Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 84

post #831 of 12343
Ok, so I got my 9850 sitting here (it's a jaahb 0820gpmw) and I got bios update for 1903 and 2001 but I've never flashed a bios before. I know how it's done but still....

Is there any particular version that will do the best for our mobo's? And I got a true to mate with it, when I get it installed that is. I am going to use one of my kazejyuni's 110cfm fans with a shroud I made from a dead psu. The air that comes out with the shroud is quite substantial and it should do the trick.
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
post #832 of 12343
Quote:
Originally Posted by GANDALF21502 View Post
Well I just ordered the CPU (PHENOM II 940)... Should be here by Friday, so it will be a weekend project!

I see you have DDR2 800 ram, correct. I have been reading some people have issues with 4 sticks, I see you have 2. I currently am running 4 1gbx4. Do you see any issues maybe with that? Did you set your memory to 667?
I wish I knew why some people have problems with the ram slots of the memory. Maybe its just hit or miss.

Yes currently my ram is running at DDR800 2x2gb. But the timings are looser than what is written on the package. 4-4-4 on the package and now it runs on 5-5-5 (i forgot the rest, I'm away from home this week). But anyways it won't boot if I run the 4-4-4 timings at DDR800 despite what it says on the package. Weird eh?

So I have done the experiment of see what can boot up. Before I have 2x1gb and 2 x 512mb all loaded into my motherboard. So I have those ram sticks as spares (I went 4gb before I went Ph II). So I tried both 2x2gb + 2x1gb and 2x2gb + 2x512mb combination and it will boot into windows and run no problem. Windows and bios sees all of it (yet for some reason not all of it is available, like how now my 2x2gb only about 3.8 of is actually available). When all of those sticks are in they were running at DDR667.

I would think you should have no problem with it, my combinations were more miss matched than yours. At least you have all 1gb sticks.

Don't know if it helps but my 2x2gb are running from the black slots instead of the yellow ones. I read that they seem to do better there, don't know if its true.

Good luck and have fun with your new Phenom II!!! Finally someone else here that I can compare numbers with!
My i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 @ 4.0 GHz 1.250V ASUS Rampage III Formula 2 x MSI GTX-465 Twin Frozr II Gold Modded to 470 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80GB Intel SSD & 5TB (3 x Seagate & 1 WD Green) Pioneer DVD-RW Windows 7 64-bit 3 x Samsung 2494HM 24IN 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 & G13 Antec High Current Pro 1200W Coolermaster Storm Sniper Black Edition Logitech G500 
Mouse Pad
Razer Vespula 
  hide details  
Reply
My i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 @ 4.0 GHz 1.250V ASUS Rampage III Formula 2 x MSI GTX-465 Twin Frozr II Gold Modded to 470 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80GB Intel SSD & 5TB (3 x Seagate & 1 WD Green) Pioneer DVD-RW Windows 7 64-bit 3 x Samsung 2494HM 24IN 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 & G13 Antec High Current Pro 1200W Coolermaster Storm Sniper Black Edition Logitech G500 
Mouse Pad
Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #833 of 12343
Quote:
Originally Posted by TheFoister View Post
Dear Friends,

I'm very glad to inform you that Phenom II X3 720 BE runs perfectly on M2N32.

So far I'm using on stock speed. After a while I'll start pushin it up.

I love this board.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=515851
Awesome!!! Another Phenom II on this board!!!

What kind of temps are you getting with it? I know my 940 runs hotter than your 720 but I am curious if our board are running our chips a little hotter than everyone else.
My i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 @ 4.0 GHz 1.250V ASUS Rampage III Formula 2 x MSI GTX-465 Twin Frozr II Gold Modded to 470 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80GB Intel SSD & 5TB (3 x Seagate & 1 WD Green) Pioneer DVD-RW Windows 7 64-bit 3 x Samsung 2494HM 24IN 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 & G13 Antec High Current Pro 1200W Coolermaster Storm Sniper Black Edition Logitech G500 
Mouse Pad
Razer Vespula 
  hide details  
Reply
My i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 @ 4.0 GHz 1.250V ASUS Rampage III Formula 2 x MSI GTX-465 Twin Frozr II Gold Modded to 470 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80GB Intel SSD & 5TB (3 x Seagate & 1 WD Green) Pioneer DVD-RW Windows 7 64-bit 3 x Samsung 2494HM 24IN 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 & G13 Antec High Current Pro 1200W Coolermaster Storm Sniper Black Edition Logitech G500 
Mouse Pad
Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #834 of 12343
Thanks for all the input! I am looking forward to running on 4 cores and hopefully hitting 3.5 stable. If she runs even at 3.0 stable i will be a happy camper! Should be here this weekend for me to test out!



Quote:
Originally Posted by RagingInferno View Post
I wish I knew why some people have problems with the ram slots of the memory. Maybe its just hit or miss.

Yes currently my ram is running at DDR800 2x2gb. But the timings are looser than what is written on the package. 4-4-4 on the package and now it runs on 5-5-5 (i forgot the rest, I'm away from home this week). But anyways it won't boot if I run the 4-4-4 timings at DDR800 despite what it says on the package. Weird eh?

So I have done the experiment of see what can boot up. Before I have 2x1gb and 2 x 512mb all loaded into my motherboard. So I have those ram sticks as spares (I went 4gb before I went Ph II). So I tried both 2x2gb + 2x1gb and 2x2gb + 2x512mb combination and it will boot into windows and run no problem. Windows and bios sees all of it (yet for some reason not all of it is available, like how now my 2x2gb only about 3.8 of is actually available). When all of those sticks are in they were running at DDR667.

I would think you should have no problem with it, my combinations were more miss matched than yours. At least you have all 1gb sticks.

Don't know if it helps but my 2x2gb are running from the black slots instead of the yellow ones. I read that they seem to do better there, don't know if its true.

Good luck and have fun with your new Phenom II!!! Finally someone else here that I can compare numbers with!
GANDALF
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 940BE @3.6 ASUS M2N32-SLI Deluxe EVGA 260 GTX 216 55nm 4gb GSkil DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb 7200rpm SATA Lite-On DVD/RW DUAL Windows XP 32bit/ Vista Ultimate 32bit Hanns-G 22" LCD 
PowerCaseMouse
Rosewill 600watt Thermaltake Thermaltake 
  hide details  
Reply
GANDALF
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 940BE @3.6 ASUS M2N32-SLI Deluxe EVGA 260 GTX 216 55nm 4gb GSkil DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb 7200rpm SATA Lite-On DVD/RW DUAL Windows XP 32bit/ Vista Ultimate 32bit Hanns-G 22" LCD 
PowerCaseMouse
Rosewill 600watt Thermaltake Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #835 of 12343
Yeap, correct.

Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
this is indeed great news

I presume you are running 2101 bios?

+rep


Gyro
Deep Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhenomII X3 720BE @3.6ghz ASUS M4A79 deluxe Sapphire Radeon HD4850x2 1gb Corsair Dominator DDR2-1066 2x2gb 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Raptor Windows7 RC1 64bit INCA IL-1022 22" BeQuiet DarkpowerPro 850W 
Case
CoolerMaster RC-690 
  hide details  
Reply
Deep Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhenomII X3 720BE @3.6ghz ASUS M4A79 deluxe Sapphire Radeon HD4850x2 1gb Corsair Dominator DDR2-1066 2x2gb 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Raptor Windows7 RC1 64bit INCA IL-1022 22" BeQuiet DarkpowerPro 850W 
Case
CoolerMaster RC-690 
  hide details  
Reply
post #836 of 12343
I used to run my x2 5000BE @ 3.1ghz, core temps (read from OCCT) were reported as around 30 degrees Celsius.

Now my x3 720BE @ 2.8ghz, core temps (again read from OCCT) are around 20 degrees. (ambient is around 22 degrees Celsius); which is very promissing for overclocking attempts.

PS.Don't forget system is running on liquid cooling.

By the way, last night I've completed the first test runs. Below I attached the before and after 3dmark06 results. As you'll see there is a huge jump effect (@cpu score) caused from the third core.

Quote:
Originally Posted by RagingInferno View Post
Awesome!!! Another Phenom II on this board!!!

What kind of temps are you getting with it? I know my 940 runs hotter than your 720 but I am curious if our board are running our chips a little hotter than everyone else.



Edited by TheFoister - 2/26/09 at 1:13am
Deep Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhenomII X3 720BE @3.6ghz ASUS M4A79 deluxe Sapphire Radeon HD4850x2 1gb Corsair Dominator DDR2-1066 2x2gb 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Raptor Windows7 RC1 64bit INCA IL-1022 22" BeQuiet DarkpowerPro 850W 
Case
CoolerMaster RC-690 
  hide details  
Reply
Deep Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhenomII X3 720BE @3.6ghz ASUS M4A79 deluxe Sapphire Radeon HD4850x2 1gb Corsair Dominator DDR2-1066 2x2gb 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Raptor Windows7 RC1 64bit INCA IL-1022 22" BeQuiet DarkpowerPro 850W 
Case
CoolerMaster RC-690 
  hide details  
Reply
post #837 of 12343
Hiya Folks,

Well I took the plunge (check sig) and done it. It was soooo easy, just Asus update and found the 2001 bin and a 30sec later it asked me to reboot, I said yes. No problems at all. Put in my True and fans and here I am.

But...I got a question about the chipset temps. How high can they go? Right now I got two vm smp's running and both my gpu's. Cpu temps are sitting at 50C but the chipset is hovering at 115C...is that too much?
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
post #838 of 12343
Quote:
Originally Posted by G-Byte View Post
Hiya Folks,

Well I took the plunge (check sig) and done it. It was soooo easy, just Asus update and found the 2001 bin and a 30sec later it asked me to reboot, I said yes. No problems at all. Put in my True and fans and here I am.

But...I got a question about the chipset temps. How high can they go? Right now I got two vm smp's running and both my gpu's. Cpu temps are sitting at 50C but the chipset is hovering at 115C...is that too much?
Whoaaaa 115C???

My Chipset temperatures dont go higher than 30-35C

Either this means I can volt my Chipset a lot more or you have a giant problem, probably it means both.

My guess is you need:
a. better airflow in your case
b. lower your chipset voltages

you can look up the CPU max temperature at AMD CPU-specification page: here

I have the two 9850 CPU's listed here side by side. They both have 61C as a max temp.
Edited by Supergroover - 2/26/09 at 1:43am
Kermit
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 6000+ @ 3.48GHz ASUS M2N32-SLI deluxe Sapphire HD4770 4GB GEIL 6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 320 GB SATA2 NEC ND4571 Windows 7 x64 Samsung 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Coolermaster 600W Enermax Pandora Logitec Revolution 
Mouse Pad
Nvidia 
  hide details  
Reply
Kermit
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 6000+ @ 3.48GHz ASUS M2N32-SLI deluxe Sapphire HD4770 4GB GEIL 6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 320 GB SATA2 NEC ND4571 Windows 7 x64 Samsung 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Compaq Coolermaster 600W Enermax Pandora Logitec Revolution 
Mouse Pad
Nvidia 
  hide details  
Reply
post #839 of 12343
Quote:
Originally Posted by Supergroover View Post
Whoaaaa 115C???

My Chipset temperatures dont go higher than 30-35C

Either this means I can volt my Chipset a lot more or you have a giant problem, probably it means both.

My guess is you need:
a. better airflow in your case
b. lower your chipset voltages

you can look up the CPU max temperature at AMD CPU-specification page: here

I have the two 9850 CPU's listed here side by side. They both have 61C as a max temp.
Hiya. Mine is the zxa model. As for fans, my 900 has plenty of them, two 76dfm's in the front, one exhausting to the back in line with my True and the top 200mm, all are on high speed too. But I do got two more kaze jyuni 110cfm that I want to replace with the front two fans of only 76cfm. I might get my fan controller later on today, if not I will be putting the kj's in.

I check by fingers for the northbridge and it might be about 40-50c but it is the southbridge that has always run hot for me, even with my 5000be it was hot to the touch. And with it being between my dual slot gpus that is not helping, but one of the fans is pushing air between them, not alot but.... And I got a small heatsink pasted on the sb.
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
Pholding PhAntiC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 9850 (2.8) m2n32-sli deluxe wifi SLI'd MaxCore 55 (590/1566//1512/999 Mushkin Blue's (2x2) HP2-6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate SataII (500/1000) LG gh22ns30 XP 64 Samsung 2253LW 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless Corsair 650tx Antec 900 MS Wireless 
Mouse Pad
Why? 
  hide details  
Reply
post #840 of 12343
Quote:
Originally Posted by RagingInferno View Post
I wish I knew why some people have problems with the ram slots of the memory. Maybe its just hit or miss.

Yes currently my ram is running at DDR800 2x2gb. But the timings are looser than what is written on the package. 4-4-4 on the package and now it runs on 5-5-5 (i forgot the rest, I'm away from home this week). But anyways it won't boot if I run the 4-4-4 timings at DDR800 despite what it says on the package. Weird eh?

So I have done the experiment of see what can boot up. Before I have 2x1gb and 2 x 512mb all loaded into my motherboard. So I have those ram sticks as spares (I went 4gb before I went Ph II). So I tried both 2x2gb + 2x1gb and 2x2gb + 2x512mb combination and it will boot into windows and run no problem. Windows and bios sees all of it (yet for some reason not all of it is available, like how now my 2x2gb only about 3.8 of is actually available). When all of those sticks are in they were running at DDR667.

I would think you should have no problem with it, my combinations were more miss matched than yours. At least you have all 1gb sticks.

Don't know if it helps but my 2x2gb are running from the black slots instead of the yellow ones. I read that they seem to do better there, don't know if its true.

Good luck and have fun with your new Phenom II!!! Finally someone else here that I can compare numbers with!
Don't know whether this helps, but I had to set RAM timings and voltage manually to get it running at the rated 4-4-4-15. Voltage is set at 2.1.. System crashes at 2.2.
Obsidian
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965BE ASUS Crosshair IV Formula ASUS AMD Radeon HD 6950 Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Inferno SSD Zalman W7 x64 Samsung 2693HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Seasonic X Corsair Obsidian 650D Razer Mamba 
Mouse PadAudio
Razer Destructor ASUS Sonar 
  hide details  
Reply
Obsidian
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965BE ASUS Crosshair IV Formula ASUS AMD Radeon HD 6950 Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Patriot Inferno SSD Zalman W7 x64 Samsung 2693HM 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Seasonic X Corsair Obsidian 650D Razer Mamba 
Mouse PadAudio
Razer Destructor ASUS Sonar 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!