windows 7 x64 Dell 24" 
PowerCase
Be! quiet 630w modular NZXT beta evo 
  hide details  
Reply
Meh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 DFI P45 t2rs-plus 560 ti  4gb 1066 ocz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb seagate samsung Windows 7 x64 Dell 24" 
PowerCase
Be! quiet 630w modular NZXT beta evo 
  hide details  
Reply
post #5 of 23
Your best bet is to check here http://ubuntuforums.org/index.php That is really weird though. I installed Ubuntu on an almost identical system just fine.
Edited by jrharvey - 7/8/08 at 6:36am
Renderman
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz (3.8 24/7) ASUS P6T EVGA 55nm GTX 260 (756/1530/1140) 6gb GSkill DDR3 1600 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 and Ubuntu Linux x64 26" Asus + 22" Acer Corsair TX850W LIAN LI Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech My desk 
  hide details  
Reply
Renderman
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 4ghz (3.8 24/7) ASUS P6T EVGA 55nm GTX 260 (756/1530/1140) 6gb GSkill DDR3 1600 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 and Ubuntu Linux x64 26" Asus + 22" Acer Corsair TX850W LIAN LI Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech My desk 
  hide details  
Reply
post #6 of 23
Thread Starter 
I made a new Ubuntu disk, but I'm still having the same problem.

I'll go try your suggestions.
Here's what the entire screen says:
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
post #7 of 23
X is not loading, which leads me to believe that Ubuntu is not recognizing your card. Try booting with "Safe Graphics" since that will force load vesa (the generic display driver). You should be able to start a normal GNOME live session then. Install and when you have everything set up, install the graphics drivers for your card.
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #8 of 23
Thread Starter 
Thanks everyone! I got it working using the safe graphics. +REP to everyone above.
But now I'm stuck on partitioning. My HD isn't showing up.
It's actually been really finicky.
I have to boot twice to get it to show up in BIOS, but even then, it won't show up in the Ubuntu installer.
EDIT: I just hooked in a new SATA cable and SATA power cord. I noticed that it detected the HD on first boot, so that's a good sign..

EDITTT: Nope, still nothing.
Edited by EmeraldICE - 7/8/08 at 9:52am
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
post #9 of 23
So even the BIOS has problems detecting the drive? That's a hardware problem then. Do you have a spare SATA port on your mobo to try?
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320 Sabertooth 990FX Nitro+ RX480 Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro M 850W Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
Audio
Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #10 of 23
Thread Starter 
Well the BIOS seems to be detecting the drive now, but Ubuntu still doesn't see it.
I've tried 3 different SATA ports using 2 different cables, but Ubuntu still isn't seeing it.
Should I test the HDD in my current system?
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
NEW BUILD!!!!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 2600k / 4.5ghz @ 1.32v Asus P8Z68-V PRO/GEN3 EVGA GTX 560 Ti Crucial m4 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Black WD Black LG Bluray Reader Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro x64 Acer H233H G15 Corsair HX750 
CaseMouseAudioOther
HAF X - Blue Edition G500 X-Fi Elite Pro nMediaPC LCD 
Other
Rosewill 74-in-1 card reader 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix