Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 171

post #1701 of 9641
Yeah I oly get to 50-51*C under full load wit that fan there. otherwose it runs closer to 58-60*C. I'll take that... )
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #1702 of 9641
Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
Yeah I oly get to 50-51*C under full load wit that fan there. otherwose it runs closer to 58-60*C. I'll take that... )
How do you think Corsair's H50 compares to Gigabyte 3D Gallaxy?
Are they about even performance wise?
Predator
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820k MSI X99  Gigabyte 1080 Ti Turbo HyperX Fury 24GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vector 150 Series 240GB Pioneer Blu-ray Burner Noctua NH-D14 Windows 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung KU7000 GAMDIAS Ares Gaming Keyboard In Win Commander 1200W NZXT: White Phantom Case 
MouseMouse PadAudio
Ourea Gaming Optical Mouse Ajazz First Blood Professional Gaming Mouse Pad Hyper CloudX 
  hide details  
Reply
Predator
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5820k MSI X99  Gigabyte 1080 Ti Turbo HyperX Fury 24GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vector 150 Series 240GB Pioneer Blu-ray Burner Noctua NH-D14 Windows 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung KU7000 GAMDIAS Ares Gaming Keyboard In Win Commander 1200W NZXT: White Phantom Case 
MouseMouse PadAudio
Ourea Gaming Optical Mouse Ajazz First Blood Professional Gaming Mouse Pad Hyper CloudX 
  hide details  
Reply
post #1703 of 9641
Hey everyone, got a problem, hoping someone can help me figure out what it is.

I just replaced the board today, and the CPU earlier this week, cherry picked my chip even. Burned in the chip for a day or so, running some low voltage Primes, ultimately getting it down to 1.2225v Prime sm fft's stable and got it to 1.2625v Prime blend stable.

Started working the clock up, and after a couple of days ran into all kinds of difficulty. The bottom line is that the last few days it won't even hold stock speeds and settings, Prime Blend, won't even run IntelBurn standard test! It will hold Prime sm fft's (I think, I haven't run one for very long, but the blend test fails all cores within no more than 5 minutes, regardless of settings).

I thought maybe all the times I tried using aod, with it increasing the pci-e freq. upon program start, it might have wounded the board. So, I replaced the board today. Still having the same issues, won't pass anything right now.

Memory passes all the tests through memtest I have run (running one right now at stock, 1066mhz 7-7-7-16 1.65v, settings which failed blend and IntelBurn immediately). I'm at a loss.

The only thing I have not replaced in the last week is the memory and video card, and I really don't think it's the video card. It is also still randomly rebooting with the lines across the screen reboot, no bsod. This is something I have been battling for a long time, without yet resolving. I've kinda assumed it was due to unstable clocks, but never really bought into that idea, and still don't.

Does anyone have any idea what this is, or how I can isolate this problem area?

Thanks for any help you can provide.

Marc
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #1704 of 9641
Sounds like my C2 chip...you might have a bad chip if you can i would get rid of the C2 and get a C3. If you are dead set on the chip you should run some core tests. disable all cores cept core 1 run tests keep adding cores till you find a faulty one. Test the IMC also..Keep everything stock or under clock everything except the ram keep upping the FSB to test the IMC. Then do the same thing for the CPU-NB. I willing to bet you have a bad core though.
post #1705 of 9641
This is my second 965 in a month, the last one had a bad core (temps were 10c higher on core 3).

It passes Prime sm fft's though. Look at this screenshot, tell me what you think.

Stock speeds fail prime blend?!? These are all 'auto' settings with ram @ 1.65v.

Also, it has crashed and restarted Firefox about 3 or 4 times in the last 15 minutes, maybe less.

Incidentally, and I don't see how this would matter, but I have added a second SSD and am striping two of them now, as of a few days ago.

Marc

EDIT: Now, I realize 10 mins. isn't enough, but it did go that long before I shut it off, no difference in settings you can see.
Prime sm fft's at stock speeds and settings
Edited by mduclow - 11/8/09 at 6:33pm
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #1706 of 9641
Quote:
Originally Posted by dir_d View Post
Sounds like my C2 chip...you might have a bad chip if you can i would get rid of the C2 and get a C3. If you are dead set on the chip you should run some core tests. disable all cores cept core 1 run tests keep adding cores till you find a faulty one. Test the IMC also..Keep everything stock or under clock everything except the ram keep upping the FSB to test the IMC. Then do the same thing for the CPU-NB. I willing to bet you have a bad core though.
Core 1 cannot be disabled, and it instantly fails prime blend on stock speeds and settings. Everything is on auto settings.

Marc

EDIT: sorry about the double post
Edited by mduclow - 11/8/09 at 6:59pm
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #1707 of 9641
Marc have you tried a fresh install? During someof your overclocking you might have corrupted the OS. Back up what you needto and reinstall. If that doesn't fix it, it's one more thing you can rule out.
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
post #1708 of 9641
I did a fresh install when I installed the second SSD and striped them. That was Thursday.

I need to flash the drives to 1.41 for the GC since trim doesn't work on raid, so I will do that this week and re-install everything and see if that helps, but I'm not feeling too confident about that.

Unfortunately I'm an online student and the semester ends this week. I have reports and class projects all due soon, so I am going to wait until I've got everything in before I re-install.

Any other suggestions or thoughts from anyone else?

Marc

EDIT: Stock speeds and settings just rebooted on the screensaver, which is a photo slideshow and then froze and rebooted before getting into windows.
Edited by mduclow - 11/8/09 at 7:35pm
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #1709 of 9641
Toxic,

I like the 3D except the Resevour and Pump. If I had the money I would builud a cooling system. I replaced the stock CPU Bloakc with a Swiftech Apogee GT and that made a big difference. Also the 3D comes with two 3 way valves. 1 CPU(1/2 inch) and 2 extra's for mayby Ram and GPU (1/4 inch fro both.)

Mudclow,
Being that you are running raid and Southbridge is in a sense the control for that, bump your SB voltage to 1.25v-1.30v. Stock is 1.2v

That is most likely what is causing the troubles IMO, if you just added a second SSD and it's in Raid 0. Normally that can require a small amount of voltage over stock to stablize the system....

Hope that helps.
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
post #1710 of 9641
Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
Mudclow,
Being that you are running raid and Southbridge is in a sense the control for that, bump your SB voltage to 1.25v-1.30v. Stock is 1.2v

That is most likely what is causing the troubles IMO, if you just added a second SSD and it's in Raid 0. Normally that can require a small amount of voltage over stock to stablize the system....

Hope that helps.
I have been running it at 1.25v for that very reason, the system has been in raid0 from the beginning, I just swapped two raptors for two SSD's. But, I will try 1.3v and see what happens.

Last night the system rebooted again during the screensaver, and then while sitting on the 'enter password' screen bsod'd, stop: 0x1e. Maybe this is a Windows corruption. I will try to get this re-installed asap.

Sigh, I don't know what's going on here.

Marc
Edited by mduclow - 11/9/09 at 7:07am
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club