Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Problems with EVGA X58 motherboard
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problems with EVGA X58 motherboard

post #1 of 19
Thread Starter 
Friend of mine got the X58 motherboard and he put all his stuff together and it doesn't seem to post. We did a lot of trial and error, unplugging and replugging in wires and booting it with only the graphics card, 1 stick of ram, etc. and nothing seems to work.

He has a Silverstone 1200w powersupply to drive his whole setup. He turns it on, posts for 3 seconds, gets 1 short beep from the motherboard, then it turns off. All the fans spin and the lights turn on and what not, but then it shuts off after those 3 seconds.

We're a little stumped, so we could use your help! Thanks!
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
It is an overheating, PSU, or short issue.

Is there a red LED coming on near the CPU socket?
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 19
Sounds like a dead PSU.

You have another one to try?
Sometimes.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 D0 4.6 GHz eVGA x58 Classified (Limited Edition) eVGA GTX 295 12 GB DDR3 OCZ Gold 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 640 AALS + 6 TB BluRay/HD-DVD Drive Snow Leopard/Windows 7 28" Viewsonic Monitor 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 1200W ToughPower Coolermaster HAF 932 Logitech G5 
Mouse Pad
Allsop Mousepad 
  hide details  
Reply
Sometimes.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 D0 4.6 GHz eVGA x58 Classified (Limited Edition) eVGA GTX 295 12 GB DDR3 OCZ Gold 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 640 AALS + 6 TB BluRay/HD-DVD Drive Snow Leopard/Windows 7 28" Viewsonic Monitor 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Thermaltake 1200W ToughPower Coolermaster HAF 932 Logitech G5 
Mouse Pad
Allsop Mousepad 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Quote:
Originally Posted by ProjecT TimeZ View Post
Sounds like a dead PSU.

You have another one to try?
I don't think this is the first thing to check... if it was a completely bad PSU, the mobo shouldn't turn on. Also, if it did turn on and there was a PSU issue.... the mobo shouldn't beep for power issue. The PSU should actually just cut itself off.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
dead PSU.. make sure you have the 4/6pin power hooked to the motherboard near the CPU.
TK-421
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @4.5 1.22v Asus P8P67 Gigabyte GTX 970 G1 8gb Gskill Sniper 1.25v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb WD Black Thermalright Venomous X Windows 7 Pro 64bit Asus 24" 144hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 550w HEC Logitech MX-518 
Mouse Pad
squishy one 
  hide details  
Reply
TK-421
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @4.5 1.22v Asus P8P67 Gigabyte GTX 970 G1 8gb Gskill Sniper 1.25v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb WD Black Thermalright Venomous X Windows 7 Pro 64bit Asus 24" 144hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 550w HEC Logitech MX-518 
Mouse Pad
squishy one 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Thread Starter 
Now none of the GTX 260's fans spin.
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Thread Starter 
He sees no red light, and 4-6 pin connector for the motherboard is plugged in. Could it be a power supply issue?
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Could just be a bad motherboard. Happens sometimes.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Thread Starter 
None of the GTX 260's fans spin, what does that mean?
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
TheConcept
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 EVGA P55 SLi EVGA GTX560Ti Corsair XMS 2x8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 300GB Asus Blu-ray Player Windows 7 Home Premium Asus 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec Basiq Power 550w Coolermaster Centurion 5 G5 
Mouse Pad
Steelpad 5L 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
recheck the cpu fan, make sure that it is pluged in.
Project X
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3960X Asus Rampage IV Evga Titan in SLI G.Skill |2400 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Corsair Force GT SSD Swiftech MCP655 with TFC MONSTA Swiftech MCP350 with TFC X-Changer 480 Windows 7 
MonitorPowerCase
27' Asus PB278Q 1500 Watt PSU Mountain Mod Ascension 
  hide details  
Reply
Project X
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3960X Asus Rampage IV Evga Titan in SLI G.Skill |2400 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Corsair Force GT SSD Swiftech MCP655 with TFC MONSTA Swiftech MCP350 with TFC X-Changer 480 Windows 7 
MonitorPowerCase
27' Asus PB278Q 1500 Watt PSU Mountain Mod Ascension 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Problems with EVGA X58 motherboard