Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Hard Drives not Being Recognized
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Hard Drives not Being Recognized - Page 2

post #11 of 47
Just try to optimize defaults it should find it. Never had any thing like that happen to me.
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
The little beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 3320 BIOSTAR TZ77A ONBOARD 4 x2 (8) GIGS 1600"s OF RED TRACERS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WESTERN DIGITAL 500 GIG AAKS 2X Lite on dvd-rw burners GAMEMAXX 300 BY DEEP COOL win7 64 bit PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
ACER 23 LED,LCD labtecc- keyless key board ocz 700 watt STEALTH X STEAM RAIDMAX DIRKTOOTH: "SMILODON" 
MouseMouse PadAudio
microsoft wireless stock ONBOARD 
  hide details  
Reply
post #12 of 47
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SpuddGunn View Post
Sounds stupid, but are they all connected properly and getting power?
That was my first check, I believe they are. I have them all connected to power, and both SATA cables are connected fine. I tried swapping out the cables for other cables, but the same issue happened so I don't think its the cables.
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
post #13 of 47
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by phillipjos View Post
Just try to optimize defaults it should find it. Never had any thing like that happen to me.
Its a brand new rig, optimized defaults doesn't do anything for me as its just going back to default basically.
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
post #14 of 47
I would try the above also. If its not detected in another PC then you may have found your problem. Infact do you have an external HDD caddie you could test in ?

The fact that its not being detected at all does not look fab...HOWEVER. Some BIOS's have HDD limitations. Even today some Bios's need a BIOS upgrade to recognise HDD's of 500GB +

Your motherboard is fairly OLD. Have you got the latest BIOS ?

How big is this HDD ?
post #15 of 47
CD-Rom, "other devices" (aka: flash drives), then the HDD obviously
Into the Abyss
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6700 @ 3.6 Asus P5K Deluxe Wifi eVGA 8800GT KO 4x1GB Tracer PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x74GB Raptor+1.5TB Samsung F1s DVD-RW Vista Ultimate x64 Samsung 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
M$ Elite FSP Group (Fortron) FX Series FX700-GLN-E Antec 900 (CyberDruid Custom) M$ Elite 
  hide details  
Reply
Into the Abyss
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6700 @ 3.6 Asus P5K Deluxe Wifi eVGA 8800GT KO 4x1GB Tracer PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x74GB Raptor+1.5TB Samsung F1s DVD-RW Vista Ultimate x64 Samsung 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
M$ Elite FSP Group (Fortron) FX Series FX700-GLN-E Antec 900 (CyberDruid Custom) M$ Elite 
  hide details  
Reply
post #16 of 47
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ENTERPRISE View Post
I would try the above also. If its not detected in another PC then you may have found your problem. Infact do you have an external HDD caddie you could test in ?

The fact that its not being detected at all does not look fab...HOWEVER. Some BIOS's have HDD limitations. Even today some Bios's need a BIOS upgrade to recognise HDD's of 500GB +

Your motherboard is fairly OLD. Have you got the latest BIOS ?

How big is this HDD ?
Note first post for motherboard info. Its not the motherboard in my rig. The HDDs are tiny, something like 80 gigs and a 250 giger.

I don't have another rig I can throw the HDD's in to test them.
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
post #17 of 47
Have you flashed to the latest BIOS?
Surely this is a setting issue provided the drives work, have power and the connectors are good.
Trouble
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX9650 EVGA 790i@P07 3X EVGA GTX280 4X 1GB OCZ DDR3 14400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X 74GB Raptor Raid 0/(2)2X WD320 Raid 0 2X Samsung 18XDVDRW XP32/ViPre64/ViBas64 Dell 3007WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg TT TP 1200W Lian-Li 343B MS TBall Optical/MX Revolution 
  hide details  
Reply
Trouble
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX9650 EVGA 790i@P07 3X EVGA GTX280 4X 1GB OCZ DDR3 14400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2X 74GB Raptor Raid 0/(2)2X WD320 Raid 0 2X Samsung 18XDVDRW XP32/ViPre64/ViBas64 Dell 3007WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg TT TP 1200W Lian-Li 343B MS TBall Optical/MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #18 of 47
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Indignity View Post
CD-Rom, "other devices" (aka: flash drives), then the HDD obviously
Then it says Boot failure nothing recognized and asks me to restart.
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
post #19 of 47
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Litlratt View Post
Have you flashed to the latest BIOS?
Surely this is a setting issue provided the drives work, have power and the connectors are good.
How do I go about getting the latest BIOS if my only floppy drive is in the rig I am trying to get to bootup?
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
FX-57 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon64 FX-57 DFI Lanparty NF4 SLI-DR EVGA 7950GX2 OCZ 2x1 GB 2-3-2-5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74GB Raptor Windows Vista Ultimate Acer AL2216W 22" Widescreen Saitek Eclipse (Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
680W Aspire Thermaltake Armor Logitech G5 Icemat v2 
  hide details  
Reply
post #20 of 47
Ok my bad.

Well if you KNOW the drives work then its likely a configuration error with this new motherboard.

Is this a SATA 1 or SATA 2 drive ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Hard Drives not Being Recognized