Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New Sig Rig, OC Help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New Sig Rig, OC Help. - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
I think im doing something wrong.


I used these settings.
445 FSC
2.00b Ram Spd
NB Voltage - 1.20v
PLL 1.50v
FSB termination 1.26v
Vcore 1.325v

I used those settings in the bios but CPU-Z isn't showing them o.O
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
Quote:
Originally Posted by IamRolks View Post
I think im doing something wrong.


I used these settings.
445 FSC
2.00b Ram Spd
NB Voltage - 1.20v
PLL 1.50v
FSB termination 1.26v
Vcore 1.325v

I used those settings in the bios but CPU-Z isn't showing them o.O
CPU-Z shows your multi at x6. This indicates you have SpeedStep (EIST) and C1E enabled in bios. Disable it to get the x9 multi at idle.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
Thread Starter 
Alright I disabled those and It's Now at 4ghz.
Also another question.
Why is my ram showing up as PC2-6400 when they are PC2-8500.
And it shows them running at 445 intead of 1066.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
because they are running 1:1 so it pretty much underclocks your ram.
maybe use another multi or unlink the ram.
alpha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 ~Lapped @ 3.6 XFX 780i eVGA GTX260 [216c|55nm] G.Skill π (2x2GB) PC8800 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x WD 640GB AALS RAID 0 Windows 7 x64 7048 Acer AL2216W PC and Power Cooling 750W 
Case
Rocketfish 
  hide details  
Reply
alpha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 ~Lapped @ 3.6 XFX 780i eVGA GTX260 [216c|55nm] G.Skill π (2x2GB) PC8800 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x WD 640GB AALS RAID 0 Windows 7 x64 7048 Acer AL2216W PC and Power Cooling 750W 
Case
Rocketfish 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
Thread Starter 
Are they supposed to be running at 1066 or Half of that in Cpu-Z?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
IamRolks,

We have similar rigs....looking forward to how you do!
NEW BUILD 2009
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 (E0) GA-EP45-UD3P EVGA GTX260 4Gb (2x2Gb) Gskill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Two 1TB WD Caviar Black 32mb cache Samsung 22x DVD R/W Vista Ultimate 64 bit LG W2600 25.5" (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
Old Dell one Corsair 750TX Cooler Master 690 Logitech MX518 
Mouse Pad
The place where my mouse lives... 
  hide details  
Reply
NEW BUILD 2009
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 (E0) GA-EP45-UD3P EVGA GTX260 4Gb (2x2Gb) Gskill 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Two 1TB WD Caviar Black 32mb cache Samsung 22x DVD R/W Vista Ultimate 64 bit LG W2600 25.5" (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
Old Dell one Corsair 750TX Cooler Master 690 Logitech MX518 
Mouse Pad
The place where my mouse lives... 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
Thread Starter 
Right now im at 4ghz.
Im about to run Prime 95, but my Volts keep dropping while I run the test so Im going to bump up the Vcore.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
Thread Starter 
Well, im running Prime 95 right now.
I heard that you had to do something in the settings so It could show what went wrong instead of just crashing, am I supposed to do something in the settings?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
Thread Starter 
I started the Test at 10:45am and It is Now 2:31 and No errors Yet.
Temp's are 48-52 Under Load, I just got some Artic Silver in the mail today, still need to put some of that stuff on.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
Thread Starter 
8 Hours Stable :>
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e8400 @ 4.05ghz @ 1.312v Gigabyte EP45-UD3R XFX GeForce 9800 GT (Running @ Stock Speeds ATM) OCZ Reaper HPC 4GB (PC2-8500) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar 250Gb Samsung SH-S202J Windows 7 Pro 64bit 26" Westinghouse LCD 
PowerCaseMouse
OCZ StealthXStream 600w Raidmax Smilidon Logitech Mx518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New Sig Rig, OC Help.