Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › AMD Phenom II X3 700 Series OC Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

AMD Phenom II X3 700 Series OC Club - Page 362

post #3611 of 6432
My 720 has died, I've never ran more than 1.55v through it and never went above 50c, any possible reasons it died?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.5Ghz ASRock Z77 Pro3 Powercolor Radeon HD7950 3GB @ 1150/1350 4x4GB G.Skill Ares 2000Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 250GB Western Digital Black 1TB WD1002FAEX Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 Samsung Spinpoint EcoGreen 2TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pioneer DVR-220LBKS Noctua NH-D14 Scythe Gentle Typhoon 1850rpm Corsair AF140 Quiet Edition 
CoolingOSMonitorMonitor
Arcitc Cooling Acclero Twin Turbo II Arch Linux x86-64, amdgpu BenQ G2220HD BenQ G2020HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Year of the Snake, Cherry Blue Silverstone Strider Plus 600w CoolerMaster CM690 II Black and White SteelSeries Sensei Professional 
Mouse PadAudioOther
Artisan Hien Mid Japan Black Large ASUS Xonar DX NZXT Sentry Mesh 30w Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.5Ghz ASRock Z77 Pro3 Powercolor Radeon HD7950 3GB @ 1150/1350 4x4GB G.Skill Ares 2000Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 250GB Western Digital Black 1TB WD1002FAEX Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 Samsung Spinpoint EcoGreen 2TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pioneer DVR-220LBKS Noctua NH-D14 Scythe Gentle Typhoon 1850rpm Corsair AF140 Quiet Edition 
CoolingOSMonitorMonitor
Arcitc Cooling Acclero Twin Turbo II Arch Linux x86-64, amdgpu BenQ G2220HD BenQ G2020HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Year of the Snake, Cherry Blue Silverstone Strider Plus 600w CoolerMaster CM690 II Black and White SteelSeries Sensei Professional 
Mouse PadAudioOther
Artisan Hien Mid Japan Black Large ASUS Xonar DX NZXT Sentry Mesh 30w Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #3612 of 6432
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Brutuz View Post
My 720 has died, I've never ran more than 1.55v through it and never went above 50c, any possible reasons it died?
Since yours is the only one i have heard of that has gone, yours must have just been a real bad 720 as they are defective quads anyway. Im fairly sure its not voltage or temps, i have spent like 3 weeks at 1.625v and never had any problems.
post #3613 of 6432
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by elito View Post
bump cus no1 has made a post in a day in this thread!! omg..thats a first!
Notice that im not active for 2-3 days while our internet goes off and everything goes quite? Well sadly im going on holiday for 2-3 weeks and i wish you good luck.
post #3614 of 6432
Quote:
Originally Posted by Willhemmens View Post
Notice that im not active for 2-3 days while our internet goes off and everything goes quite? Well sadly im going on holiday for 2-3 weeks and i wish you good luck.
have fun bro
IVY
(10 items)
 
3rd's a Charm
(13 items)
 
My 1st.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K@4.5Ghz Z77 Extreme4 Radeon HD 5770 Patriot VIPER 16GB - 2x 8gb 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 830 128GB Xigmatek Dark Knight - Night Hawk Win7 x64 Seasonic XGold 650 
CaseAudio
Corsair Carbide 500 HT Omega Striker 
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE @ 3.64Ghz x4@ 1.5V MA-790X-UD4P Gigabyte ATI 5770 Corsair 1066 2x 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB OCZ SLD3|| 2.5TB of Storage LG WIN7 Ultimate x64 samsung BX2450 + 226bw 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 ANTEC-300 LOGITECH 
CPUMotherboardGraphicsRAM
OPTY165@2.8Ghz - CCB1E - more to go! Dfi LP Ultra -D HD2600 XT G.skill HZ PC4000 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
WD320 16Mb LG 20x DVD-RW Samsung 226bw OCZ 700 GXstream 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
IVY
(10 items)
 
3rd's a Charm
(13 items)
 
My 1st.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K@4.5Ghz Z77 Extreme4 Radeon HD 5770 Patriot VIPER 16GB - 2x 8gb 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 830 128GB Xigmatek Dark Knight - Night Hawk Win7 x64 Seasonic XGold 650 
CaseAudio
Corsair Carbide 500 HT Omega Striker 
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE @ 3.64Ghz x4@ 1.5V MA-790X-UD4P Gigabyte ATI 5770 Corsair 1066 2x 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB OCZ SLD3|| 2.5TB of Storage LG WIN7 Ultimate x64 samsung BX2450 + 226bw 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 ANTEC-300 LOGITECH 
CPUMotherboardGraphicsRAM
OPTY165@2.8Ghz - CCB1E - more to go! Dfi LP Ultra -D HD2600 XT G.skill HZ PC4000 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
WD320 16Mb LG 20x DVD-RW Samsung 226bw OCZ 700 GXstream 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #3615 of 6432
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by elito View Post
have fun bro
Will do. I am leaving you to hold the fought (not sure on the spelling of fought). I do think you have some thing on your overclocking problem. After replacing the Zalman, my 720 BE would'nt overclock any were near what it had before. I used to be able to do 3.8 1.52v but now even with this new board, i cant do 3.7 with 1.6v and it was the same with the Asus. Might try the noisy Zalman again and see what i get.

Temps were good with the Zalman, CPU: 3.7GHz 1.52v NB: 2400 1.3v
MOBO: Asus M3A78 PRO.

This is on a normal warm day.









EDIT: Sitting next to me i have a Athlon 4000+ 64 X2, AM2, Stepping: 0726.
Really temped to see what i can get out of it, i heard on Newegg that they can do 2.1 to 2.8GHz with stock volts and stock cooling. I wonder, being a Brisbane if it would overclock higher than my 6400 Winsor.

This is the chip: http://www.ebuyer.com/product/168563

I'm a little bored so here are some photo's i just took:
http://i29.tinypic.com/2h30y04.jpg
http://i25.tinypic.com/29e4rxg.jpg

EDIT 2: Thinking about taking the IHS off, doubt i will though.
Edited by Willhemmens - 7/23/09 at 7:14am
post #3616 of 6432
Quote:
Originally Posted by Willhemmens View Post
Will do. I am leaving you to hold the fought (not sure on the spelling of fought). I do think you have some thing on your overclocking problem. After replacing the Zalman, my 720 BE would'nt overclock any were near what it had before. I used to be able to do 3.8 1.52v but now even with this new board, i cant do 3.7 with 1.6v and it was the same with the Asus. Might try the noisy Zalman again and see what i get.

Temps were good with the Zalman, CPU: 3.7GHz 1.52v NB: 2400 1.3v
MOBO: Asus M3A78 PRO.

This is on a normal warm day.









EDIT: Sitting next to me i have a Athlon 4000+ 64 X2, AM2, Stepping: 0726.
Really temped to see what i can get out of it, i heard on Newegg that they can do 2.1 to 2.8GHz with stock volts and stock cooling. I wonder, being a Brisbane if it would overclock higher than my 6400 Winsor.

This is the chip: http://www.ebuyer.com/product/168563

I'm a little bored so here are some photo's i just took:
http://i29.tinypic.com/2h30y04.jpg
http://i25.tinypic.com/29e4rxg.jpg

EDIT 2: Thinking about taking the IHS off, doubt i will though.

no the problem is, the cpu is NOT taking any extra volts i throw at it..so its either the board is not really applying the volts..or the cpu volt control is screwed up..
IVY
(10 items)
 
3rd's a Charm
(13 items)
 
My 1st.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K@4.5Ghz Z77 Extreme4 Radeon HD 5770 Patriot VIPER 16GB - 2x 8gb 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 830 128GB Xigmatek Dark Knight - Night Hawk Win7 x64 Seasonic XGold 650 
CaseAudio
Corsair Carbide 500 HT Omega Striker 
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE @ 3.64Ghz x4@ 1.5V MA-790X-UD4P Gigabyte ATI 5770 Corsair 1066 2x 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB OCZ SLD3|| 2.5TB of Storage LG WIN7 Ultimate x64 samsung BX2450 + 226bw 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 ANTEC-300 LOGITECH 
CPUMotherboardGraphicsRAM
OPTY165@2.8Ghz - CCB1E - more to go! Dfi LP Ultra -D HD2600 XT G.skill HZ PC4000 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
WD320 16Mb LG 20x DVD-RW Samsung 226bw OCZ 700 GXstream 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
IVY
(10 items)
 
3rd's a Charm
(13 items)
 
My 1st.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570K@4.5Ghz Z77 Extreme4 Radeon HD 5770 Patriot VIPER 16GB - 2x 8gb 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 830 128GB Xigmatek Dark Knight - Night Hawk Win7 x64 Seasonic XGold 650 
CaseAudio
Corsair Carbide 500 HT Omega Striker 
CPUMotherboardGraphicsRAM
720BE @ 3.64Ghz x4@ 1.5V MA-790X-UD4P Gigabyte ATI 5770 Corsair 1066 2x 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64GB OCZ SLD3|| 2.5TB of Storage LG WIN7 Ultimate x64 samsung BX2450 + 226bw 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 ANTEC-300 LOGITECH 
CPUMotherboardGraphicsRAM
OPTY165@2.8Ghz - CCB1E - more to go! Dfi LP Ultra -D HD2600 XT G.skill HZ PC4000 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
WD320 16Mb LG 20x DVD-RW Samsung 226bw OCZ 700 GXstream 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #3617 of 6432
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by elito View Post
no the problem is, the cpu is NOT taking any extra volts i throw at it..so its either the board is not really applying the volts..or the cpu volt control is screwed up..
Yeh, i was just thinking about stuff. Might give that Athlon ago though.

Do you have any old chips laying around that you could test?

BTW: if your reply isn't within 30 mins i will have gone to sleep and i doubt i will be on OCN in the morning.


See you all in 3 weeks!
post #3618 of 6432
Quote:
Originally Posted by Willhemmens View Post
Since yours is the only one i have heard of that has gone, yours must have just been a real bad 720 as they are defective quads anyway. Im fairly sure its not voltage or temps, i have spent like 3 weeks at 1.625v and never had any problems.
After doing a few tests it seems it won't boot ONLY because my motherboard somehow fooled it into thinking its a quad and as mine had a defective core... Well, yeah.

When I boot, it's exactly the same as when I tried to boot with ACC on, (No POST, no CPU fan spin up, etc) so I think it seems to be the problem.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.5Ghz ASRock Z77 Pro3 Powercolor Radeon HD7950 3GB @ 1150/1350 4x4GB G.Skill Ares 2000Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 250GB Western Digital Black 1TB WD1002FAEX Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 Samsung Spinpoint EcoGreen 2TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pioneer DVR-220LBKS Noctua NH-D14 Scythe Gentle Typhoon 1850rpm Corsair AF140 Quiet Edition 
CoolingOSMonitorMonitor
Arcitc Cooling Acclero Twin Turbo II Arch Linux x86-64, amdgpu BenQ G2220HD BenQ G2020HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Year of the Snake, Cherry Blue Silverstone Strider Plus 600w CoolerMaster CM690 II Black and White SteelSeries Sensei Professional 
Mouse PadAudioOther
Artisan Hien Mid Japan Black Large ASUS Xonar DX NZXT Sentry Mesh 30w Fan Controller 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.5Ghz ASRock Z77 Pro3 Powercolor Radeon HD7950 3GB @ 1150/1350 4x4GB G.Skill Ares 2000Mhz CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 250GB Western Digital Black 1TB WD1002FAEX Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 Samsung Spinpoint EcoGreen 2TB 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Pioneer DVR-220LBKS Noctua NH-D14 Scythe Gentle Typhoon 1850rpm Corsair AF140 Quiet Edition 
CoolingOSMonitorMonitor
Arcitc Cooling Acclero Twin Turbo II Arch Linux x86-64, amdgpu BenQ G2220HD BenQ G2020HD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Year of the Snake, Cherry Blue Silverstone Strider Plus 600w CoolerMaster CM690 II Black and White SteelSeries Sensei Professional 
Mouse PadAudioOther
Artisan Hien Mid Japan Black Large ASUS Xonar DX NZXT Sentry Mesh 30w Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #3619 of 6432
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Brutuz View Post
After doing a few tests it seems it won't boot ONLY because my motherboard somehow fooled it into thinking its a quad and as mine had a defective core... Well, yeah.

When I boot, it's exactly the same as when I tried to boot with ACC on, (No POST, no CPU fan spin up, etc) so I think it seems to be the problem.
Taking the mobo Bat out for 5 mins and turning power off at the PSU do anything?

Only other thing i can think of that might help it taking out the 720 BE, putting another chip in booting into bios then finally putting the 720 BE back in and seeing if that resets the cpu infomations.

Sleep time now, see you all in 3 weeks.
Edited by Willhemmens - 7/23/09 at 3:00pm
post #3620 of 6432
Quote:
Originally Posted by Willhemmens View Post
Will do. I am leaving you to hold the fought (not sure on the spelling of fought).
Fought is spelled "fort".


Idioms - Hold the fort


Happy vacation man.
My Laptop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 G75VX NVIDIA GeForce GTX 670MX G.Skill Ripjaw DDR3 1600 
RAMHard DriveOSMouse
G.Skill Ripjaw DDR3 1600 Western Digital Windows 10 Logitech G602 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My Laptop
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 G75VX NVIDIA GeForce GTX 670MX G.Skill Ripjaw DDR3 1600 
RAMHard DriveOSMouse
G.Skill Ripjaw DDR3 1600 Western Digital Windows 10 Logitech G602 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › AMD Phenom II X3 700 Series OC Club