Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 688

post #6871 of 9641
Quote:
Originally Posted by Bartleby3004 View Post
does anyone know how i can get my cpu voltage above 1.55?????? is it possible?
you'll cook your cpu and possibly the board.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #6872 of 9641
Quote:
Originally Posted by Bartleby3004 View Post
does anyone know how i can get my cpu voltage above 1.55?????? is it possible?
I really wouldn't recommend it unless you got watercooling on the rest of your board, but you can go over 1.55 but using the CPU Voltage VDD in combination with the CPU Voltage. I've gone up to 1.6V, but air-cooling is very limited and I was maxing out temps back when it was winter. I STRONGLY advice you to not leave in with that voltage for prolonged amounts of time, as you will most likely fry something due to such high voltage, despite keeping your temps in check.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #6873 of 9641
well ya im using water, temps really arent an issue, my max cpu temp at load is 48c i just need a little bump in voltage im at 1.55v 3.8ghz im not too concerned about fryin somethin i was plannin on gettin a new board anyway if somethin end up happenin. and lets say i want 1.6v what exactly would i put my cpu voltage at and the cpu vdd????
Edited by Bartleby3004 - 6/11/10 at 2:39am
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus Maximus V Formula Zotac GTX 1080 Founders Edition G-skill 16GB 1600MHZ DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
vertex 4 seagate 6tb seagate 2tb western digital 1tb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Lg Blu-ray/dvd-rewriter WIndows 10 Acer XB280HK 4K G-Sync Logitech mx5500 revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silent Pro M 1200W Nvidia Edition HAF-X Logitech mx5500 revolution BFG Ratpadz 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Asus Maximus V Formula Zotac GTX 1080 Founders Edition G-skill 16GB 1600MHZ DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
vertex 4 seagate 6tb seagate 2tb western digital 1tb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Lg Blu-ray/dvd-rewriter WIndows 10 Acer XB280HK 4K G-Sync Logitech mx5500 revolution 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silent Pro M 1200W Nvidia Edition HAF-X Logitech mx5500 revolution BFG Ratpadz 
  hide details  
Reply
post #6874 of 9641
Quote:
Originally Posted by Bartleby3004 View Post
well ya im using water, temps really arent an issue, my max cpu temp at load is 48c i just need a little bump in voltage im at 1.55v 3.8ghz im not too concerned about fryin somethin i was plannin on gettin a new board anyway if somethin end up happenin. and lets say i want 1.6v what exactly would i put my cpu voltage at and the cpu vdd????
Well, using the official 1.C/v1.12 BIOS, I can actually just adjust the CPU Voltage up to 1.98V, but if your BIOS version doesn't allow that, I would just set your CPU voltage to max and add as many clicks as you want to CPU VDD Voltage to your desired voltage. It might be a little confusing, but VDD is only to fine tune your actual voltage, which is the CPU Voltage.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #6875 of 9641
HELP! PLEASE!! I built the machine listed below. I was running Windows XP-64 w/ occasional BSOD. Figured I could/should upgrade to Win7 64 and that might take care of the BSODs. I can't get Win 7 to install for anything. I have gotten numerous different BSODs (0x24, 0x7E, 0x50 and 0x3D). All hardware is Win7 64 compliant. I have tested the drives using the WD disk tools from their site. I have tested both sticks of RAM with Memtest86+. All OK. I flashed to the most recent BIOS 7577 v1.C.

Here is where I think I'm at and why, but I want confirmation before going through the annoyance of RMA: Bad mobo. Memtest86+ would not boot consistently if selected, Win7 DVD wouldn't boot consistently if selected.

Any help would be so INCREDIBLY appreciated!!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 MSI 790FX-GD70 Sapphire Radeon HD 5770 1GB 128-bit GDDR5 4GB OCZ Platinum OCZ3P1333LV4GK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Caviar Blue WD5000AAKS x2 Lite-On 24X DVD Writer iHAS424-98 NONE <-HELP!!! Acer X213HBbd Black 21.5" 
PowerCase
650W Corsair CMPSU-650TX Raidmax Smilodon ATX-612WB 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 MSI 790FX-GD70 Sapphire Radeon HD 5770 1GB 128-bit GDDR5 4GB OCZ Platinum OCZ3P1333LV4GK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Caviar Blue WD5000AAKS x2 Lite-On 24X DVD Writer iHAS424-98 NONE <-HELP!!! Acer X213HBbd Black 21.5" 
PowerCase
650W Corsair CMPSU-650TX Raidmax Smilodon ATX-612WB 
  hide details  
Reply
post #6876 of 9641
Quote:
Originally Posted by stylixg View Post
HELP! PLEASE!! I built the machine listed below. I was running Windows XP-64 w/ occasional BSOD. Figured I could/should upgrade to Win7 64 and that might take care of the BSODs. I can't get Win 7 to install for anything. I have gotten numerous different BSODs (0x24, 0x7E, 0x50 and 0x3D). All hardware is Win7 64 compliant. I have tested the drives using the WD disk tools from their site. I have tested both sticks of RAM with Memtest86+. All OK. I flashed to the most recent BIOS 7577 v1.C.

Here is where I think I'm at and why, but I want confirmation before going through the annoyance of RMA: Bad mobo. Memtest86+ would not boot consistently if selected, Win7 DVD wouldn't boot consistently if selected.

Any help would be so INCREDIBLY appreciated!!
Try using just 2gigs of mem, pull one of the drives out and set bios to default settings. If none of that works try flashing back to BIOS 1.9
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
post #6877 of 9641
Quote:
Originally Posted by Rockr69 View Post
Try using just 2gigs of mem, pull one of the drives out and set bios to default settings. If none of that works try flashing back to BIOS 1.9
Thank you, God, for forum lurkers!!

Rockr69, it looks like that worked so far. **keeping fingers crossed**

My question is why this worked and will I run into issues when I put the second stick in and hook up the other HDD?

And *update* Win7 just entered first-time setup! Thanks!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 MSI 790FX-GD70 Sapphire Radeon HD 5770 1GB 128-bit GDDR5 4GB OCZ Platinum OCZ3P1333LV4GK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Caviar Blue WD5000AAKS x2 Lite-On 24X DVD Writer iHAS424-98 NONE <-HELP!!! Acer X213HBbd Black 21.5" 
PowerCase
650W Corsair CMPSU-650TX Raidmax Smilodon ATX-612WB 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 MSI 790FX-GD70 Sapphire Radeon HD 5770 1GB 128-bit GDDR5 4GB OCZ Platinum OCZ3P1333LV4GK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Caviar Blue WD5000AAKS x2 Lite-On 24X DVD Writer iHAS424-98 NONE <-HELP!!! Acer X213HBbd Black 21.5" 
PowerCase
650W Corsair CMPSU-650TX Raidmax Smilodon ATX-612WB 
  hide details  
Reply
post #6878 of 9641
Quote:
Originally Posted by stylixg View Post
Thank you, God, for forum lurkers!!

Rockr69, it looks like that worked so far. **keeping fingers crossed**

My question is why this worked and will I run into issues when I put the second stick in and hook up the other HDD?

And *update* Win7 just entered first-time setup! Thanks!
You should have no issues now with installing your hardware. That's pretty much SOP, using 1 stick of memory for the first install. Glad I could help!
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B50 BE Callisto MSI MS-7577 790FX-GD70 XFX Radeon HD5870 XFX Radeon HD5870 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G-Skill DDR3-1600 Seagate Seagate Sony Optiarc 
CoolingCoolingOSMonitor
Corsair CWCH-50 AC Accelero Extreme 5870 W7HPX64 Acer 23" LED LCD Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 OCZ ZX 850w Modular Scout, of course R.A.T. 7  
  hide details  
Reply
post #6879 of 9641
Hypertransport sync flood error.

Ever since ive installed my new 5870 to my mobo ive been getting this error.
Everything works fine with one card connected but when crossfire is enabled itll crash. Ive read all over and cant really find a solid fix. Ive upped most of the voltages. Updated bios. It happens at stock settings and stock. Ive ran outta options.

Could adding a second gpu really make my pc this unstable?

Im open to all and any ideas. Help please.
Edited by mastical - 6/14/10 at 10:06am
New
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k @5ghz Asus P8P67 Evo 6970 @ 1000/1450 8GB Ripjaws DDR31600 Cas8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 128GB + WD 1TB XSPC Rasa,RX360,D5 w/EK top,Ek150 res,AP-15's 7 Pro Asus VW266H 
KeyboardPowerCase
G11 AX850 Corsair 800D 
  hide details  
Reply
New
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k @5ghz Asus P8P67 Evo 6970 @ 1000/1450 8GB Ripjaws DDR31600 Cas8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 128GB + WD 1TB XSPC Rasa,RX360,D5 w/EK top,Ek150 res,AP-15's 7 Pro Asus VW266H 
KeyboardPowerCase
G11 AX850 Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #6880 of 9641
Quote:
Originally Posted by mastical View Post
Hypertransport sync flood error.

Ever since ive installed my new 5870 to my mobo ive been getting this error.
Everything works fine with one card connected but when crossfire is enabled itll crash. Ive read all over and cant really find a solid fix. Ive upped most of the voltages. Updated bios. It happens at stock settings and stock. Ive ran outta options.

Could adding a second gpu really make my pc this unstable?

Im open to all and any ideas. Help please.
I'm not really up to speed on this board, but its possible your psu is the culprit...

The 1000HX is very fussy about which rails are used for the modular PCIe power cables...http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=70317...this might help
Obsessed
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k@4.5GHz GA-P67X-UD3 Galaxy GTX470 SLI DDR3-1600MHz Dominators 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair Force GT 60GB SSD Raid 0 LG SuperMulti LightScribe Noctua NH-U12P SE2 Win 7 Home Premium SP1 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Westinghouse 37" 1080p  Logitec Wireless Seasonic X750 80+Gold (soon) Techstation (homebuilt) 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitec Wireless Rocketfish X-Fi Titanium Fatal1ty Pro M-Audio BX8a  
  hide details  
Reply
Obsessed
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k@4.5GHz GA-P67X-UD3 Galaxy GTX470 SLI DDR3-1600MHz Dominators 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair Force GT 60GB SSD Raid 0 LG SuperMulti LightScribe Noctua NH-U12P SE2 Win 7 Home Premium SP1 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Westinghouse 37" 1080p  Logitec Wireless Seasonic X750 80+Gold (soon) Techstation (homebuilt) 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitec Wireless Rocketfish X-Fi Titanium Fatal1ty Pro M-Audio BX8a  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club