Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 873

post #8721 of 12343
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
Is cool and quiet disabled? C1E disabled?(you may or may not have this setting)
Windows still in performance setting?

Gyro
Hi Gyro

Cool and quiet is disabled in Bios
C1E is disabled
Still in performance setting.

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
post #8722 of 12343
Try going back to where we began,in the bios set; cpu voltage auto, cpu multi to x16.
In the nvtools set; cpu multi's to x16.
See if that gets it to 3.2ghz at the proper voltage.
And post a shot of cpu-z if that works.


Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8723 of 12343
Just want to add my name to the list of M2N32-SLI users. I built this system back in '06 and it was my first build. It's taken everything I've thrown at it so far with only minor upgrades along the road. Right now I'm thinking of dropping a Phenom II 965BE into the socket and seeing how much longer I can keep this build alive.

I just installed a Scythe Ninja 3 CPU cooler last week after venturing into overclocking my Athlon x2 7750BE past the 3.0GHz mark (My CPU cooler retaining bracket seems to have broken during my last move). I've never had any other problems with the board and I've never put together a more reliable system for anyone else.
Edited by Stevenger - 6/3/11 at 12:16pm
Defcon-1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 BE M2N32-SLI DELUXE nVidia GTX460 6GB OCZ DDR2 PC6400 (2x1GB, 2x2GB)) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit sp1 LG E2240 22" LCD Logitech G15 (Gen 1) Coolermaster 650W 
CaseMouseMouse Pad
Antec Gamer 900 Logitech MX518 SteelSeries 9HD 
  hide details  
Reply
Defcon-1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 BE M2N32-SLI DELUXE nVidia GTX460 6GB OCZ DDR2 PC6400 (2x1GB, 2x2GB)) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit sp1 LG E2240 22" LCD Logitech G15 (Gen 1) Coolermaster 650W 
CaseMouseMouse Pad
Antec Gamer 900 Logitech MX518 SteelSeries 9HD 
  hide details  
Reply
post #8724 of 12343
hey Stevenger, the 965BE works great in this mobo. i've been able to run all i have in max settings no problem! o/ (black ops, hl2, capsized, starwars: the force unleashed 2)

I imagine when I upgrade to an AM3 mobo and DDR3 with a PCI-Ex 2.0 this system is gonna rock even more! o/

ps: if you guys can add me to the list too that'd be great!
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
post #8725 of 12343
Hi Folks,

New member here@Overclock.net and I've been going crazy over a new upgrade issue. Here is my issue, I just recently bought a new EVGA 570 GTX HD sc edition. I have been having major issues with gaming so far. I have tried several games with the same result.(BFBC2, CoD B.O., Dirt 3)
Seems like the GPU usage never climbs above 50% when playing causing major stuttering and lag. I never had an issue with my old 8800 GT albeit the graphic setting were always set to low. I RMA'd the first card thinking it was a faulty card but I just got the new one back and have the exact same issues.
I have tried almost everything I can think of but to no avail. I built this rig back in '06 and I've never had an issue with it. I've been very happy to date and I'd hate to scrap the build and start another one. I've tried 4 different drivers including the newest 275.33's. I know the proper way to clean and install drivers from my system and the results are the same removing the drivers as the issue at hand. I've tried swith PCI-E x16 slots with the same results as well. I've switched Bios' from the 5007 to the 2209 with the same results. Today I tried lowering the voltage on my CPU(1.3625, CPU-z lists it 1.408) and noticed a slight improvement but the card is still being held back by something.
Does anyone have any suggestions that might remedy the situation. I am at my wits end with this problem. I spent $350 on this card and I'm very frustrated. Does anyone have a similar card that can game smoothly and if so what are your settings?
Thanks in advance for any help that can be given.

Thanks Again,
AxiomRadio

P.S. I've tried all in game resolutions and settings including the lowest settings with the same results which leads me to believe it's a bios issue not a hardware issue. Two cards with the same results also rules out a bad card. I have also pulled the timings on my ram back(5-5-5-15) and lowered the speed from 800 to 667. I have "performance perfered mode" for power management settings in the Nvidia control panel.
Edited by Axiom_Radio - 6/3/11 at 8:19pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 940 B.E. M2N32-SLI Deluxe wifi EVGA 570 GTX HD 2x2 gig OCZ Nvidia SLI Ready PC6400 800 mhz. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Velociraptor 300 Gig Windows 7 Ultimate x64 Dell 24 inch LCD Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair GS700 NXZT Nemesis Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 940 B.E. M2N32-SLI Deluxe wifi EVGA 570 GTX HD 2x2 gig OCZ Nvidia SLI Ready PC6400 800 mhz. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Velociraptor 300 Gig Windows 7 Ultimate x64 Dell 24 inch LCD Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair GS700 NXZT Nemesis Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #8726 of 12343
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
Try going back to where we began,in the bios set; cpu voltage auto, cpu multi to x16.
In the nvtools set; cpu multi's to x16.
See if that gets it to 3.2ghz at the proper voltage.
And post a shot of cpu-z if that works.


Gyro
Done but it crashes at 16x when i change in nvtools, it only goes upto 13.5 at max but then crashes shortly after..

Im just gonna buy a new mobo and snap my m2n in half for failing me so hard..

Thanks for the help tho mate
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
post #8727 of 12343
Quote:
Originally Posted by Axiom_Radio View Post
Hi Folks,

New member here@Overclock.net and I've been going crazy over a new upgrade issue. Here is my issue, I just recently bought a new EVGA 570 GTX HD sc edition. I have been having major issues with gaming so far. I have tried several games with the same result.(BFBC2, CoD B.O., Dirt 3)
I bought the non HD edition EVGA 570gtx SC edition and have had mine running in my system for over 2 months now without any major issues. I have had some minor issues when I play WoW with my card where it would sometimes major video lag issues. I installed afterburner and noticed that the game would drop randomly to 2D clocks at certain times in the game where im not doing much of anything.


I was able to fix this issue by adjusting the power management setting in the nvidia control panel to "prefer maximum" performance over adaptive so you might want to try setting it globally. More graphically intensive games that I played since I got my new card has been Crysis, RIFT, and civ5, and they run flawless. I game at 1920x1200.... I can't wait for Duke Nukem Forever, Elder scrolls 5(which is why I bought this card)

How are your temps looking? Oh and make sure you restart after you set the power settings.

Another problem could be your 940BE might be bottle-necking the card if you are running it at stock. If you are not OC'ing your cpu, I would suggest bringing it up to around 3.5Ghz.(and stress testing it to be sure it's stable) At this range, you should see some large improvments if indeed your CPU is bottle-necked. I run my 970 at 3.8 (summer overclock since it gets very hot where i keep my PC)

Quote:
Originally Posted by Stevenger View Post
Just want to add my name to the list of M2N32-SLI users. I built this system back in '06 and it was my first build. It's taken everything I've thrown at it so far with only minor upgrades along the road. Right now I'm thinking of dropping a Phenom II 965BE into the socket and seeing how much longer I can keep this build alive.
I was in that position about 6 months ago when i was running my old dual core 6400+ and I went for the 970BE and never looked back. I thought I would have a BD system today. I am so happy with my system the way it is now, I don't see myself getting rid of my m2n32 for at least another year or until it dies. My board is 3.5 years old and still going strong

I would suggest to anyone who's still running the m2n32 SLI that's running a older AMD chip, to Upgrade.... I seen the 955 for around $115 bucks on the egg
post #8728 of 12343
Quote:
Originally Posted by t0tal3d View Post
Done but it crashes at 16x when i change in nvtools, it only goes upto 13.5 at max but then crashes shortly after..

Im just gonna buy a new mobo and snap my m2n in half for failing me so hard..

Thanks for the help tho mate

Can you post a cpu-z screenshot at the highest setting you can get without crashing,please and thanks.

It could be the MB not being able to handle the power needs of the x4 955,125w.
How does it crash? just shut down or are there errors?


Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8729 of 12343
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
Can you post a cpu-z screenshot at the highest setting you can get without crashing,please and thanks.

It could be the MB not being able to handle the power needs of the x4 955,125w.
How does it crash? just shut down or are there errors?


Gyro
Hi Gyro

Yeah, i talked to a mate who works in IT he saids its definently due to my mobo not being able to handle 125w PCU ~ lame right?

Oh well ive since ordered a new one that will support it and then it'll be all good i hope

But, as requested ive attached a SS of CPU-Z
It's stable as a rock at 11x but underclocked as ya know.

And in regard to when it crashes, it does one of the following;
when i change the multiplier past what it "cant" handle, 12x + it black screens and reboots.
Or, it does a blue screen memory dump, followed by a reboot.

Hope thats what you wanted to know and thanks for the help!
I'll post with my new mobo (sadly not a M2N) once ive set it up.

~t0tal3d
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE M2N-SLI EVGA 550ti 2x2GB DDR2 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 1TB SATA 3.5" Win7 64Bit 2x LG 1702 500W 
  hide details  
Reply
post #8730 of 12343
If you only had the M2N-sli deluxe, all would be good.
Any chance you can return the 965(125w) for a 945(95w) that will run on your board.

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!