Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 207

post #2061 of 9641
Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
DID YOU EVER RUN THE BLEND TESTS LIKE I RECOMMENDED?
A blend test won't matter if i am crashing at stock settings....i am easily 2 hours stable with blend at my overclocked settings and am now running OCCT/Linpack and Core Damage for some thorough testing.....this isn't a clock stability issue


Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
Now to get down to helping you.......

I agree that it seems as tho your cpu is fine. If one of the cores were bad the BSOD's would only go away when that core was disabled.
Does this only happen in GTA?(I admit that I did not read every word of your thread or the posts in here as your quite annoyed me. So if you did say just please say again.)
If this only happens in GTA is it a genuine copy? (not pirate) The next thing I would do is reinstall GTA and see if that fixes it.


ALSO please quit abusing the members of this thread they are trying to help you and if you feel that we are failing then please go elsewhere with out abusing us more.
Sorry about all the quoting but the little dog guy seemed to just not be getting it and i am just not impressed when some guy is telling me i should bow down yadda yadda...

Here is the EVGA thread i have found of interest https://www.evga.com/forums/tm.aspx?...&mpage=1#26220

As i mentioned i would expect it to be a core issue if it didn't happen after i disabled my cores but it persists ...i lowered my GPU clock and it still happens so that somewhat disapproves the EVGA thread i found and posted awhile back...i am going to throw my 4850 in and see what happens

This hasn't happened in ANY other title from America's Army 3 to Grid to Rainbow six vegas 2.....stress testing as mentioned is rock solid as well

It really is sounding like a driver issue

This is a genuine copy and i have reinstalled the game several times as well as running it with the latest patchs


I am going to do a bit of school work and let this Core Damage app run for an hour or two more before i switch out to the 4850

Gear mentioned in this thread:

post #2062 of 9641
@ Chopxsticks - Are the timings all on auto? That is a bit weird, though, especially since it only happens when playing this game.

Have you tried playing other games to see if the issue continues?

Just trying to eliminate as many possibilities as we can.

Hate for you to go through the RMA process and only be hoping ro resolve the issue.
Edited by mduclow - 11/19/09 at 7:17pm
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2063 of 9641
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
Sorry about all the quoting but the little dog guy seemed to just not be getting it and i am just not impressed when some guy is telling me i should bow down yadda yadda...
Not a very nice thing to say when you are soliciting help.

Good luck resolving your issues.
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2064 of 9641
I agree i agree but as aggressive as he was acting he shouldn't expect better....he didn't really seem to be getting the issue though(Seriously) so lets see what eclipse thinks

I am not here to stir anything up but there is a limit to the BS i can deal with

I've offered quite a bit of help in the past (mostly on other forums) and it takes patience and understanding not to get tweaked and go off on someone...if you can't control yourself you shouldn't offer help
Edited by Rewindlabs - 11/19/09 at 7:31pm
post #2065 of 9641
Quote:
Originally Posted by mduclow View Post
@ Chopxsticks - Are the timings all on auto? That is a bit weird, though, especially since it only happens when playing this game.

Have you tried playing other games to see if the issue continues?

Just trying to eliminate as many possibilities as we can.

Hate for you to go through the RMA process and only be hoping ro resolve the issue.
So this one is new..., I tried to play League of Legends and my PC completly shut down, lights and everything...
My PC <
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 960T ASRock 970 Extreme3  Nvidia 660ti G.skill Eco 7-8-7-24 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 850 Antec KUHLER H2O 620 Windows 10 64 bit Acer P244w 24" 
PowerCase
Corsair AX750 Corsair 650D 
  hide details  
Reply
My PC <
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 960T ASRock 970 Extreme3  Nvidia 660ti G.skill Eco 7-8-7-24 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 850 Antec KUHLER H2O 620 Windows 10 64 bit Acer P244w 24" 
PowerCase
Corsair AX750 Corsair 650D 
  hide details  
Reply
post #2066 of 9641
Quote:
Originally Posted by Chopxsticks View Post
So this one is new..., I tried to play League of Legends and my PC completly shut down, lights and everything...
Starting to sound like a power supply issue. How many amps on the 12v rails on that supply? If it's 40 or more, it should be enough.

Can you borrow a friends power supply, with at least 40 amps on the 12v rail/s, and test with it?
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2067 of 9641
http://www.newegg.com/product/produc...82E16817811008
This PSU

Would it also cause the Hyper Transport Sync errors I am getting?
My PC <
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 960T ASRock 970 Extreme3  Nvidia 660ti G.skill Eco 7-8-7-24 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 850 Antec KUHLER H2O 620 Windows 10 64 bit Acer P244w 24" 
PowerCase
Corsair AX750 Corsair 650D 
  hide details  
Reply
My PC <
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 960T ASRock 970 Extreme3  Nvidia 660ti G.skill Eco 7-8-7-24 1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 850 Antec KUHLER H2O 620 Windows 10 64 bit Acer P244w 24" 
PowerCase
Corsair AX750 Corsair 650D 
  hide details  
Reply
post #2068 of 9641
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
I agree i agree but as aggressive as he was acting he shouldn't expect better....he didn't really seem to be getting the issue though(Seriously) so lets see what eclipse thinks

I am not here to stir anything up but there is a limit to the BS i can deal with
Sorry dude, but you did start it....

You came off as arrogant and aggressive. We (being most others not I) have tried to help you, but you throw it back in our faces as if we're retarded. "The little dog man" isn't the only one to point out how much of an ******* you are.
Impulss
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k ASROCK Z77 Extreme 6 Gigabyte GTX570 12GB Ripjaws CL7 (2x 2GB, 2x 4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120GB OCZ Vertex II + Data XSPC RASA RX360 Windows 7 Ultimate N 64bit 24" Samsung 1200p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft X8 800w Tagen Xigmatek Elysium Gigabyte Ghost 
Mouse PadAudioAudio
Cyber Snipa HD595 + AD700 Sound Blaster X-Fi 
  hide details  
Reply
Impulss
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k ASROCK Z77 Extreme 6 Gigabyte GTX570 12GB Ripjaws CL7 (2x 2GB, 2x 4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120GB OCZ Vertex II + Data XSPC RASA RX360 Windows 7 Ultimate N 64bit 24" Samsung 1200p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft X8 800w Tagen Xigmatek Elysium Gigabyte Ghost 
Mouse PadAudioAudio
Cyber Snipa HD595 + AD700 Sound Blaster X-Fi 
  hide details  
Reply
post #2069 of 9641
"A blend test won't matter if I am crashing at stock settings..."

Question:

So the system is crashing at stock settings, ONLY in GTA IV? I'm way past the immaturity that cuased the issue between us before... I don't have time for it.

Comment:

If it were my PC, I would set stable stock settings and STILL test with prime95 on Blend... Reason being this. BLEND test the CPU and IMC together. If you are/were overclocking and things run supposedly stable for over two hours in Blend, that doesn't men that something didn't get damaged (i.e. like the IMC).

Forgive me if I seemed to have missed something but you have posted way to much for someone to go back and search through 7-8 pages of bickering. That being said, if you set stock settings and it passed on prime95 blend overnight or even for 24hours. the I would think that it is Game related. Once again frogive me if seems that I'm missing something. I'm just trying to help deal with your issue at hand. Please be patient...

Have you tried searching the Game Forums to see if anyone is having any similiar issues with the game on a similiar setup?

Chops,

If you passed all cores on blend for 9+ and 13+ hours I "Wouldn't think" that it was the chip.... BUT, I'm starting to have my doubts about the IMC's in the C2's...

I received my MoBo from MSI RMA today, to my surprise a day Early, So props to MSI for that. Well maybe that was FedEx. Regardless...

I'm still having issue trying to clock my Ram past 1640Mhz on post. WhenI first goth the Chip I could max out at 1697Mhz. So it seems that there may be some degradation there... Now I'm getting ramdom shutoff's (Compmlete power loss to the PC) if I have to many things overvolted... So I'm not sure what's going on...

I'm not sure if it's a coincidence or not but while my MoBo was at MSI. I installed a 939 Setup usingf the same case, Watercooling system AND PSU. THAT setup was getting Radom Shutoff's as well... Does this sound like a similiar syptom to anyone?

P.S. I want to offer my apologies to everyone for my postings. I'm better than that, I should've known better than to let myself become annoyed...
Edited by Mastiffman - 11/19/09 at 8:46pm
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
post #2070 of 9641
Quote:
Originally Posted by Chopxsticks View Post
http://www.newegg.com/product/produc...82E16817811008
This PSU

Would it also cause the Hyper Transport Sync errors I am getting?
I dont know the quality of that Powersupply but do you have any friends that you could take you computer to and see if it is the PSU?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club