Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 746

post #7451 of 12343
Quote:
Originally Posted by ocelas View Post
sorry guys, i have all night reading, my eyes are crying now i cant anymore, there is someone that have a link to download de latest mod bios for m2n32-sli supporting 955/965 phenom II.

thanks
From asus site , original bios

Anyway guys, I have open HWmonitor and I have seen 3 temps weird:
TMPIN0=cpu, right?
TMPIN1=mb, right?
TMPIN2=what's component has tpin2?

I havent that value with everest or coretemp..TPIN2 is 80C LOL
thx

Remember that i have beta bios
LL
Edited by crash01 - 11/15/10 at 2:59am
post #7452 of 12343
Quote:
Originally Posted by Tirade View Post
Xtac, what bios did you use for your 965? What is the 'tweaking' you did to get it to work? Also what cooler you using at the moment? I have my Zalman CNPS9700-NT as surplus now as i bought a new cooler.
Have a look at the data sheet on the front page of this thread.
At the top there are links to bios and for AM3 installation.
The AM3 guide was written before 5002 bios came out, that is why most are running 2209 bios.
But 2208,2209 or 5002 are known too work for the 955/965.

Good luck

Quote:
Originally Posted by ocelas View Post
sorry guys, i have all night reading, my eyes are crying now i cant anymore, there is someone that have a link to download de latest mod bios for m2n32-sli supporting 955/965 phenom II.

thanks
There is no modded bios at this time.
See response above.

Good luck

Quote:
Originally Posted by crash01 View Post
From asus site , original bios

Anyway guys, I have open HWmonitor and I have seen 3 temps weird:
TMPIN0=cpu, right?
TMPIN1=mb, right?
TMPIN2=what's component has tpin2?

I havent that value with everest or coretemp..TPIN2 is 80C LOL
thx

Remember that i have beta bios
TMPIN0=cpu
TMPIN1=mb
TMPIN2= can be disregarded as it is for a sensor that this board does not have.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #7453 of 12343
Hellos...
i have a question, i searched here and there, and i found contradicting answers..

I want ram modules for my m2n32, question is which ones would do...

i have 2 old kingston 2x1 gb, work great. I bought 2x2gb mushkin@4-4-4-12 incombatible no matter what. then i changed them for 2x2gb mushkin 5-5-5-18 incompatible again (both@800).no matter what. changed and tried almost everything in bios. etc.

i've read that there are people with this mobo that use mushkin no problem.Mushkin at 5-5-5-18 is a vague description. the one i got is the "996558" series(part number). and i confirm they don't work.

i want to try kingston now, but same brand, same specs with different production serials might work, or not. what i want to say is that 996558 might not work, and 996560(fictional) might work. even if they are both at 5-5-5-18.

can someone tell me a kingston 2x2gb that is confirmed to work great with this mobo?

different numbers mean that the module might have been revamped or tweaked and is not guaranteed to work. and as i have found this mobo is quite peculiar when it gets to ram modules.

Any help would be appreciated..


*edit.PS. at first i thought it was the athlon's 6000+ memory controler fault, but it's still the same with the phenom II 965, so it's the mobo

*edit2, should i take pc2 8500(1066mhz) and run it at 800 for better stability?
Edited by xtac_inside - 11/15/10 at 8:12am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenomII 965BE M2N32 sli deluxe XFX 295GTX oc'd 2x2gb Corsair 6400C5 
Hard DriveOSPowerCase
wd6400(640)maxtor6b200(200),wd3200(320) windows 7 x64 ultimate silverstone op1000w evolution Bitfenix Colossus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenomII 965BE M2N32 sli deluxe XFX 295GTX oc'd 2x2gb Corsair 6400C5 
Hard DriveOSPowerCase
wd6400(640)maxtor6b200(200),wd3200(320) windows 7 x64 ultimate silverstone op1000w evolution Bitfenix Colossus 
  hide details  
Reply
post #7454 of 12343
Thread Starter 
xtac_inside, What happens when you try to use any of the mushkin kits you mentioned?

Are you able to POST and go make any changes in your bios or are you just not able to POST at all?
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
Black N Blue Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) @ 3.5GHz MSI NF980-G65 PCS R9 380 4GB 8GB Crucial Ballistix Tracer BL2KIT25664TN1337 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2TB WD Black WD2003FZEX LG 20x DVD Lightscribe Burner Win7 Ult x64  Samsung LN-S4095D 1080P 40" LCD TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Mod'd Antec Nine Hundred Logitech G9x 
Mouse Pad
Big Black Pad 
  hide details  
Reply
post #7455 of 12343
hi i just recently install a ph II X4 965 on a m2n32-sli board. i followed hitoriko's instructions. amd cool n quiet is off ,cie is disabled and i set ai tuning to manual and volt is 1.33 and multiplier is 16x in bios but i couldn't get the ntools multiplier to show up like this picture from pike168 http://img156.imageshack.us/img156/3066/pike168win7.jpg any help would be greatly appreciated


Edited by kakasensei - 11/15/10 at 10:35pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 C3 ASUS M2N32-SLI Deluxe Wifi Evga 2x 8800 gt ssc 700/1000/1750 Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 
OSPowerCaseMouse
Windows Xp 64-bit Rosewill rx-950D-B Antec p182 G500 
Mouse Pad
Xtrac pads 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 C3 ASUS M2N32-SLI Deluxe Wifi Evga 2x 8800 gt ssc 700/1000/1750 Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 
OSPowerCaseMouse
Windows Xp 64-bit Rosewill rx-950D-B Antec p182 G500 
Mouse Pad
Xtrac pads 
  hide details  
Reply
post #7456 of 12343
Ur C'n'Q is on, u are at 807 mhz
post #7457 of 12343
Quote:
Originally Posted by kakasensei View Post
hi i just recently install a ph II X4 965 on a m2n32-sli board. i followed hitoriko's instructions. amd cool n quiet is off ,cie is disabled and i set ai tuning to manual and volt is 1.33 and multiplier is 16x in bios but i couldn't get the ntools multiplier to show up like this picture from pike168 http://img156.imageshack.us/img156/3066/pike168win7.jpg any help would be greatly appreciated

Hey, make a power profile through control panel and select maximun performance(just in case) and then select a higher multi in bios. like 18. that should get nvidia tools unstuck.
edit* c&q is off at default after the bios update, it's not that. i had the same problem. took me an hour to find out what it was. make a profile in power management and raise the multi in bios. then trough nvidia tools make sure you select each core individualy and set x17. rest in default. save that profile---> go to profile policies and "load this profile" (then select your profile) and then--->"start when system starts"(or smthing like that). that should do it

@N2G, hey thanks for the reply. I could post with them but couldn't get in windows. With one module i could enter windows, errors with diagnostics though. memtest&windows7 integrated test. tried every setting i could change in bios. volts,frequencies,timings and a few more, but everything gave an error.in best case i could log into windows but still mem problems.

I think i'm gonna throw the dice again today. gonna try some 1066 corsair or kingston.
(edit* i'm looking forward to raise that fsb juuuust a bit )
Edited by xtac_inside - 11/16/10 at 4:22am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenomII 965BE M2N32 sli deluxe XFX 295GTX oc'd 2x2gb Corsair 6400C5 
Hard DriveOSPowerCase
wd6400(640)maxtor6b200(200),wd3200(320) windows 7 x64 ultimate silverstone op1000w evolution Bitfenix Colossus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenomII 965BE M2N32 sli deluxe XFX 295GTX oc'd 2x2gb Corsair 6400C5 
Hard DriveOSPowerCase
wd6400(640)maxtor6b200(200),wd3200(320) windows 7 x64 ultimate silverstone op1000w evolution Bitfenix Colossus 
  hide details  
Reply
post #7458 of 12343
Quote:
Originally Posted by kakasensei View Post
hi i just recently install a ph II X4 965 on a m2n32-sli board. i followed hitoriko's instructions. amd cool n quiet is off ,cie is disabled and i set ai tuning to manual and volt is 1.33 and multiplier is 16x in bios but i couldn't get the ntools multiplier to show up like this picture from pike168 http://img156.imageshack.us/img156/3066/pike168win7.jpg any help would be greatly appreciated

If you are using XP turn off all power saving options,if you are using Win7,set power options to performance.

See if that helps.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #7459 of 12343
I have problems of rams too, i think.
When i have bought venomous-x, i have changed 2 sticks of my ddr2 because DHX was too much for cooler.
So now I have 2x1gb GEIL and 2x1gb Corsair (see my sign) and sometimes (2 times in 1 month, 2nd time this morning) I can see BSOD while seven starts.

So, I don't know, because also my raptor has problem too..I don't know if is problem of hdd or ram or both. I want change hdd for an ssd next month and ddr2 are not so cheap. So i think that will buy SSD, then if I will have again BSOD I will change ddr2.
post #7460 of 12343
thanks for the replies i will try it out and report back
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 C3 ASUS M2N32-SLI Deluxe Wifi Evga 2x 8800 gt ssc 700/1000/1750 Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 
OSPowerCaseMouse
Windows Xp 64-bit Rosewill rx-950D-B Antec p182 G500 
Mouse Pad
Xtrac pads 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 C3 ASUS M2N32-SLI Deluxe Wifi Evga 2x 8800 gt ssc 700/1000/1750 Kingston HyperX 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 
OSPowerCaseMouse
Windows Xp 64-bit Rosewill rx-950D-B Antec p182 G500 
Mouse Pad
Xtrac pads 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!