Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Can't get this E7200 OC stable...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Can't get this E7200 OC stable... - Page 2

post #11 of 23
Can you unlink your memory from your FSB?
Edit: I see 800MHz for your RAM, is that stock or overclocked?
Edited by Aardobard - 12/19/08 at 6:32pm
Nacho Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 4.0GHz @1.3v GA-EP45-UD3P MSI 460 810/1800 2x2GB Gskill 800/894 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 640 Blue RAID0 ASUS DVD+-RW WIN7 / XP 64 / Linux ACER 23" 
PowerCase
Corsair HX750 Custom CM690 
  hide details  
Reply
Nacho Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 4.0GHz @1.3v GA-EP45-UD3P MSI 460 810/1800 2x2GB Gskill 800/894 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 640 Blue RAID0 ASUS DVD+-RW WIN7 / XP 64 / Linux ACER 23" 
PowerCase
Corsair HX750 Custom CM690 
  hide details  
Reply
post #12 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Aardobard View Post
Can you unlink your memory from your FSB?
Edit: I see 800MHz for your RAM, is that stock or overclocked?
I can't unlink unfortunately, as far as I know.
Stock. at least the 512's are for sure. I'm 99% sure the 2x1GB's are 800mhz as well, had em for a while but im pretty sure.
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
post #13 of 23
Thread Starter 
Anyone able to help?
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
post #14 of 23
It looks like your mobo is not reading the .5 on your 9.5 multiplier. Other than that, I'm sorry but I'm just not familiar with Gigabyte's OC settings.
Nacho Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 4.0GHz @1.3v GA-EP45-UD3P MSI 460 810/1800 2x2GB Gskill 800/894 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 640 Blue RAID0 ASUS DVD+-RW WIN7 / XP 64 / Linux ACER 23" 
PowerCase
Corsair HX750 Custom CM690 
  hide details  
Reply
Nacho Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 4.0GHz @1.3v GA-EP45-UD3P MSI 460 810/1800 2x2GB Gskill 800/894 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 640 Blue RAID0 ASUS DVD+-RW WIN7 / XP 64 / Linux ACER 23" 
PowerCase
Corsair HX750 Custom CM690 
  hide details  
Reply
post #15 of 23
have you tried to have the multiplier at 9.5x? also, how do you know that its not stable? is it because the system crashes or is it because you stress out the cpu and it gives you an error?
post #16 of 23
Mine is at 3.6ghz with 1.256volts, and I have 3gb of ram, so I don't see why the ram would be a problem. I was at 3.16ghz on stock volts, but anything above that and I had to up the voltage. I think if I have my memory linked it is unstable, I forget, I tried a bunch of suff with the memory/fsb/multiplier and found that 9.5 multiplier and unlinked memory is the most stable. When I tried to mess with the multiplier it wasn't stable. Maybe it is to much fsb? Set the multiplier to 9.5 and the memory to unlinked, that is my only advice. Good luck!
Mega Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4.2ghz EP45-UD3P rev 1.6 BFG GTX 275 4gb Patriot pc8500 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate Windows Vista Home Premium x64 22" wide screen, Acer Corsiar 850tx 
Case
Cooler Master CM690 Nvidia Edition 
  hide details  
Reply
Mega Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4.2ghz EP45-UD3P rev 1.6 BFG GTX 275 4gb Patriot pc8500 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate Windows Vista Home Premium x64 22" wide screen, Acer Corsiar 850tx 
Case
Cooler Master CM690 Nvidia Edition 
  hide details  
Reply
post #17 of 23
With intel motherboards memory cant be unlinked, if i remember correctly
PC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4930k P9X79 LE GTX TITAN X  4x8GB // G.Skill 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
840 EVO // 120GB  MX100 // 512GB Corsair H110i GT Win 10 Pro 64bit 
MonitorPowerCase
Crossover 404k // ASUS PB278Q EVGA Supernova P2 1000W Fractal Design Define S 
  hide details  
Reply
PC
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4930k P9X79 LE GTX TITAN X  4x8GB // G.Skill 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
840 EVO // 120GB  MX100 // 512GB Corsair H110i GT Win 10 Pro 64bit 
MonitorPowerCase
Crossover 404k // ASUS PB278Q EVGA Supernova P2 1000W Fractal Design Define S 
  hide details  
Reply
post #18 of 23
i would say that your voltage is a little high.
post #19 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by loudmusicman View Post
have you tried to have the multiplier at 9.5x? also, how do you know that its not stable? is it because the system crashes or is it because you stress out the cpu and it gives you an error?
Well, originally I was on 9.5, and unstable because Orthos gives an error about 1 second into testing. I haven't stressed it with app's though...to see any crashes. It is stable at 3.2, I just can't see why I need so much voltage.

Thanks for the suggestions guys, I'm not sure what else I can do though. My voltages are super high...and I don't know why they need to be.
I'm really stuck here, can anyone help out?
Edited by hokage - 12/20/08 at 10:00am
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
The Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4460 Gigabyte Something... Gigabyte GTX 1070 FE 16gb DDR3 
Hard DriveOSKeyboardPower
Samsung 850 Windows 10 Pro 64 Razer OCZ ModXtreme 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Razer Razer Goliath 
  hide details  
Reply
post #20 of 23
I need to pump volts to mine when over 3.6
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 Gigabyte GA-X58A-UD5 PowerColor HD7950 OC  Mushkin Ridgeback 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 7200.12 Windows 7 Home Premium x64 BenQ RL2450HT Logitech G15 Rev 2 
PowerCaseMouse
Cougar GX1050 DimasTech Easy 2.5 Logitech G5 rev1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 Gigabyte GA-X58A-UD5 PowerColor HD7950 OC  Mushkin Ridgeback 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 7200.12 Windows 7 Home Premium x64 BenQ RL2450HT Logitech G15 Rev 2 
PowerCaseMouse
Cougar GX1050 DimasTech Easy 2.5 Logitech G5 rev1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Can't get this E7200 OC stable...