Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 813

post #8121 of 9641
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
Guys can someone give me some rough voltage settings for a 270ht, 2700mhz NB and a 2700mhz HT link??

Or just some rough settings for a high ( 3.8ghz+ ) on a Arhlon 2 x4??

Thanks in advance
To simplify:
*NB voltage: 1.25-1.3v
*NB-CPU voltage: 1.3-1.35v (higher if need be)
*Leave HT-Link Freq to as close to 2000mhz as you can and use 1.3v or below.
*You're welcome to increase the CPU PLL voltage up to 2.55v-2.6v if you'd like, but I'm not sure there's much of a difference, I feel like it helps just a little bit for stabilizing almost stable OCs.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #8122 of 9641
any reported problems with v1.15/9-14-2010 bios? been wondering why my GPU runs @ x8, placed it on top top pci-e slot though..

anyway.. heres what ive tried.

-reseat GPU
-cleaned the pci-e terminals
-cleaned gpu terminals

appreciate your help!

2nd question is, is it safe to use liveupdate4, and update the bios over win7?
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
post #8123 of 9641
Quote:
Originally Posted by jayflores View Post
any reported problems with v1.15/9-14-2010 bios? been wondering why my GPU runs @ x8, placed it on top top pci-e slot though..

anyway.. heres what ive tried.

-reseat GPU
-cleaned the pci-e terminals
-cleaned gpu terminals

appreciate your help!

2nd question is, is it safe to use liveupdate4, and update the bios over win7?
USB is the way to update the bios properlly.. doing it running an OS is not recommended(as in using the software inside windows to update the bios).. and I also don't think that software works on Win 7.. I think that is only XP

But of your issue.. that is extremely odd.. top slot & 3rd slot are x16, 2nd & 4th slot are x8 .. so its weird you are getting x8 on top slot

I'm using the latest bios from msi, its running perfectly fine here
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
post #8124 of 9641
thats what i had in mind, that liveupdate/install, would only work in XP's.

oh well, goin m-flash route then.. thanks mate!
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
post #8125 of 9641
the only problem with the most current bios (1.f) is you lose the ability to adjust all dram timings (trc).
shoebox
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965 C3@4.0ghz MSI 790FX-GD70 Quadfire HD5770's 16gb corsair vengeance 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair F40 ssd caviar black 1tb patriot pyro 60gb seagate 320gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite On Blueray custom loop Win 7 64 Acer P235H 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g110 Seventeam 850w CM HAF X sidewinder x5 
  hide details  
Reply
shoebox
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 965 C3@4.0ghz MSI 790FX-GD70 Quadfire HD5770's 16gb corsair vengeance 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair F40 ssd caviar black 1tb patriot pyro 60gb seagate 320gb 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite On Blueray custom loop Win 7 64 Acer P235H 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech g110 Seventeam 850w CM HAF X sidewinder x5 
  hide details  
Reply
post #8126 of 9641
@drbrownfinger, ive tried to update with the 914-2010, 1.15 bios. still no luck, the gtx460 still runs @ x8.. i hope its just a gpu-z bug.
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
thug!
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 Asus Crosshair V Formula 1703 bios PNY GTX580 G.Skill Trident X @ 1200mhz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2xWD Blue 500gb @ raid0 2xWD green 1tb @ raid0/1 EK-HF supreme Windows 10 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3014t 30" 2560x1600p CM Storm Trigger Corsair HX1000 Lian Li PC-A77F 
MouseAudio
CM Storm Inferno Altec Lansing vs2621 
  hide details  
Reply
post #8127 of 9641
Quote:
Originally Posted by jayflores View Post
@drbrownfinger, ive tried to update with the 914-2010, 1.15 bios. still no luck, the gtx460 still runs @ x8.. i hope its just a gpu-z bug.
what does cpu-z say? under *Mainboard
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
post #8128 of 9641
im having a problem with my mobo. its not the mobo, its me. i feel obsessed with it. will any other boards ever come out that have such a great following? i recently talked my friend into not buying one bc apparently "intel is better" > but im starting to feel guilty because i want all the 790fx-gd70 to myself
testbench#1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII X6 1090t MSI 790FX-GD70 EVGA GTX570 2x1gb Crucial + 2x2gb Kingston 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
2x Seagate Momentus XT 500gb Raid 0 Generic dvd-rw Samsung 27" Syncmaster P2770HD Ultra LSP 750w 
Case
white Corsair 600T 
  hide details  
Reply
testbench#1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII X6 1090t MSI 790FX-GD70 EVGA GTX570 2x1gb Crucial + 2x2gb Kingston 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
2x Seagate Momentus XT 500gb Raid 0 Generic dvd-rw Samsung 27" Syncmaster P2770HD Ultra LSP 750w 
Case
white Corsair 600T 
  hide details  
Reply
post #8129 of 9641
Guys I'm so close to throwing this board out the window.

Getting RAID 0 to work is such a god damn ball ache!!!

As there are no digitally signed x64 RAID drivers for this board I'm forced to use the x86 RAID drivers. These drivers do and have worked for me in the past plenty of times.

Problem is when it's done the first stage of installing Windows 7 and does its first restart if never makes it into windows. It always blue screens during the windows logo loading screen. The blue screen flashes so fast

Looking at the HDD activity light it's as if the drives just stop being accessed all of a sudden. It's something stupid because sonetimes it will install first time round.

I've downloaded a tone of drivers and nothing works

God damn stupid AMD!

Drives work fine when not in RAID
post #8130 of 9641
Did you try to sign x64 drivers? It can be done by Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b. But first instal x64 drivers and before OS starts to load hit F8 and try option - disable driver signatures? (I have Czech Windows) If boots this time - DSEO will help you :-)

Link:http://www.ngohq.com/home.php?page=dseo

But if I look at MSI sites - http://www.msi.com/index.php?func=do...1&prod_no=1740
ATI SB7xx/SB8xx RAID Driver - Windows 7 64bit(179KB) - in this package is x64 signed driver by AMD
Edited by froxic - 11/22/10 at 1:16pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club