Overclock.net › Forums › Components › Memory › Problems 6GB not SHOWING on VISTA
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problems 6GB not SHOWING on VISTA

post #1 of 6
Thread Starter 
Does everyone have this issue with vista not displaying 6GB but other utilities(CPU-Z,BIOS) are showing 6GB. I guess my question is, Does anyone's Vista(64-bit) showing 6GB?
i7 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 @ 2.8 Ghz Gigabyte GA-EX58 EXTREME ASUS 4870 1GB "Dark Knight" 3 x 2GB 1600 G. Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB Western Digital 7200RPM Windows Vista 64-bit Home Premium 24" Samsung Touch of Color 1080P Logitech Divino 
PowerCaseMouse
Cooler Master 900W Ultimate Antec 1200 Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
i7 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 @ 2.8 Ghz Gigabyte GA-EX58 EXTREME ASUS 4870 1GB "Dark Knight" 3 x 2GB 1600 G. Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB Western Digital 7200RPM Windows Vista 64-bit Home Premium 24" Samsung Touch of Color 1080P Logitech Divino 
PowerCaseMouse
Cooler Master 900W Ultimate Antec 1200 Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Check your BIOS for a memory remap or hole setting.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
This happened to me with the bubbleless i7 rig and the motherboards RAM slots are now faulty. You could try the other slots?

It showed 10gb out of 12gb and then I checked it and now it runs on 3 x 2gb (6gb).
post #4 of 6
Do you have SP1 because sometimes if you dont have SP1 then it will not recognize over a certain amount of memory.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3610QM  Alienware proprietary  2GB GDDR5 Nvidia GeForce GTX 675M 16GB DDR3 at 1600MHz 
Hard DriveHard DriveMonitorPower
500GB 7200RPM SATA 3Gb/s 240GB Samsung EVO 840 17.3-inch WideFHD 1920 x 1080 120Hz 3D Alienware M17x 240W 
MouseOther
Logitech G700 Killer Wireless-N 1103 a/g/n 3x3 MIMO for Gamin... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3610QM  Alienware proprietary  2GB GDDR5 Nvidia GeForce GTX 675M 16GB DDR3 at 1600MHz 
Hard DriveHard DriveMonitorPower
500GB 7200RPM SATA 3Gb/s 240GB Samsung EVO 840 17.3-inch WideFHD 1920 x 1080 120Hz 3D Alienware M17x 240W 
MouseOther
Logitech G700 Killer Wireless-N 1103 a/g/n 3x3 MIMO for Gamin... 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Mine works i would reseat your RAM.
SFF Pron
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570 Gigabyte Z77n  MSI R9 270 2x4gb Corsair 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 WD 640gb Black EK Supremacy HF  Magicool 180mm Rad 
CoolingOSMonitorPower
D5 Vario/XSPC Bay Res Windows 7 x64 3 x Acer 20in  CX430M 
Case
Silverstone TJ08 
  hide details  
Reply
SFF Pron
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570 Gigabyte Z77n  MSI R9 270 2x4gb Corsair 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Crucial M4 WD 640gb Black EK Supremacy HF  Magicool 180mm Rad 
CoolingOSMonitorPower
D5 Vario/XSPC Bay Res Windows 7 x64 3 x Acer 20in  CX430M 
Case
Silverstone TJ08 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Quote:
Originally Posted by DuckieHo View Post
Check your BIOS for a memory remap or hole setting.
TK-421
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @4.5 1.22v Asus P8P67 Gigabyte GTX 970 G1 8gb Gskill Sniper 1.25v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb WD Black Thermalright Venomous X Windows 7 Pro 64bit Asus 24" 144hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 550w HEC Logitech MX-518 
Mouse Pad
squishy one 
  hide details  
Reply
TK-421
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @4.5 1.22v Asus P8P67 Gigabyte GTX 970 G1 8gb Gskill Sniper 1.25v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb WD Black Thermalright Venomous X Windows 7 Pro 64bit Asus 24" 144hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair 550w HEC Logitech MX-518 
Mouse Pad
squishy one 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Problems 6GB not SHOWING on VISTA