Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Ubuntu 8.10 - No sound
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ubuntu 8.10 - No sound - Page 3

post #21 of 27
Quote:
Originally Posted by francesthemutes View Post
Nope. No dice. Thanks, though.
I'm sorry to say that it's starting to look like a hardware problem.
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
post #22 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by error10 View Post
I'm sorry to say that it's starting to look like a hardware problem.
It's weird because I have sound once in while. I had it during the Live CD session before I installed. After installing I had it. I did all the updates, still had it. Then, it just stopped working. :/ I cannot figure this out for the life of me.
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #23 of 27
Ubuntu 8.10 has a known sound "issue". Use alsamixer, Your sound is guaranteed to work.
In terminal run: alsamixer
Then unmute channels. Then go to the sound settings tab in ubuntu's top panel and set all of the sound values to ALSA.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-930 ASUS P6X58D Premium XFX HD-585X-ZAFC Radeon HD 5850 1GB Tri-Fire CORSAIR DOMINATOR 6GB TR3X6G1600C8D x 2 =12GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB x 2 LG Windows 7 Home Premium x64 3 x LG E2350V 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 920-000914 SILVERSTONE ST1200 1200W SILVERSTONE RAVEN RV02-BW Razer Lachesis 
Mouse Pad
Huge Black Cloth 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-930 ASUS P6X58D Premium XFX HD-585X-ZAFC Radeon HD 5850 1GB Tri-Fire CORSAIR DOMINATOR 6GB TR3X6G1600C8D x 2 =12GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB x 2 LG Windows 7 Home Premium x64 3 x LG E2350V 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 920-000914 SILVERSTONE ST1200 1200W SILVERSTONE RAVEN RV02-BW Razer Lachesis 
Mouse Pad
Huge Black Cloth 
  hide details  
Reply
post #24 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by gr1mo View Post
Ubuntu 8.10 has a known sound "issue". Use alsamixer, Your sound is guaranteed to work.
In terminal run: alsamixer
Then unmute channels. Then go to the sound settings tab in ubuntu's top panel and set all of the sound values to ALSA.
I went into "alsamixer" but I don't know what I'm supposed to do in there.

Hmm... whenever I test a sound option set to ALSA in the Sound Preferences, it locks up. :/ Not the whole system, just the Sound Preferences window.
Edited by francesthemutes - 12/14/08 at 7:29pm
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #25 of 27
Quote:
Originally Posted by francesthemutes View Post
I went into "alsamixer" but I don't know what I'm supposed to do in there.

Hmm... whenever I test a sound option set to ALSA in the Sound Preferences, it locks up. :/ Not the whole system, just the Sound Preferences window.
Turn up everything? Lol, look for PCM, Master, ect and turn them up.
post #26 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DigitalSonata View Post
Turn up everything? Lol, look for PCM, Master, ect and turn them up.
I've turned up everything. Like I said, the bootup sound starts up fine but shortly after it starts, it gets cut off and I'm screwed.
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
Derp Machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X AX370-Gaming K7 EVGA GTX 1070 FTW 16GB Dark Pro 3200MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB + 2TB Firecuda NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro Predator XB271 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 5 (MX Red) EVGA 850 P2 NZXT S340 Elite Razer DeathAdder Elite 
Mouse PadAudio
Razer Manticor Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #27 of 27
Quote:
Originally Posted by francesthemutes View Post
I've turned up everything. Like I said, the bootup sound starts up fine but shortly after it starts, it gets cut off and I'm screwed.
Screenshot.
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
Underground
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 ASUS P6T6 WS Revolution GTX 460 TR3X6G1600C8D 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD1001FALS SAMSUNG SH-S223F 22X DVD MULTI Corsair H50 Fedora 16 KDE x86_64 
MonitorKeyboardPowerCase
HP w19b Microsoft Comfort Curve Corsair CX600 Thermaltake Armor VA8003BWS 
MouseMouse Pad
Razer DeathAdder Black 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Ubuntu 8.10 - No sound