Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 174

post #1731 of 12343
Still having issues with when i power down the comp, it doesnt want to post unless i clear cmos. any tips, config.. ?

Cheers
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 2 940 M2n32SLI Deluxe geforce 7600gt 256mb 2gb corsair xms2 ddr2 6400 
Hard DriveOSPower
Seagate baracuda 350gb sata2 windows xp 32bit antec 350w smart blue 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 2 940 M2n32SLI Deluxe geforce 7600gt 256mb 2gb corsair xms2 ddr2 6400 
Hard DriveOSPower
Seagate baracuda 350gb sata2 windows xp 32bit antec 350w smart blue 
  hide details  
Reply
post #1732 of 12343
So Slink, your temps are as high as mine then?
Right now I'm at Stock that is 200x13.5 with 1.2 v's at idle its about 45ish and at full load i'm hitting 68!! not really much room to OC, ,most guys over at the 7750 forum have temps around 50 Oc @3.2 full load!
do you think its our board?
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
post #1733 of 12343
Quote:
Originally Posted by Slink View Post
First, I re-seated the BIOS. Then I cleared the CMOS by disconnecting power, removing the battery and holding the power button. Then I was getting a BSOD after logging in to Windows. I had a hunch, and so far, I was right on! I had to uninstall the AMD "Dual Core Optimizer".
Slink, great job on troubleshooting this issue. +1

Quote:
Originally Posted by Tsunami Dream View Post
So I wonder which CPU core voltage reading/setting is acurate? I have to set my motherboard to 1.325 for CPUZ to display 1.36 volts. If I set my bios to 1.35 CPUZ displays even higher. If the motherboard is accurate then I am actually undervolting my CPU and still achieving 3.45 Ghz with a 3 Ghz chip.

Does anyone know the answer? I dont want to fry my CPU if CPUZ is accurate.
Tsunami Dream, this is a normal occurrence on some motherboards. This happened all the time on my DFI SLI-DR. Have you tried HWMonitor and if so does it display the same voltage readings as CPU-Z?

Quote:
Originally Posted by princip View Post
So Slink, your temps are as high as mine then?
Right now I'm at Stock that is 200x13.5 with 1.2 v's at idle its about 45ish and at full load i'm hitting 68!! not really much room to OC, ,most guys over at the 7750 forum have temps around 50 Oc @3.2 full load!
do you think its our board?
Princip, it's a possibility that your Zalman cooler may not be sufficient enough for a quad core processor. You shouldn't be getting 45C idle at 1.2volts. That is jut too high in my opinion. Either the cooler is not doing it's job or there is a mounting issue. I think I asked you this already but is the base of the cooler in good shape?

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #1734 of 12343
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pubsquash View Post
Still having issues with when i power down the comp, it doesnt want to post unless i clear cmos. any tips, config.. ?

Cheers
Welcome to OCN.

Please start by reading this and clicking on me. Then click on the blue text in the opening post that says System Information. Once you fill in all your system info as mush as possible. Mobo/cpu/ram timings voltages spd's etc then we will all be able understand a little more about your problem and what you may need to try to resolve your issue.

Good Luck,

N2G
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
post #1735 of 12343
I took photo's of the base but as N2G will verify, our fans are super shiny and so its really hard to take a good photo of it.
I'm pretty certain that my cooler is up to the job of keeping this thing below 40, after all some people are reporting that with just their stock cooler.
The zalman http://www.nvnews.net/articles/gpu_w...n_cnps9500.jpg
is supposed to be a pretty good cooler. I think slink has the same heat issues I do too. Am I right slink?
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
post #1736 of 12343
Quote:
Originally Posted by pubsquash View Post
Still having issues with when i power down the comp, it doesnt want to post unless i clear cmos. any tips, config.. ?
Pubsquash, this can sometimes happen when the system has been running under an "unstable overclock". Have you attempted to test with a different CMOS battery? Issues like this can sometimes occur when the CR2032 battery is low on voltage.

Quote:
Originally Posted by princip View Post
I took photo's of the base but as N2G will verify, our fans are super shiny and so its really hard to take a good photo of it.
I'm pretty certain that my cooler is up to the job of keeping this thing below 40, after all some people are reporting that with just their stock cooler.
The zalman http://www.nvnews.net/articles/gpu_w...n_cnps9500.jpg
is supposed to be a pretty good cooler. I think slink has the same heat issues I do too. Am I right slink?
Princip, in that case then perhaps it could be a faulty sensor reading . A full load temp of 68C does seem abnormally high...almost not even possible. What kind of stress tests did you run to get your full load temps? Have you experienced any crashes/lockups?

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #1737 of 12343
thlnkr thats what I'm wondering, this chip has hit over 80 C in one test I ran and it didn't crash.
I have experienced lockups but I think thats due to lower voltages

How can I check if I have faulty sensor?
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
post #1738 of 12343
Quote:
Originally Posted by princip View Post
thlnkr thats what I'm wondering, this chip has hit over 80 C in one test I ran and it didn't crash.
I have experienced lockups but I think thats due to lower voltages

How can I check if I have faulty sensor?
Princip, I'm almost thinking the same thing. I don't see how a processor can handle a sustained 80C during a full load test. How long did that stress test actually last for?

I don't think there's really any way to determine if the sensor is truly at fault. One way you can test is to throw in your old processor and check the temperatures with that to see if they are average ect. Maybe your chipset has difficulties reading your Kuma? It's really hard to say.

If anyone else can chime in about this that would be great

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #1739 of 12343
Quote:
Originally Posted by thlnk3r View Post
Princip, I'm almost thinking the same thing. I don't see how a processor can handle a sustained 80C during a full load test. How long did that stress test actually last for?

I don't think there's really any way to determine if the sensor is truly at fault. One way you can test is to throw in your old processor and check the temperatures with that to see if they are average ect. Maybe your chipset has difficulties reading your Kuma? It's really hard to say.

If anyone else can chime in about this that would be great

Good luck
The test ran for a while, i'm pretty sure it would have ran indefinatley if I'd have let it. Obviously after 10/15 mins I turned it off scared
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
Lenin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 7750BE @ 2860 Asus M2N32-SLI Deluxe NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) 2x GeIL gx22gb6400udc @ 2.1v 
Hard DriveOSMonitorPower
3 x Sata total 1.5tb XP NEC MultiSync LCD2080UX+ [20" LCD] (4X11 Hiper Type-M 580w Power Supply 
Case
Gigabyte Triton 
  hide details  
Reply
post #1740 of 12343
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by thlnk3r View Post
Princip, I'm almost thinking the same thing. I don't see how a processor can handle a sustained 80C during a full load test. How long did that stress test actually last for?

I don't think there's really any way to determine if the sensor is truly at fault. One way you can test is to throw in your old processor and check the temperatures with that to see if they are average ect. Maybe your chipset has difficulties reading your Kuma? It's really hard to say.

If anyone else can chime in about this that would be great

Good luck
I may be a little suspiciouse of the software used to read the temps. Then again those Kuma's are degraded X4's with defective cores turned off so I would not put it past the sensor being fubared...
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!