Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Rear Speakers DONT work
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Rear Speakers DONT work

post #1 of 6
Thread Starter 
I just connected another pair of speakers to my pc. So far have been using a 2.1 system and it worked flawlessly. So I plugged in the jack in the right place, went to playback devices and configured it to be Quadraphonic. I cliked test and sound came from all of the speakers, perfect. The problem is that no other application recognizes them. Not even BlackHawk (thats the control panel for my sound card). Whats the problem ?
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
This is a 5.1 set of speakers correct?

The same thing was happening to me, i'm trying to remember what exactly I did .. except for tweak around in my sound options a whole lot and cuss at stuff.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.0ghz EVGA 780i 2 EVGA GTX 260 4gb OCZ 800mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250gb Seagate Baracuda Sony Blu Ray & Samsumg DVD/CD Vista64 22" Samsung Syncmaster 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Ultra 750 Watt Antec 1200 G5 
Mouse Pad
Razer exactmat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.0ghz EVGA 780i 2 EVGA GTX 260 4gb OCZ 800mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250gb Seagate Baracuda Sony Blu Ray & Samsumg DVD/CD Vista64 22" Samsung Syncmaster 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Ultra 750 Watt Antec 1200 G5 
Mouse Pad
Razer exactmat 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
I have 2.1 sytem connected in the green circle(front speakers), and 2 system in the black circle(rear speakers). Its annoying that they work when I click on them in Vista's Speaker Setup, but no other program uses them
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Hm sorry man i'm not too sure, I thought it was a 5.1 system that just wasn't having sound coming out of the 2 rear, which was what was happening to me.

You're problem.. i'm not too sure on, hopefully someone else has some insight.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.0ghz EVGA 780i 2 EVGA GTX 260 4gb OCZ 800mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250gb Seagate Baracuda Sony Blu Ray & Samsumg DVD/CD Vista64 22" Samsung Syncmaster 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Ultra 750 Watt Antec 1200 G5 
Mouse Pad
Razer exactmat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700 @ 3.0ghz EVGA 780i 2 EVGA GTX 260 4gb OCZ 800mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250gb Seagate Baracuda Sony Blu Ray & Samsumg DVD/CD Vista64 22" Samsung Syncmaster 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Ultra 750 Watt Antec 1200 G5 
Mouse Pad
Razer exactmat 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by _Marvin_ View Post
I just connected another pair of speakers to my pc. So far have been using a 2.1 system and it worked flawlessly. So I plugged in the jack in the right place, went to playback devices and configured it to be Quadraphonic. I cliked test and sound came from all of the speakers, perfect. The problem is that no other application recognizes them. Not even BlackHawk (thats the control panel for my sound card). Whats the problem ?
The best I can tell you is that most applications are in 2.1 sound so they only use the two front and the sub. I don't know your sound card too well so I don't know where it is in the control panel but it should have some form of spreading stereo to 5.1 output.
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Kamtastic II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 630 Gigabyte GA-MA790GP-UD4H Visiontek 4850 512MB Reference 8GB A-Data DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Caviar Black Currently Samsung 20x SH2022 Windows 7 Ultimate x64 2 x Samsung Synchmaster 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 OCZ 700w GameXStream Thermaltake V9 Black Edition Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
I "fixed" it, kinda, but not really. I still don't have 4.1 but at least I am using all of my speakers, I used a splitter. But I'm still pissed of, I have a 5 chanell HD soundcard, and I'm using stereo and cable splitters :swearing:
Edited by _Marvin_ - 12/25/08 at 11:28am
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
ASPIRE 5750G
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 Sandy Bridge @ 2900 Mhz Intel ID0104 GT 540M 2GB DX11 4GB DDR3 @ 1333/CL6 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Toshiba 640GB Slimtype DVD Win7 Home Premium 64bit LG D0250 1366x768 
PowerCaseMouse Pad
90W Adapter 15.6 inch Elantech 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Operating Systems
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Rear Speakers DONT work