Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Half Life 2 Won't Run
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Half Life 2 Won't Run

post #1 of 6
Thread Starter 
So I downloaded and installed HL2 on Steam a while back, but I'm just getting around to playing it. However, when I run it, it displays the foggy screenshot with the "Loading..." and then the "64-bit mod active" notice appears at the top. After that, it just locks up, won't respond even after letting it sit for a while.

Any thoughts? I was thinking the install may just have gone wrong, or it might be driver issue...
Dark Helmet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.4ghz, 1.39v DFI LP UT P35-T2R XFX 6970 4gb G.Skill PC8000, 2gb G.Skill PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 60gb, WD Black 1tb, Samsung F1 1tb Windows 7 x64 Samsung 206bw Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Antec P182 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Dark Helmet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.4ghz, 1.39v DFI LP UT P35-T2R XFX 6970 4gb G.Skill PC8000, 2gb G.Skill PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 60gb, WD Black 1tb, Samsung F1 1tb Windows 7 x64 Samsung 206bw Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Antec P182 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
I have never even seen mine do a 64-bit notification, are you by any chance trying to run steam/steam games in compatibility mode. When I had 64-bit ultimate I was able to run steam without setting it into compatibility mode and I never had a problem.
I Love Cheese
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 3.4 Asus P8P67 Basic XFX 5970 2 gig Black Edition 2x 4 gig DDR 1600 G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500 gig WD Vista Ultimate 64-bit Dual 25" Hannspree LCD CM 750 Watt 
CaseMouse
Rosewill THOR Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
I Love Cheese
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 3.4 Asus P8P67 Basic XFX 5970 2 gig Black Edition 2x 4 gig DDR 1600 G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500 gig WD Vista Ultimate 64-bit Dual 25" Hannspree LCD CM 750 Watt 
CaseMouse
Rosewill THOR Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Its's probably a bug going right now. Fuloranm and I are having the same issue, and I had the issue when I first bought it about a month ago. Give it a few days and it'll run with the -32bit startup parameter
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
Undernet Core
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Foxconn Bloodrage GTX 285 12GB G.Skill Ripjawz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 2.0TB, 1x 500gb Maxtor LG Blu-gay/lightgay/HD-DVD/whatever Windows 7 Ultimate 64 bit *Lapped* 2x 24" Samsung Lcds 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 *Lapped* Lian-Li PC-P80 modded Zowie AM 
Mouse PadAudio
Steelseries QcK Heavy ASUS Xonar D2 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
I had the same issue, i was goofing around and went to file-settings and change my user to beta participant, then restarted steam and it downloaded a file... works fine now
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 840T MSI K9A2 CF-F ATI HD4870X2  4gb OCZ SLI(2X2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 250gb + 500gb SATA LG Blu-Ray/HD-DVD SATA Win7 64bit 19" wide Samsung 
PowerMouse
CoolMaster 650W Logitech Laser cordless 
  hide details  
Reply
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 840T MSI K9A2 CF-F ATI HD4870X2  4gb OCZ SLI(2X2gb) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 250gb + 500gb SATA LG Blu-Ray/HD-DVD SATA Win7 64bit 19" wide Samsung 
PowerMouse
CoolMaster 650W Logitech Laser cordless 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Inuyasha1771 View Post
Its's probably a bug going right now. Fuloranm and I are having the same issue, and I had the issue when I first bought it about a month ago. Give it a few days and it'll run with the -32bit startup parameter
Thanks, that's working great.
Dark Helmet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.4ghz, 1.39v DFI LP UT P35-T2R XFX 6970 4gb G.Skill PC8000, 2gb G.Skill PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 60gb, WD Black 1tb, Samsung F1 1tb Windows 7 x64 Samsung 206bw Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Antec P182 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Dark Helmet
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.4ghz, 1.39v DFI LP UT P35-T2R XFX 6970 4gb G.Skill PC8000, 2gb G.Skill PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 60gb, WD Black 1tb, Samsung F1 1tb Windows 7 x64 Samsung 206bw Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Seasonic X650 Antec P182 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
I had the same issue. Adding -32bit didn't work for me either.

Luckily I decided I just wouldn't replay HL2.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Half Life 2 Won't Run