Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club! - Page 881

post #8801 of 12360
Well I got a x4 955 for my M4N98td-evo and put the x3 720 back into my M2N32-sli dlx and thought I might as well update the bios to 5002 as I've been running 2208,well what an adventure in troubleshooting this day turned out to be.

Flash went fine,all is well I thought,all was well till I tried to play any type of video(youtube,liveleak,ect..).
Video's were very choppy with sound loops,very odd I thought,so I ran some tests on cpu,no problems there,ok,i test the gfx card,no problems there,test the ram no problems there either.
Games run fine just not video's.
What the heck is going on here it worked ok the last time it was installed
Damn,reinstall every possible driver,nothing
Maybe the onboard sound was dying,nope, music plays fine
What the heck have I done to my baby?:
What can I do that has not already been done.
Maybe reflash the bios with 5002,but it flashed ok the first time,ok the only thing left is to flash back from whence I came 2208.

And to my surprisevideo's now play fine and all is well in my world again


Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8802 of 12360
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
Well I got a x4 955 for my M4N98td-evo and put the x3 720 back into my M2N32-sli dlx and thought I might as well update the bios to 5002 as I've been running 2208,well what an adventure in troubleshooting this day turned out to be.

Flash went fine,all is well I thought,all was well till I tried to play any type of video(youtube,liveleak,ect..).
Video's were very choppy with sound loops,very odd I thought,so I ran some tests on cpu,no problems there,ok,i test the gfx card,no problems there,test the ram no problems there either.
Games run fine just not video's.
What the heck is going on here it worked ok the last time it was installed
Damn,reinstall every possible driver,nothing
Maybe the onboard sound was dying,nope, music plays fine
What the heck have I done to my baby?:
What can I do that has not already been done.
Maybe reflash the bios with 5002,but it flashed ok the first time,ok the only thing left is to flash back from whence I came 2208.

And to my surprisevideo's now play fine and all is well in my world again


Gyro
did you pull the battery and reset bios after the flash and cpu change? i had the same problem when i went from my 6000 x2 to my 940be. after pulling all power and battery for a min everything worked great.
post #8803 of 12360
Gyro
I'm currently using two lian li intake fans, both 120mm (one in the Ex-332 hard drive cage for the 5.25" bays that i use only for the fan. no hard drives placed there) and a Corsair H60 for the CPU, with two Zalman F3 (120mm) exhausts on the radiator (push/pull) in the back. No cables on the way whatsoever as you can see here:

http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight2.jpg
(I put the second zalman on the radiator after i took this picture, and took the squirrel out too cus it didn't fit with the other fan added there)

So, i really have no idea what it could be. Mobo temps weren't any better with the squirrel there, they got better when I added the extra 120mm exhaust, though only the cpu.

PS: taking the opportunity to show the new case o/
http://i96.photobucket.com/albums/l1...d/Midnight.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight2.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight3.jpg
(i'm very happy and excited! it'll be even better by the end of the year when i get new mobo, memory, pci ex screwless lock and paint the interior white *-* )
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
post #8804 of 12360
Quote:
Originally Posted by The Fryer View Post
did you pull the battery and reset bios after the flash and cpu change? i had the same problem when i went from my 6000 x2 to my 940be. after pulling all power and battery for a min everything worked great.
Yes, I did reset after flash and change,and again before I flashed back to 2208.
I don't know what the trouble could be with 5002 and my board.



Quote:
Originally Posted by smugler View Post
Gyro
I'm currently using two lian li intake fans, both 120mm (one in the Ex-332 hard drive cage for the 5.25" bays that i use only for the fan. no hard drives placed there) and a Corsair H60 for the CPU, with two Zalman F3 (120mm) exhausts on the radiator (push/pull) in the back. No cables on the way whatsoever as you can see here:

http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight2.jpg
(I put the second zalman on the radiator after i took this picture, and took the squirrel out too cus it didn't fit with the other fan added there)

So, i really have no idea what it could be. Mobo temps weren't any better with the squirrel there, they got better when I added the extra 120mm exhaust, though only the cpu.

PS: taking the opportunity to show the new case o/
http://i96.photobucket.com/albums/l1...d/Midnight.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight2.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l1.../Midnight3.jpg
(i'm very happy and excited! it'll be even better by the end of the year when i get new mobo, memory, pci ex screwless lock and paint the interior white *-* )
Very nice setup.
The squirrel fan won't have much effect on the Mb temps,it is meant more to help cool the SB/NB/VRM's.(NB temps can be read in the hardware monitor part of the performance tools.It reads as Nforce temp)
Not having the airflow from the cpu HSF can raise temps too.
You can always put the squirrel fan on the sink below the cpu, even just to help move some air around.
Also a fan on the back side of the HD cage,blowing back under the gfx card to move air trapped will help also.

Good luck

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8805 of 12360
I think i will get two more Zalman F3 and replace the lian li fans. The zalmans move more air, it should keep the mobo from burning till the end of the year when i get a new one o/
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
SMUGLATOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89TD-Pro EVGA GTX 460 SE 2x4Gb Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Barracuda 120Gb + Caviar 500Gb Samsung Super Writemaster Win7 Pro 64bit LG Flatron E2360 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech k800 BFG Tech 650w Lian Li PC-8NW moded Logitech m510 
Mouse Pad
Razer Kabuto 
  hide details  
Reply
post #8806 of 12360
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
Ive never seen cpu volts that far out of wack.
Can you try the cpu volts on auto,see if that gives you anywhere near normal volts.
If not, then try enabling cpu vcore offset voltage( be sure to reduce the cpu volts setting to 1.3v before enabling first)that will add 100mv to the vcore.

Gyro
So I tried cpu volt on auto. My computer would blue screen and if I did not touch my keyboard in time it would not allow me to use it lol.

I did not try and do cpu vcore, should I do it or not?

I switch it back to 1.3375 and cpu says its 1.216
Old
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE 3.2GHz M2N-SLI DELUXE EVGA GeForce GTX 460 Superclocked Mushkin/G.Skill DDR2-800 4gig 
Hard DriveOSPowerCase
HITACHI 320GB 7200 RPM Windows 7 64bit CoolerMaster Unit 650 Watts CoolerMaster Stacker 830 
  hide details  
Reply
Old
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE 3.2GHz M2N-SLI DELUXE EVGA GeForce GTX 460 Superclocked Mushkin/G.Skill DDR2-800 4gig 
Hard DriveOSPowerCase
HITACHI 320GB 7200 RPM Windows 7 64bit CoolerMaster Unit 650 Watts CoolerMaster Stacker 830 
  hide details  
Reply
post #8807 of 12360
Quote:
Originally Posted by TheProph3t View Post
So I tried cpu volt on auto. My computer would blue screen and if I did not touch my keyboard in time it would not allow me to use it lol.

I did not try and do cpu vcore, should I do it or not?

I switch it back to 1.3375 and cpu says its 1.216
With cpu volts set to 1.3375v go to hardware monitor in the bios and see what it says.

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8808 of 12360
Quote:
Originally Posted by Gyro View Post
With cpu volts set to 1.3375v go to hardware monitor in the bios and see what it says.

Gyro
Vcore 1.38 = 3.41v
3.3 v = 3.41v
5v = 5.08v
12v = 12.30v
Old
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE 3.2GHz M2N-SLI DELUXE EVGA GeForce GTX 460 Superclocked Mushkin/G.Skill DDR2-800 4gig 
Hard DriveOSPowerCase
HITACHI 320GB 7200 RPM Windows 7 64bit CoolerMaster Unit 650 Watts CoolerMaster Stacker 830 
  hide details  
Reply
Old
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE 3.2GHz M2N-SLI DELUXE EVGA GeForce GTX 460 Superclocked Mushkin/G.Skill DDR2-800 4gig 
Hard DriveOSPowerCase
HITACHI 320GB 7200 RPM Windows 7 64bit CoolerMaster Unit 650 Watts CoolerMaster Stacker 830 
  hide details  
Reply
post #8809 of 12360
Quote:
Originally Posted by TheProph3t View Post
Vcore 1.38 = 3.41v
3.3 v = 3.41v
5v = 5.08v
12v = 12.30v
Are you sure the vcore 1.38=3.41?
The others look ok.

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #8810 of 12360
Hello everybody,

To start sorry for my english

I know that this question is already ask in this topic but I just want to confirm it and know if somebody have already test ?

I have a mainboard M2N32-SLI DELUXE wireless edition and currently I work with a Athlon 5000+ since now 5 years.

I don't have still update my BIOS but I will do it.

And I want be sure that upgrade my CPU to Phenom II X4 980 will work fine and stable (HDZ980FBGMBOX)

Just I suppose that Phenom II X6 don't work on it ?

Thanks for your answer
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS M2N-SLI and M2N32-SLI Club!