Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 246

post #2451 of 12359
Simfreak - clear your cmos using the pins - i had to do this and then it worked

Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
I agree that is really the way to go but personally I don't think My Max OC would pass those w/o crashing. That being said I can game and do everything I want w/o crashes at the same speed and voltage. Which is good enough for me.
I was playing CSS for 2hours straght no problems (300 fps btw) abd then played fallout3 for another hour all settings on High, again no prolems - then i did orthos - 40mins in failed

what should i do?
post #2452 of 12359
Quote:
Originally Posted by N2Gaming View Post
thlnker here is one of my post's on the issue.
N2Gaming, well I wish I could provide an answer for your question. Me and a buddy of mine had a few VM's running at work with FAH and didn't experience any issues. I believe we were running version 1.0.5. My buddy also did majority of the setup so I can't recall most of it. Have you tried posting your questions in the F@H section?

Does the F@H run fine at stock clocks while running under a VM?

Quote:
Originally Posted by hitoriko View Post
I was playing CSS for 2hours straght no problems (300 fps btw) abd then played fallout3 for another hour all settings on High, again no prolems - then i did orthos - 40mins in failed

what should i do?
Hitoriko, I would back down your overclock slightly and retest under Orthos. Try dropping it down 50Mhz. Perform stability testing after that and let us know.

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #2453 of 12359
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by thlnk3r View Post
N2Gaming, well I wish I could provide an answer for your question. Me and a buddy of mine had a few VM's running at work with FAH and didn't experience any issues. I believe we were running version 1.0.5. My buddy also did majority of the setup so I can't recall most of it. Have you tried posting your questions in the F@H section?

Does the F@H run fine at stock clocks while running under a VM?
I have never used a VM so this is the first time trying to do it all @ once. Failz miserably Thanks for wishing you could help me. I guess I could try to load up a game or something just to make sure the VM is working properly.

Edit: I shut the system down and put my cpu back down from 3.3GHz oc to stock 2.8GHz and it started right up on the first try. I think the overclock was the problem.
Edited by N2Gaming - 6/21/09 at 10:50pm
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
post #2454 of 12359
Quote:
Originally Posted by N2Gaming View Post
Edit: I shut the system down and put my cpu back down from 3.3GHz oc to stock 2.8GHz and it started right up on the first try. I think the overclock was the problem.
N2Gaming, were you having problems getting the VM to turn on or was a configuration issue?
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #2455 of 12359
what setting should i drop 50mhz?
Quote:
Originally Posted by N2Gaming View Post
hitoriko, as thlnker stated. I was just trying to find out if one stick is more stable then two. I would not go jumping the gun and assume any thing at this point until you have had a chance to try it out for your self. The only reason I mentioned trying one stick to see if it becomes any more stable is because you posted a link that you were wanting to beat. I think it was 3.5MHz In any case I noticed the system that you were trying to get up to or run faster then was running 2g of single channel. Thus why I suggested trying to pull one stick just to see if it makes a difference stability wise.

Also from what I have heard the larger the size of the ram the more strain it puts on the RAM controller built into the CPU itself. So as thlnker said you may be better off w 2x1Gig verses 1x2G for a couple of reasons.

  1. you would still be running in duel channel w 2x1G of ram
  2. you might just be putting less stress on the cpu's ram controller by running smaller size ram modules.
Good Luck,

N2G
ok hmm thats something to consider with the 3.3 orthos test i might just leave settings as is and try with the 1gig stick and see how i fair
Edited by hitoriko - 6/21/09 at 11:27pm
post #2456 of 12359
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by thlnk3r View Post
N2Gaming, were you having problems getting the VM to turn on or was a configuration issue?
From what I can tell it was just a unstable overclock. Now that I have the two 8600GTS cards folding & this VMWare CPU client folding I can see my cpu usage up to nearly 100% of the time w/my cpu temps hovering right about 60c/140F Not good. I don't know if I want to run my cpu like that for to long. Well one thing for sure it's a good thing I'm running the cpu at stock 2800MHz
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
post #2457 of 12359
nup 3.2 is the limit unless i've missed a setting - i found another one i wasn't sure of in the bios

CPU Config -> Memory SLi Capable - Disabled/Optimum/Hi Freq

and then underneath that its something like
- CPUOC 1%/2%/3%/4%/5%/6%/7%/8%/9%/10%/Highest
(what should i do with these settings) anyone know what im on about?

My Ram Corsair Dominator PC2-8500 1066Mhz Version 2.1
also i found out that my RAM specs are:
according to this link

Timings in my Bios are:
5-5-5-18-24

Where should i go from here - i think its the RAM thats limiting my progression also how do i bump up my HT Link Mhz? what do i have to tinker with i really want more! i feel im just on the edge of going heaps more but i feel im missing something!

OC BUG HAS BITTEN!
Edited by hitoriko - 6/22/09 at 4:42am
post #2458 of 12359
Quote:
Originally Posted by hitoriko View Post
nup 3.2 is the limit unless i've missed a setting - i found another one i wasn't sure of in the bios

CPU Config -> Memory SLi Capable - Disabled/Optimum/Hi Freq
disable this

and then underneath that its something like
- CPUOC 1%/2%/3%/4%/5%/6%/7%/8%/9%/10%/Highest
(what should i do with these settings) anyone know what im on about?
dont mess with that(or if you have put it back to 0)

My Ram Corsair Dominator PC2-8500 1066Mhz Version 2.1
also i found out that my RAM specs are:
according to this link

Timings in my Bios are:
5-5-5-18-24

Where should i go from here - i think its the RAM thats limiting my progression also how do i bump up my HT Link Mhz? what do i have to tinker with i really want more! i feel im just on the edge of going heaps more but i feel im missing something!
If you think it's the ram raise the divisor(eg set it for slower ram)

OC BUG HAS BITTEN!
Hope that helps.
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
post #2459 of 12359
Thread Starter 
hitoriko. If I remember correctly the sli ram is only used to run the ram at titer spd's. it will useually require sli ready ram and it will also run the ram at a 1T command rate. I don't think you will be able to run your ram at 1T so the sli ram switch is best left off unless you are comfortable reseting your bios to get back to a post-able system and start over from scratch w/all your settings unless you are saving your bios settings to one of the bios banks that is what can happen if you make an adjustment that is not stable or post-able.

Good Luck,

N2G
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
post #2460 of 12359
Quote:
Originally Posted by hitoriko View Post
what setting should i drop 50mhz?
Hitoriko, I apologize for getting back to you so late. I was referring to your processor. Try playing with the multiplier and the reference clock speed (HTT) to bring down the clock speed.

Quote:
Originally Posted by N2Gaming View Post
From what I can tell it was just a unstable overclock. Now that I have the two 8600GTS cards folding & this VMWare CPU client folding I can see my cpu usage up to nearly 100% of the time w/my cpu temps hovering right about 60c/140F Not good. I don't know if I want to run my cpu like that for to long. Well one thing for sure it's a good thing I'm running the cpu at stock 2800MHz
N2Gaming, are you not able to fold with your video cards and fold with your cpu at the same time (w/o the VM)? The VM will also use some cpu usage so that may explain why there is more load and higher temperatures.

Quote:
Originally Posted by hitoriko View Post
Timings in my Bios are:
5-5-5-18-24

Where should i go from here - i think its the RAM thats limiting my progression also how do i bump up my HT Link Mhz? what do i have to tinker with i really want more! i feel im just on the edge of going heaps more but i feel im missing something!
Hitoriko, did you have a chance to manually enter in the sub-timings for the memory? You can do this by going to Advanced->CPU Configuration->Dram Configuration. Sub-timings of 5-5-5-18 refers to a tCL of 5, tRCD of 5, tRP of 5, tRAS of 18 and tRC of 24. Make sure you set the VDimm to 2.1volts. If you're not overclocking your memory then it may actually be something to not have to worry about.
To adjust the HT speed you'll have to play with the multiplier. I searched around in your manual but couldn't find anything related to this. Perhaps someone with the same board can provide the location.

Good luck
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!