Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 1092

post #10911 of 12343
Hi everyone i've got a question about this M2N-Sli Deluxe mobo i have here for like 6 years. I stopped using it in 2008 and now i decided to give some use to it.

I know a few of you will tell me to read a couple topics back or read all the 11.000 coments.. well im not i just need a awnser from the expert people here

Im running a am2 3800+ in that mobo. I decided to buy a phenom ii x4 for that mobo with the latest bios 5001, should i get a Phenom IIX4 945 or a Phenom IIX4 965BE?

I know the first one will run fine witout giving headaches to make it work well without the need to lower the mem clock and nvidias thing ive been reading about in several forums..

So my question is which one should i get for this mobo the the "BE" isn't that hard to make it work well i don't mind getting him, but neverless im not willing to kill the mobo in a short time by using a incompatible cpu..

I think thats all i needed to ask about this mobo and those 2 cpus! Well sorry for the bad english and btw i forgot to say the memes im using in that mobo are 2gb corsair with low timing like 4434 12 or 4434 10, something like that, anyway

Happy new year to everyone here!
post #10912 of 12343
Welcome.

I would suggest the x4 965. The work around is really easy.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #10913 of 12343
Hello to Everyone and happy New Year!
Am running a M2N-E SLi board with a AMD Athlon 64 x2 6400+ (Core speed 3360.9MHz) using a Zalman 9000 series cooler.
Not wanting to jinx myself wink.gif but its rock solid,and my trusty backup PC smile.gif Is that the highest clock speed I'm likely to get ??
Also what other AMD CPU's can I get to run on this board??
So glad I finally found this forum!smile.gif
Oh forgot to mention,no matter how hard I try,I can't get the damn Bios to update via the ASUS site,tried D/L the thing onto a USB stick,doing via Win XP from the site,so its running its original Bios doh.gif Must be a way to do it right??
Thanks again for reading thumb.gif
post #10914 of 12343
Welcome.

That's a pretty nice oc on that board,that's about it though.
The M2N-e sli did not get a bios update for the AM3 cpu,s so the 6400 is best you can run.
Use ez-flash from the bios(tools section),but if your stable there is no need to update the bios and may not give the oc you have now.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #10915 of 12343
Quote:
Originally Posted by Lord Enki View Post

Hi everyone i've got a question about this M2N-Sli Deluxe mobo i have here for like 6 years. I stopped using it in 2008 and now i decided to give some use to it.
I know a few of you will tell me to read a couple topics back or read all the 11.000 coments.. well im not i just need a awnser from the expert people here
Im running a am2 3800+ in that mobo. I decided to buy a phenom ii x4 for that mobo with the latest bios 5001, should i get a Phenom IIX4 945 or a Phenom IIX4 965BE?
I know the first one will run fine witout giving headaches to make it work well without the need to lower the mem clock and nvidias thing ive been reading about in several forums..
So my question is which one should i get for this mobo the the "BE" isn't that hard to make it work well i don't mind getting him, but neverless im not willing to kill the mobo in a short time by using a incompatible cpu..
I think thats all i needed to ask about this mobo and those 2 cpus! Well sorry for the bad english and btw i forgot to say the memes im using in that mobo are 2gb corsair with low timing like 4434 12 or 4434 10, something like that, anyway
Happy new year to everyone here!

Quote:
Originally Posted by Gyro View Post

Welcome.
I would suggest the x4 965. The work around is really easy.
Good luck
Gyro

Im running the same exact board with a Business class variant of the phenom II 955 @ 3.2ghz stock. Id say go with the better chip, its probably easier to find and may even be cheaper. The work around as stated is quite easy. Make sure you have a non USB KB handy in case that bug occurs. (usb KB not useable in BIOS)

I can run my chip rock solid @ 3.6ghz with varying multiplier and FSB settings, but anything over 3.63ghz or so causes a random rounding error at some point in P95 eventually. (sometimes 10+ hours in) This is my boards VRMs limiting me.


I inititally had some trouble with the board and/or windows recognizing all 4 cores after the install. A few resets fixed this.

One other thing, I had great success in reducing my motherboard temps by cleaning up the thermal pads on the Mobo heatsink and adding a small 80mm fan to the VRM area. This may help you as well.
Pre OCN build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii B97 ECS A970M-A AM3+ EVGA GXT 460 2x4gb adata 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex 4 Samsung F3 1TB Samsung f3 1tb Samsung HD155UI 
Optical DriveOSMonitorPower
Super Writemaster DVDr Windows 7 Samsung Syncmaster Antec Basiq power 550 + 
Case
Bitfenix Raider 
  hide details  
Reply
Pre OCN build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii B97 ECS A970M-A AM3+ EVGA GXT 460 2x4gb adata 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex 4 Samsung F3 1TB Samsung f3 1tb Samsung HD155UI 
Optical DriveOSMonitorPower
Super Writemaster DVDr Windows 7 Samsung Syncmaster Antec Basiq power 550 + 
Case
Bitfenix Raider 
  hide details  
Reply
post #10916 of 12343
Thank you Gyro for getting back to me:thumb:
Well if that's as good as it gets,then I'm happy:) It runs great,never a problem and still plays the games I like (GTR2/GTL) with good detail and smooth! Really great boards.winksmiley02.gif
The only problem I've ever had was trying to get a response from ASUS support,nothing doing thinking.gif are they always like that??
post #10917 of 12343
Editing the content of this post a little bit. So I've got my rig up and running, an M2N-SLI Deluxe Mobo with a Phenom II X4 965 BE running basically stock speeds, 3.417 GHz. I just have one question though. The output from CPU-Z indicates the TDP of the processor is only 65W. Shouldn't it be 125? Also, my core voltage sounds a bit low, I thought it should be running at roughly 1.35V but it's ranging around 1.2V. Anyone got any suggestions for me? Here's the output of the CPU-Z test.

cpu-z.jpg 86k .jpg file
Edited by omg1337 - 1/4/13 at 10:38pm
post #10918 of 12343
Quote:
Originally Posted by omg1337 View Post

Editing the content of this post a little bit. So I've got my rig up and running, an M2N-SLI Deluxe Mobo with a Phenom II X4 965 BE running basically stock speeds, 3.417 GHz. I just have one question though. The output from CPU-Z indicates the TDP of the processor is only 65W. Shouldn't it be 125? Also, my core voltage sounds a bit low, I thought it should be running at roughly 1.35V but it's ranging around 1.2V. Anyone got any suggestions for me? Here's the output of the CPU-Z test.
cpu-z.jpg 86k .jpg file


The TDP value that CPU-Z shows is highly inaccurate. Ignore it.

All modern CPUs use different default voltages. 1.2V is unusually low, but as long as your system is stable you should not worry about it.
Test rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 145 @ 4.6GHz Asus M2N32-SLI Deluxe 8800GT Crucial Ballistix 4x1GB 
  hide details  
Reply
Test rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 145 @ 4.6GHz Asus M2N32-SLI Deluxe 8800GT Crucial Ballistix 4x1GB 
  hide details  
Reply
post #10919 of 12343
Quote:
Originally Posted by nikbear View Post

Thank you Gyro for getting back to me:thumb:
Well if that's as good as it gets,then I'm happy:) It runs great,never a problem and still plays the games I like (GTR2/GTL) with good detail and smooth! Really great boards.winksmiley02.gif
The only problem I've ever had was trying to get a response from ASUS support,nothing doing thinking.gif are they always like that??

I've only had to deal with ASUS.ca support once(gfx card rma),used the live chat and it went smoothly.
But ya they are not very good at returning e-mails.

Quote:
Originally Posted by omg1337 View Post

Editing the content of this post a little bit. So I've got my rig up and running, an M2N-SLI Deluxe Mobo with a Phenom II X4 965 BE running basically stock speeds, 3.417 GHz. I just have one question though. The output from CPU-Z indicates the TDP of the processor is only 65W. Shouldn't it be 125? Also, my core voltage sounds a bit low, I thought it should be running at roughly 1.35V but it's ranging around 1.2V. Anyone got any suggestions for me? Here's the output of the CPU-Z test.

cpu-z.jpg 86k .jpg file

It's more than likely that it is the newer versions of cpu-z past 1.60.1
I have problems with the newer versions making the Ref clock drop below 200, i am using version 1.60.1.

Try hwmonitor,see if it is giving the same volt readings.
Stock volts should be 1.375v.
If you are using PMT try putting the cpu voltage in the bios to auto and use the nbvid to adjust.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #10920 of 12343
Hi everyone, I have a question.
I have a motherboard M2N SLI DELUXE with bios beta version 5001.
I want upgrade my processor from AMD Athlon X2 5200+ to one AMD PHENOM II X4.
I know I can do it cuz bios. Right?
What is the best CPU I can put in my MB?
PHENOM II X4 965BE? less? more?
Suggest me pls.

Thanks!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!