Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 564

post #5631 of 9641
True true.


Do you have information regarding when the official 1.10 will be released?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C2 MSI 790fx-GD70 XFX 4850 HD X2 G.Skill 1600 DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 30GB OCZ Vertex Turbo in Raid 0, 2 500GB HDD Toshiba DVD-RW Combo SATA II Windows 7 X64 Dell 30" Dual link DVI 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech MK300 wireless OCZ 700W MyOpenPC test bench logitech MK300 wireless 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C2 MSI 790fx-GD70 XFX 4850 HD X2 G.Skill 1600 DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 30GB OCZ Vertex Turbo in Raid 0, 2 500GB HDD Toshiba DVD-RW Combo SATA II Windows 7 X64 Dell 30" Dual link DVI 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech MK300 wireless OCZ 700W MyOpenPC test bench logitech MK300 wireless 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #5632 of 9641
rewindlabs the post below is a post i posted a week or so ago regarding the hypertransport error issues that i was getting, but it doesnt explain that i was having the same hypertransport error as you on startup when i installed the 10.2 drivers to start with, but when i uninstalled them and done the usual driver sweep and then reinstalled the 9.12, the errors stopped on startup but they would still happen randomly within windows and also on shutdowm or restart,
the rest is explained below,


Quote:
Originally Posted by ezgonzo View Post
woo hoo rig back up and running sweet,
i dont know if some of you knew but i was having some serious issues regarding the hypertransport error everytime i shut down or even rebooted and when in windows my rig would run very sluggish even with a 4.7ghz oc with nb @ 2800 and ram @ 1600 ( 7-7-7-24),

i first thought that it could be the cpu giving up on me as i had been putting 1.65v through it for over a week so i set every thing back to stock but was still getting the hypertransport error, id also just installed the new 10.2 ati drivers aswell so i uninstalled them + did a driver sweep in safe mode but still no luck,
i ordered a new hard drive and did a fresh install on that and also went back to my old 9.12 ati drivers and now shes back working better than ever, but one thing that was slightly strange was that after i installed the gpu drivers the correct resolution for my monitor was no longer in the settings and also windows did not recognise my 4870x2 but after some searching i realised that one of the cores had been disabled, so i just renabled it in device manager and rebooted and all was fine,
so basicly my hypertransport error issues where gpu driver related rather than a oc issue. just thought that id share my problem as it might help others that are having this issue.
THE DARKSIDE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X GIGABYTE X58A-UD7 HD 6990 3X2GB G-SKILL PII @2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
32GB SSD FOR OS, 1TB SAMSUNG F1, 350GB SAMSUNG ... WIN 7 ULTIMATE 64 32" PHILIPS LCD, 19" GATEWAY TFT CORSAIR HX850W  
Case
SILVER + WHITE V2000 
  hide details  
Reply
THE DARKSIDE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X GIGABYTE X58A-UD7 HD 6990 3X2GB G-SKILL PII @2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorPower
32GB SSD FOR OS, 1TB SAMSUNG F1, 350GB SAMSUNG ... WIN 7 ULTIMATE 64 32" PHILIPS LCD, 19" GATEWAY TFT CORSAIR HX850W  
Case
SILVER + WHITE V2000 
  hide details  
Reply
post #5633 of 9641
Quote:
Originally Posted by algreen View Post
True true.


Do you have information regarding when the official 1.10 will be released?
I have no info on that as of yet,just keep an eye on the MSI website,mind you,with the impending release of the 890FX GD70,we might have to take a back seat with bios releases,but i hope not,lol!!!
CORSAIR WC
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
HASWELL-E 5960x (3423B529)Costa Rica + 5960X (J...  GIGABYTE X99 SOC Champion/ ASUS RAMPAGE V EXTR... 2X NVIDIA GTX 980 Ti's 16 GIG G-SKILL DDR4 3200/3300/3400 KITS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 450 128GB SSD OCZ AGILITY 4 256GB S... LG BD RE-WRITER1 X SAMSUNG 20X KOOLANCE 380I BLOCK 2X XSPC 360 RADS 1X XSPC 12...  WINDOWS 10 X64 BUILD 11099 
MonitorKeyboardPowerCase
2X AOC 28" LED SAITEK ECLIPSE II SUPER FLOWER 1300W GOLD CORSAIR OBSIDIAN 900D 
Mouse
LOGITECH MX1000 LASER 
  hide details  
Reply
CORSAIR WC
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
HASWELL-E 5960x (3423B529)Costa Rica + 5960X (J...  GIGABYTE X99 SOC Champion/ ASUS RAMPAGE V EXTR... 2X NVIDIA GTX 980 Ti's 16 GIG G-SKILL DDR4 3200/3300/3400 KITS 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 450 128GB SSD OCZ AGILITY 4 256GB S... LG BD RE-WRITER1 X SAMSUNG 20X KOOLANCE 380I BLOCK 2X XSPC 360 RADS 1X XSPC 12...  WINDOWS 10 X64 BUILD 11099 
MonitorKeyboardPowerCase
2X AOC 28" LED SAITEK ECLIPSE II SUPER FLOWER 1300W GOLD CORSAIR OBSIDIAN 900D 
Mouse
LOGITECH MX1000 LASER 
  hide details  
Reply
post #5634 of 9641
Are any of you guys gonna upgrade to the 890fx? Cuz if you are, Im coming with you lol.
The_Dustmite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965 C3 @ 3.8ghz MSI 790fx-gd70 PNY XLR8 GTX 470 4GB G.Skill Ripjaw @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Caviar Black Windows 7 Ultimate 64 bit 24" Asus MS238H 2ms 750w Corsair 
Case
Smilodon Raidmax 
  hide details  
Reply
The_Dustmite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965 C3 @ 3.8ghz MSI 790fx-gd70 PNY XLR8 GTX 470 4GB G.Skill Ripjaw @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Caviar Black Windows 7 Ultimate 64 bit 24" Asus MS238H 2ms 750w Corsair 
Case
Smilodon Raidmax 
  hide details  
Reply
post #5635 of 9641
Quote:
Originally Posted by theghostoftime1978 View Post
hey guys, discovered 1 of my hdd drives has a problem with accessing all data on drive, tho it sees the files and smart doesnt give an error, scanned for bad sectors and found none, any1 know of any good software for hdd recovery???
try using WD drive tools in dos to scan and repair your drive. I've got a Seagate that developed a disc read error so bad my machine wouldn't even boot. As it was my only drive at the time I was in near panic of losing all my files. I bought another drive so I could boot and ran Seatools in DOS and it repaired my disc and it's running perfect.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
post #5636 of 9641
Alright i am finally home...

Quote:
Originally Posted by algreen View Post
That's weird. Your post reads as though you are you popping on the second graphics card while the system is running?
Of course not you silly goose yes i know i type with little to no coherency so bear with me

Quote:
Originally Posted by moorhen2 View Post
Rewind,what voltage are you giving the NB-PCIE,you may need to give it a bit more juice,for xfire i use 1.250v,for tri-fire i use 1.300v,this might help.
Originally when i added the 4890 into the setup i had no problems furmarking the setup and running Fallout 3

My rig was running fine last night and i ran 3dmark06 for the first time on this rig as well as sat in fallout 3 for less than 5 mins without error

This morning i can't even log in

None the less i will looking into that if the problem persists

Quote:
Originally Posted by ezgonzo View Post
rewindlabs the post below is a post i posted a week or so ago regarding the hypertransport error issues that i was getting, but it doesnt explain that i was having the same hypertransport error as you on startup when i installed the 10.2 drivers to start with, but when i uninstalled them and done the usual driver sweep and then reinstalled the 9.12, the errors stopped on startup but they would still happen randomly within windows and also on shutdowm or restart,
the rest is explained below,
Thanks for posting

I was skimming the thread lightly around the time you where posting and saw some of your posts and was planning to comb the thread for your posts when i got home today

I am going to drive sweep my drivers now and see if the 10.3's will work for me as this definitely doesn't look to possibly be a hardware issue

Quote:
Originally Posted by Nightcrawla View Post
Are any of you guys gonna upgrade to the 890fx? Cuz if you are, Im coming with you lol.
Are you kidding me...its a miracle i even made it here and if i hadn't found my GD70 for 120$ 5 months or so back i know i wouldn't be



Edit: Just ran driver sweeper and installed CCC 10.3 and logged into windows with both cards in just fine

Thanks a lot Ezgonzo

Hopefully no other issues will crop up for the time being

All i know is the last thing i did last night before shutting my rig off was i had planned on running vantage with crossfire on and off

So i ran vantage last night once no problem and then disabled crossfire and shut my rig off and fell alseep

I then got up this morning to boot the rig and found the sync error and getting rebooted after logging into windows

Anyways thanks again

Edited by Rewindlabs - 3/17/10 at 5:51pm
post #5637 of 9641
Quote:
Originally Posted by moorhen2 View Post
No problem,have you tried "core temp",this is a tiny app that will sit in the taskbar,and is quite accurate,i use it,and theres allways "everest",screen below,shows all you need to know.
Oh yes, I do use Everest.

I just wanted to add to the conversation about AOD, as I merely used it as a beginner's tool to overclocking.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #5638 of 9641
Quote:
Originally Posted by Nightcrawla View Post
Are any of you guys gonna upgrade to the 890fx? Cuz if you are, Im coming with you lol.
I already upgraded......
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
Are you kidding me...its a miracle i even made it here and if i hadn't found my GD70 for 120$ 5 months or so back i know i wouldn't be
Man I swear once the upgrade bug gets ya, it's hard to stop upgrading. I put together my AM3/GD70 not more than 4 or 5 months ago and I've already switched again. This is the last time I hope.
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
Hopefully no other issues will crop up for the time being

All i know is the last thing i did last night before shutting my rig off was i had planned on running vantage with crossfire on and off

So i ran vantage last night once no problem and then disabled crossfire and shut my rig off and fell alseep

I then got up this morning to boot the rig and found the sync error and getting rebooted after logging into windows

Anyways thanks again
I usually take the bridge off regardless of SLI or CFX when I disable either one of them. I do it just for good measure.

Also, whenever you do a significant system alteration (I know it's not significant to us, but to the average user it would be), it's best to restart your rig to make sure that the change took.

Also, after getting the sync flood error did you remove the second card? If not try it and see if you get the error again.

PS: Is that you in your avatar? If so, what kind of music do you play?
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
post #5639 of 9641
Quote:
Originally Posted by BlackOmega View Post

Man I swear once the upgrade bug gets ya, it's hard to stop upgrading. I put together my AM3/GD70 not more than 4 or 5 months ago and I've already switched again. This is the last time I hope.


I usually take the bridge off regardless of SLI or CFX when I disable either one of them. I do it just for good measure.

Also, whenever you do a significant system alteration (I know it's not significant to us, but to the average user it would be), it's best to restart your rig to make sure that the change took.

Also, after getting the sync flood error did you remove the second card? If not try it and see if you get the error again.

PS: Is that you in your avatar? If so, what kind of music do you play?
Ahh well i did leave my bridges on when i turned crossfire off so who knows

What i did was i had crossfire on and ran vantage then shut her off...turned her on with my bridges on but crossfire disabled

That should be as close to a restart as needed

When i was getting the error yes it was only when i logged into windows and only when my second GPU was in

So i removed the GPU and ran driver sweeper then shut down and added my second GPU

To my surprise the system booted up just fine and i logged into windows and installed the latest beta drivers and no sync errors as of yet

I just put a good 15 mins into BFBC2 and it ran great in crossfire

Honestly i rarely catch the upgrade bug...its usually when i have money and i never really have expendable rig money

As for my avatar nope i have never been in one of them...just one of my favorite musicians
post #5640 of 9641
Quote:
Originally Posted by Rewindlabs View Post
Ahh well i did leave my bridges on when i turned crossfire off so who knows

What i did was i had crossfire on and ran vantage then shut her off...turned her on with my bridges on but crossfire disabled

That should be as close to a restart as needed

When i was getting the error yes it was only when i logged into windows and only when my second GPU was in

So i removed the GPU and ran driver sweeper then shut down and added my second GPU

To my surprise the system booted up just fine and i logged into windows and installed the latest beta drivers and no sync errors as of yet

I just put a good 15 mins into BFBC2 and it ran great in crossfire

Honestly i rarely catch the upgrade bug...its usually when i have money and i never really have expendable rig money

As for my avatar nope i have never been in one of them...just one of my favorite musicians
Do you usually get the error upon first startup? I noticed with my GD70 rig that on cold boots it would occasionally lock up or BSOD. Then doing a hard restart and all was well.

And who is that musician btw?
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
Black Box
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus P8Z77-Vpro Evga 780 Classified Crucial Ballistix 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
A-Data 128GB SSD Samsung Spinpoint F3 1TB Pioneer BDR-207DBK Corsair H80 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 pro 64 Hannspree 25" 1080p LCD 2ms Razer Lycosa PC Power & Cooling 760w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 550D MX 518 Allsop Creative XFi Xtreme music 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club