Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 298

post #2971 of 9641
Thread Starter 
Marc: I am so jealous. IDK if I will be going WC or if I am going to get new video cards. What to do what to do?!? I know if I get video card/s I will be waiting for Nvidia to launch.(have to wait a bit anyway to save up the cash) I just dont know if water would be worth it for me. My temps are great right now so I don't know that I really need water. Now GPU's that's a different story.
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #2972 of 9641
Well i have even tried updating to bios 1.84 and the problem is still ongoing

It seems though that it is in fact windows that is having the problem reporting my clocks as i booted into safe mode and CPUZ could read them just fine but if i boot normally it will tell me i am at 3.8Ghz no matter what clock i am actually running
post #2973 of 9641
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
Well i am currently dealing with an odd issue on my system

I actually noticed it the other day when i had to leave and just sat down with the system to double check everything...it seems even though i have the multiplier set for a 3.9Ghz OC and the bios verifys this the OC is only going up to 3.8Ghz and no higher albeit ALL of my other clock settings/voltages are adjusting fine....i have cleared CMOS and i am updating to bios 1.7 to see if it gets me anywhere
I had the same problem when i was at 4ghz windows would only report 3.8 even though everything else said 4ghz...my problem was when overclocking the CPU and CPU-NB i was using just the CPU-VDDC and NB-VDDC option and not using the volts. For some reason it made windows tweak out even though my system was stable. After going back and using just straight voltages and letting the bios adjust the VDDC on its own it relieved my problem.
post #2974 of 9641
Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
Marc: I am so jealous. IDK if I will be going WC or if I am going to get new video cards. What to do what to do?!? I know if I get video card/s I will be waiting for Nvidia to launch.(have to wait a bit anyway to save up the cash) I just dont know if water would be worth it for me. My temps are great right now so I don't know that I really need water. Now GPU's that's a different story.
There is so much room in there when you watercool. But, the 295GTX should be a folding monster! Get one!
I can't wait for the new GPU3 client to come out, maybe I will be able to get some decent ppd's then.

I love these two 4890's, they clock the core like crazy! I haven't pushed them yet in CrossFire, but the first card went 1045/1145 for benches no problem, and temps with the stock ZeroTherm cooler are very cool, with 2 clients folding both cards, they run 53c/58c (core/mem).

Marc
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2975 of 9641
Quote:
Originally Posted by dir_d View Post
I had the same problem when i was at 4ghz windows would only report 3.8 even though everything else said 4ghz...my problem was when overclocking the CPU and CPU-NB i was using just the CPU-VDDC and NB-VDDC option and not using the volts. For some reason it made windows tweak out even though my system was stable. After going back and using just straight voltages and letting the bios adjust the VDDC on its own it relieved my problem.
Well its not just windows its Everest/Coretemp/CPUZ as well

And the only voltages i am adjusting ATM are CPU/CPU-NB/DRAM and these are ALL at the same voltages i have been using for the past few weeks

I am currently trying for a 3.9Ghz overclock and i know i am actually at 3.9Ghz...but its going to be a real pain if i am stuck with this false report from the board

Edit - Ignore Everest's random values on the right...it never reads the CPU clock or NB clock right when i am under load...weird app
post #2976 of 9641
I wouldnt doubt if it had something to do with your chip and this board...like they didnt update the registers or something for it...Im going out on a limb for that one. I would try everything stock then just up the multi and cpu voltage to see if you can boot at 3.9 and check in windows real quick if it actually isnt some other setting.
post #2977 of 9641
Quote:
Originally Posted by dir_d View Post
I wouldnt doubt if it had something to do with your chip and this board...like they didnt update the registers or something for it...Im going out on a limb for that one. I would try everything stock then just up the multi and cpu voltage to see if you can boot at 3.9 and check in windows real quick if it actually isnt some other setting.
Well it just happened randomly so it wasn't anything to do with an update or the board as much as windows has done something...remember that it reports correctly if i load into safe mode

I have tried clearing CMOS and only adjusting my CPU voltage since i can't even boot into windows at the stock settings...even then without touching any other settings it still says 3.8Ghz

As for it being the CPU i find that quite far fetched

Edit - I think i just solved it...rebooting now to find out but i believe its PhenomMsrTweaker

Sweet that worked....it seems the app ran its service at startup which explains why i wasn't stable on stock settings (cpu volts) and the whole 3.8Ghz issue

Well at least it got me to finally update my bios
Edited by Rewindlabs - 12/16/09 at 6:55pm
post #2978 of 9641
First and foremost,

Sorry that I haven't been around to much today. I received my Sapphire VAPOR-X 5770 via UPS and it's awesome. It's version 2 with the Vapor Chamber Technology and it Idles at 32-35*C @ 40-50% Fan speeds and is VERY quite!

Two, I sold my Phenom IIx 810 this evening and I'm writing this from my wife's S939 Dualie PC.

My Phenom II x4 C3 965 BE comes tomorrow (17th)!!! I AM Pumped!!! Can wait to see what she can do on water... I just hope that my temps aren't TO DIFFERENT from a 95watt PhenomII!?


Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
You would be the exception. The question is tho can you go any higher? can ya??

You are correct sir I completely forgot. *gracefully hands credit to Mastiffman*
+rep for the correct answer.

BTW how are you running @ 0*c?!?

LOL- I can actually only go up to about 1840MHz in windows but I will freeze up or reboot. SO I couldn't even get though an Everest Mem and Cache Bench. Bah! Oh Well... I Gave it a try!?

That processor belongs to someone else as of Tonight!!! My new baby is arriving tomorrow...

Quote:
Originally Posted by predcon View Post
So mastiffman, since you're such the expert , what exactly is the correct timing and latency for the speed of 1333mhz? and i'm not going any higher, so don't theorize about 1600.
I will be honest with you. The best tiings are ones that you can run the Lowest and stable. Bottum Line. What ever you feel is good or comfortable with as far as settings and voltages.

Quote:
Originally Posted by mduclow View Post
Ok, I think I'm back in.

I have one gpu and one stick of ram in and it posted. I'm going to reset the bios, boot with the one card and one stick of ram into windows, then I'l go back and add the other stuff in.

Just glad to have gotten it back.

Marc

EDIT: So, I just booted into Windows with both sticks of RAM, and both GPU's in. I'm back in action! I'll get those photo's up soon, since this was what caused all this (certainly not me!)
Goood News Brother! That system looks amazing.



Quote:
Originally Posted by IdPlease View Post


ARGH!

That is one sweet looking board, and im days away from getting a Q9550 .. now, looking at hte board.. I want it! ..

Coupled with a 965 and...... Mem

What todo.. what todo..

Aaaaaaah, Get one!

Quote:
Originally Posted by mduclow View Post
Thanks for the compliment.

Not sure about others, but the OCZ's will run GC (garbage collector) in RAID, for the Vertex's you need fw 1.41. Check the OCZ forums, there is a ton of info on there for their drives.

Marc
Quote:
Originally Posted by mduclow View Post
There is so much room in there when you watercool. But, the 295GTX should be a folding monster! Get one!
I can't wait for the new GPU3 client to come out, maybe I will be able to get some decent ppd's then.

I love these two 4890's, they clock the core like crazy! I haven't pushed them yet in CrossFire, but the first card went 1045/1145 for benches no problem, and temps with the stock ZeroTherm cooler are very cool, with 2 clients folding both cards, they run 53c/58c (core/mem).

Marc
Question for you.

SSD's are Vertex with FW 1.41? Are the MLC or SLC?

Also, Where can I find the info on the OCing resuts of the specific 965'd that you were talking about?
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
SAM3 Water Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 C3 955 @ 4.1Ghz w/3Ghz NB MSI 790FX-GD70 Sapphire VAPOR-X 5770 1060/1515mhz 4Gb Kit OCZ FlexEX WaterCooled 1600mhz 6-6-6-18 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 32Gb, WD Green 500Gb, WD Green 2Tb 1x Sammy DVD/ 1x LiteOn BD-Rom Windows 7 Professional 64bit Acer H243H 24" 1080P HD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Media Raidmax 850W Silverstone Raven RV02B-W Labtech 
Mouse Pad
Gen 
  hide details  
Reply
post #2979 of 9641
I have this mobo and just bout the corsair dominator gt 2000 ddr3 and it will not go to 2000 it says your last overclock is unstable.... it it will not put the ram to 2000 which pisses me off...what is wrong?? and my cpu is not over clocked to hell only like 2750 when i have it at 250 fbs at 1:4 ration
post #2980 of 9641
Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
Sorry that I haven't been around to much today. I received my Sapphire VAPOR-X 5770 via UPS and it's awesome. It's version 2 with the Vapor Chamber Technology and it Idles at 32-35*C @ 40-50% Fan speeds and is VERY quite!
So you decided to keep the 5770 they sent you and not return it. Hope you like it!

Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
My Phenom II x4 C3 965 BE comes tomorrow (17th)!!! I AM Pumped!!! Can wait to see what she can do on water... I just hope that my temps aren't TO DIFFERENT from a 95watt PhenomII!?
You're going to be happy with that, no doubt. After waiting so long, I bet you're just glad to finally get one!

Quote:
Originally Posted by Mastiffman View Post
Question for you.

SSD's are Vertex with FW 1.41? Are the MLC or SLC?

Also, Where can I find the info on the OCing resuts of the specific 965'd that you were talking about?
They are MLC. As to the 965's you're asking about, are you referring to the 0942 FPMW that I talked of? If so, there's a thread about the 965 C3's, and flankr has the same batch I have and we both are not getting very high clocks with it. 4+Ghz stable is fine, at least on water, but over 4.1 for me will probably be a chore, if I can even get it stable. I am using a 64-bit O/S.

Marc
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
First H2O o/c
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 9590 Asus Sabertooth 990FX Asus HD 7870 Crucial 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samasung 840 Pro 256GB SATA DVD burner DangerDen H20 W 7 Ultimate x64 
MonitorPowerCase
2 x 22" Acers Corsair TX-950w CM - HAF 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club