Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 1041

post #10401 of 12360
Quote:
Originally Posted by drkidd22 View Post

Nah, It's not only with the 1066 that I see this problem.
I also have four 512MB Corsair DDR2 800MHz (CM2X512A-6400) and the system won't POST with those as well when all slots are populated.
I have done the same testing with the 512MB sticks and with same result. The MB won't even POST with the good 2048MB Corsair Stick I have when it's installed in slot B1 by itself.
Here is my CPU-Z Validation.
2434253.png

well the gskills are rated at 2.0-2.1 volts so try running them at 2.1 volts and sometimes you need to increase the northbridge voltage with some ram kits to use all 4 slots also make sure your ram slots are clean sometimes you can get dust inside them and make sure theres nothing behind the motherboard shorting out the ram slots thumb.gif
Silvia
(7 items)
 
Red Queen
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-7600k Asrock Z270M Extreme 4 GTX 1060 Galax HOF 
Hard DriveOSCase
Samsung 850 pro windows 10 pro enthoo evolv matx tempered glass 
  hide details  
Reply
Silvia
(7 items)
 
Red Queen
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I5-7600k Asrock Z270M Extreme 4 GTX 1060 Galax HOF 
Hard DriveOSCase
Samsung 850 pro windows 10 pro enthoo evolv matx tempered glass 
  hide details  
Reply
post #10402 of 12360
Quote:
Originally Posted by drkidd22 View Post

Hi All, have not been here for a while.
I've been running my M2N32-SLI Deluxe with a Phenom II 945 for a lil while now.
It's been running on 4GB of Corsair (2*2048MB) PN:CM2X2048-6400C5 in DIMM Slots A1 and A2.
Recently one of the memory stick died and system wouldn't post so I ran it with only 2GB in DIMM slot A1 for a few days.

So this brought me to do a lil upgrade and went ahead and got me two kits of G.SKILL PN: F2-8500CL5D-4GBPK to bring the system to a total of 8GB with all mem slots populated. Had to do a couple tweaks in BIOS, nothing mayor. I'm running Windows 7 Ultima x64 by the way.

The thing is that I've always had a problem with this MB when trying to run memory in slots B1, or B2. Below are the different ways I've tried to get this thing going.

Single Slot Populated
A1: POST OK, Windows Boots and Runs OK.
B1: NO POST, NO BEEP CODES, NOTHING.
A2: POST OK, Windows Boots and Runs OK.
B2: NO POST, NO BEEP CODES, NOTHING.

Two Slots Populated
A1+B1: NO POST, NO BEEP CODES, NOTHING.
A2+B2: NO POST, NO BEEP CODES, NOTHING.
B1+B2: NO POST, NO BEEP CODES, NOTHING.
A1+A2: POST OK, Windows Boots and Runs OK.

I have not been able to get it working, ever. I'm just trying to figure out if anyone can shed some light into what might be the problem or if it's simply that my motherboard had CH_B DIMM slots dead. I've tried every possible way with just a stick in slot B1 for example to get it working and it will never POST. Resetting BIOS, presetting memory timmings and all that stuff, but I'm stuck with 4GB I guess unless anyone has any info/idea that can help me out.

When you say reset bios do you mean reset to defaults(F5) or clear CMOS?
Try pulling all the sticks and reset CMOS,install all 4 and reset CMOS again,see if that helps.
Or maybe try running memtest86+ with one ram stick in the B channel.(see if it is recognized by Memtest)


I have 2 M2N32's running 4x1gb(@800) and have never had to do any thing special for them to work,aside from setting volts and timing manually at first boot.

Good luck

Gyro
Edited by Gyro - 7/11/12 at 2:47am
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #10403 of 12360
Hi all,

I'm brand new to this forum. I'll try to read some of the pages on this thread, but can't guarantee I'll go through all of the 1040+ pages. smile.gif

I had to exchange desktop computers with my fiancee and got the ASUS M2N-SLI Deluxe board she was using. Currently it runs an Athlon X2 4200+ CPU. Old as it is, I understand this is a great piece of hardware. So I got some 4GiB of Corsair XMS2 PC6400 and plan to get another 4GiB before long.

Since this mother board is quite good, I'd like to use it with a decent CPU. I'm thinking Phenom II X3 or X4. Since I've some options ahead of me, I'd like to make a good purchase. I'm still shy regarding over clocking but since I plan to use a Corsair H60 water cooling unit I have, I figure I can tweak a little bit with the CPU. What you guys recommend me?

Thanks in advance,
gtludwig
post #10404 of 12360
Welcome,Glad you found us.

Any Athlon II or a Phenom II up to an x4 945 will work out of the box(with bios update to 5001).
Phenom II x4 955-980 will work with the workaround(either nvtools or Phenommsrtweaker).(see first page)

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #10405 of 12360
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post

When you say reset bios do you mean reset to defaults(F5) or clear CMOS?
Try pulling all the sticks and reset CMOS,install all 4 and reset CMOS again,see if that helps.
Or maybe try running memtest86+ with one ram stick in the B channel.(see if it is recognized by Memtest)
I have 2 M2N32's running 4x1gb(@800) and have never had to do any thing special for them to work,aside from setting volts and timing manually at first boot.
Good luck
Gyro

The system doesn't let me into the BIOS with all 4 sticks in even after I reset the CMOS by removing the battery. I think the main thing is I have to get it working with just one memory stick in slot B1 or slot B2. I believe that CHB slots are completely dead. That the memory slots or the controller for those slots is not working properly. I'f I had a schematic of the board I could probably figure out what's the deal.

According to the M2N32-SLI Deluxe manual the board should work with just one memory stick in any of the slots, mine doesn't work if I have just one mem stick in slot B1 or in slot B2. I can't run memtest86+ because it won't boot from anything.

Just another question, could it be a video card problem?
BlackHawk
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 945 ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 EVGA 550 Ti Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital 160GB 10K RPM (OS) WESTERN DIGITAL 2TB NAS ASUS 24X SATA DVD Burner Zalman 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro x64 Sony 3D PS3 24" LCD x2 Logitech Wireless S510 Ultra 550W 
CaseMouse
Thermaltake Shark Black Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
BlackHawk
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 945 ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 EVGA 550 Ti Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital 160GB 10K RPM (OS) WESTERN DIGITAL 2TB NAS ASUS 24X SATA DVD Burner Zalman 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro x64 Sony 3D PS3 24" LCD x2 Logitech Wireless S510 Ultra 550W 
CaseMouse
Thermaltake Shark Black Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
post #10406 of 12360
Quote:
Originally Posted by drkidd22 View Post

The system doesn't let me into the BIOS with all 4 sticks in even after I reset the CMOS by removing the battery. I think the main thing is I have to get it working with just one memory stick in slot B1 or slot B2. I believe that CHB slots are completely dead. That the memory slots or the controller for those slots is not working properly. I'f I had a schematic of the board I could probably figure out what's the deal.
According to the M2N32-SLI Deluxe manual the board should work with just one memory stick in any of the slots, mine doesn't work if I have just one mem stick in slot B1 or in slot B2. I can't run memtest86+ because it won't boot from anything.
Just another question, could it be a video card problem?

pull your cpu see if you have any bent or missing pins
post #10407 of 12360
Hi,
Quote:
Any Athlon II or a Phenom II up to an x4 945 will work out of the box(with bios update to 5001).

I have the BIOS updated to 1804 using the "ASUS Update V7.17.17 for Windows XP 32bit/XP 64bit/Vista 32bit/Vista 64bit/7 32bit/7 64bit" utility I got from the mother board's download site.
It seemingly exited out with an error. I don't remember which (had a few beers before working on that last saturday! smile.gif) When I tried to update to 5001 the utility screamed that the 5001 bios is older than the one installed...
I'll try and get a few screenshots to post here...
post #10408 of 12360
Quote:
Originally Posted by truckerguy View Post

pull your cpu see if you have any bent or missing pins

Did that a couple days ago, no bent pins. CPU works good.
Tried different CPU as well, no go.
Edited by drkidd22 - 7/11/12 at 11:54am
BlackHawk
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 945 ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 EVGA 550 Ti Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital 160GB 10K RPM (OS) WESTERN DIGITAL 2TB NAS ASUS 24X SATA DVD Burner Zalman 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro x64 Sony 3D PS3 24" LCD x2 Logitech Wireless S510 Ultra 550W 
CaseMouse
Thermaltake Shark Black Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
BlackHawk
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 945 ASUS SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 EVGA 550 Ti Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital 160GB 10K RPM (OS) WESTERN DIGITAL 2TB NAS ASUS 24X SATA DVD Burner Zalman 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro x64 Sony 3D PS3 24" LCD x2 Logitech Wireless S510 Ultra 550W 
CaseMouse
Thermaltake Shark Black Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
post #10409 of 12360
then you have 2 dead dim slots
post #10410 of 12360
Quote:
Originally Posted by gtludwig View Post

Hi,
Quote:
Any Athlon II or a Phenom II up to an x4 945 will work out of the box(with bios update to 5001).

I have the BIOS updated to 1804 using the "ASUS Update V7.17.17 for Windows XP 32bit/XP 64bit/Vista 32bit/Vista 64bit/7 32bit/7 64bit" utility I got from the mother board's download site.
It seemingly exited out with an error. I don't remember which (had a few beers before working on that last saturday! smile.gif) When I tried to update to 5001 the utility screamed that the 5001 bios is older than the one installed...
I'll try and get a few screenshots to post here...


1801 is OK too,it is the same as 5001 with a fix for slow boot with ATI gfx card.


Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!