Overclock.net › Forums › Components › Memory › Problem may be RAM-related?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem may be RAM-related? - Page 2

post #11 of 18
Thread Starter 
Bump? :[
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
Thread Starter 
Alright, memtests on the same slots as the other sticks showed no errors in 13 runs on my sticks I previously had, so I don't think it's a voltage problem or anything like that, I think I just got bad luck and got 2 RMA's in a row. :[

So, I guess I will be sending it back to NCIX unless someone has a different opinion. D:
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
Thread Starter 
What would be the Northbridge voltage on the BIOS settings? nForce SPP? MCP? SPP <=> MCP? I'm very nabbish at this, if someone could give me a better explanation or link me to one. D:
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Thread Starter 
Hello...?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
Do you have another computer mobo that you can test your ram on?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.20GHz (lapped) DFI Lanparty DK P35-T2RS MSI 8800 GTS 512MB G.SKILL 2(2 X 2GB) Dual Ch. 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 7200rpm 250GB Vista Home Premium 64-bit Acer 22" Corsair 550W 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.20GHz (lapped) DFI Lanparty DK P35-T2RS MSI 8800 GTS 512MB G.SKILL 2(2 X 2GB) Dual Ch. 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 7200rpm 250GB Vista Home Premium 64-bit Acer 22" Corsair 550W 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Thread Starter 
I highly doubt it. At least not without a lot of hassle. So which voltage is the NB? I'll try bumping it up to 1.5V and see what happens.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
The nb for normal use should be 1.3. If you are oc'ing then you bump it up to 1.4v to get it stable. Bumping it up to 1.5v is to high if your system is running stable.

By reading your thread most likely you have to just have to rma again.
Yin
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790k 4.7@1.265 Asus Sabertooth Z87 2 X GALAX GeForce GTX 980 HOF 4GB SLI 4x4gb G.Skill Trident X 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 500gigs Samsung 840  2 PNY SSD 240gig Switech H220x 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit/Windows 8.1/Windows10/... ASUS 24" Logitech G15 Consair HX750 
CaseMouseAudio
Antec P280 LOGITECH G502 PROTEUS CORE Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Yin
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4790k 4.7@1.265 Asus Sabertooth Z87 2 X GALAX GeForce GTX 980 HOF 4GB SLI 4x4gb G.Skill Trident X 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 500gigs Samsung 840  2 PNY SSD 240gig Switech H220x 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit/Windows 8.1/Windows10/... ASUS 24" Logitech G15 Consair HX750 
CaseMouseAudio
Antec P280 LOGITECH G502 PROTEUS CORE Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
Thread Starter 
http://i7.photobucket.com/albums/y27...a/DSC01005.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y27...a/DSC01006.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y27...a/DSC01004.jpg

At the moment, I'm at stock speed, ram aside, I pushed the NB to 1066 so it can take the stock ram's speed, but even going back to 800, it doesn't fix the problem.

Also, on the voltage screen, is the SPP the NB? A little confused.

The guy that answered the RMA request at NCIX told me to update the bios and raise the NB voltage to 1.5... Though then that doesn't explain why my two original sticks works wonders stable, and not the new ones, when they're alone in the first slots.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k@4.5ghzHTon 1.35v Asus P67 Deluxe EVGA GTX 670 4GB 8GB DDR3-1600 Ripjaws CL7-8-7-24 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X-25M 160GB G2 + 2x1TB Caviar Black Windows 7 x64 Ultimate Crossover 27Q + Dell S2309 23'' G19 
PowerCaseMouse
Corsair HX1000W Thermaltake Armor+ G9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Problem may be RAM-related?