Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club - Page 824

post #8231 of 9641
Quote:
Originally Posted by MRCUR View Post
Hi Everyone,

I recently got some new HDs hoping to do some RAID with my 790FX mobo. Unfortunately I'm having trouble getting it to work (seems like there are a lot of issues with RAID and this board).

I have three drives hooked up. One is a WD Caviar Black, the other two are Caviar Blues. What I'm going for is having all of the drives hooked up to the standard black SATA ports with the Black drive as my OS drive and the two Blue drives running in RAID 1.

I got all of that setup just fine and got Win 7 Ultimate x64 installed on the Black drive. I used the RAID drivers off of MSI's website just fine; no issues with the installer complaining about them. The OS is working fine. The issue is with the RAID 1 array (which shows as functioning in the BIOS RAID setup thing) - while Device Manager sees the SATA/RAID controller just fine, the RAID 1 array won't show up in My Computer.

Anyone have ideas? I've deleted the array numerous times, updated the BIOS to the latest (1.F I believe), clear the BIOS back to defaults, etc. Nothing is working!

Thanks for any help!
Did you try looking at My Computer>Manage>Storage>Disk Management and seeing if the array has a drive letter assigned? It's possible that Windows did not automatically assign a letter for your array, so it's not in My Computer.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #8232 of 9641
Hello again!

I have seen that my stepping is a C3!! wooohooo!!

I have a question regarding temperatures..

Is 29c -31c good for idle?? When I watch my temps in Core Temp, when running 3d Mark I notice a huge spike to 80-100c I have applied more TIM..Have not yet retested the benchmark though question is... is it normal to run that high ?
Unknown
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb (C3) MSI 790FX-GD70 MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce OCZ AMD Black Edition(4 x 2GB) 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB Windows 7 PRO x64 CORSAIR CMPSU-750TX Antec Nine Hundred 2 
  hide details  
Reply
Unknown
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb (C3) MSI 790FX-GD70 MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce OCZ AMD Black Edition(4 x 2GB) 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB Windows 7 PRO x64 CORSAIR CMPSU-750TX Antec Nine Hundred 2 
  hide details  
Reply
post #8233 of 9641
arround 30c in iddle is good, but 80-100 in load is very high and beyond CPU Tcase temperature. So something goes wrong. Have you properly installed CPU cooler and TIM?
post #8234 of 9641
Anyone else running a 1090T on this board? I just installed mine yesterday and some people said be careful if i overclock because it blows the board up from only being a 5 phase power? Should I be worried. I havent tried to overclock the new 1090T because of this. Thanks!!!
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd 8350 Asus Crosshair V Formula z GeForce GTX 970 x2 Patriot Viper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd 850 evo Asus Blu ray burner Corsair h110i gt microsoft windows 10  
MonitorKeyboardPowerCase
Sharp 32" Tv 1080p logitech k520 thermaltake toughpower 1200 Thermaltake core x9 
Mouse
Logitech m705 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd 8350 Asus Crosshair V Formula z GeForce GTX 970 x2 Patriot Viper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd 850 evo Asus Blu ray burner Corsair h110i gt microsoft windows 10  
MonitorKeyboardPowerCase
Sharp 32" Tv 1080p logitech k520 thermaltake toughpower 1200 Thermaltake core x9 
Mouse
Logitech m705 
  hide details  
Reply
post #8235 of 9641
well i've never seen a board go up in flames until now. And i'm among the very extreme few. Even if the board catches fire cpu should be fine. Though i did push it till 4.0-4.2 since the previous owner did run the chip at 4.0 @ 1.475. takes a lot to kill a component
should be fine if you have adequate cooling. boards going up flames are very rare. and cpu dying pretty hard as well. even after the 1st fire the cpu ran fine in the 2nd until it went up again.
post #8236 of 9641
I feel like I have.. I have gotten a really good rated Fan/Heatsink... Applied a thin line from north to south of MX-2 on the chip....I am not sure where the heat is coming from so highly....I have adjusted all my fans to there max setting and it still sits high under stress. what to do what to do haha
Unknown
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb (C3) MSI 790FX-GD70 MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce OCZ AMD Black Edition(4 x 2GB) 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB Windows 7 PRO x64 CORSAIR CMPSU-750TX Antec Nine Hundred 2 
  hide details  
Reply
Unknown
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Black Edition Deneb (C3) MSI 790FX-GD70 MSI N460GTX CYCLONE 1GD5/OC GeForce OCZ AMD Black Edition(4 x 2GB) 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB Windows 7 PRO x64 CORSAIR CMPSU-750TX Antec Nine Hundred 2 
  hide details  
Reply
post #8237 of 9641
Quote:
Originally Posted by ussoldier_1984 View Post
Anyone else running a 1090T on this board? I just installed mine yesterday and some people said be careful if i overclock because it blows the board up from only being a 5 phase power? Should I be worried. I havent tried to overclock the new 1090T because of this. Thanks!!!
Make sure you have upgraded your cooling on your PWMs. They tend to get too hot when taking the Thubans beyond 3.8Ghz. Atleast a change of thermal paste and adding active cooling.
Sandy
(6 items)
 
XuperXeon
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 3970X Asus Rampage IV Extreme Sapphire R9 Fury Samsung 850 Pro 
OSPower
Windows 7 Pro x64 OCZ Gold 850W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5675 @ 4.6Ghz Asus Sabertooth X58 AMD Radeon R9 Fury Corsair XMS DDR3  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 2 OCZ Vertex WD VelociRaptor LiteOn DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i GTX Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 27" LED Razer BlackWidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850W ZX Series Thermaltake Level 10 GT Razer DeathAdder 3500dpi Xtrac Ripper 
Audio
Creative Soundblaster X-Fi 
  hide details  
Reply
Sandy
(6 items)
 
XuperXeon
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i7 3970X Asus Rampage IV Extreme Sapphire R9 Fury Samsung 850 Pro 
OSPower
Windows 7 Pro x64 OCZ Gold 850W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5675 @ 4.6Ghz Asus Sabertooth X58 AMD Radeon R9 Fury Corsair XMS DDR3  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 2 OCZ Vertex WD VelociRaptor LiteOn DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i GTX Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 27" LED Razer BlackWidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850W ZX Series Thermaltake Level 10 GT Razer DeathAdder 3500dpi Xtrac Ripper 
Audio
Creative Soundblaster X-Fi 
  hide details  
Reply
post #8238 of 9641
Quote:
Originally Posted by FlawleZ View Post
Make sure you have upgraded your cooling on your PWMs. They tend to get too hot when taking the Thubans beyond 3.8Ghz. Atleast a change of thermal paste and adding active cooling.
whats pwms?
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd 8350 Asus Crosshair V Formula z GeForce GTX 970 x2 Patriot Viper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd 850 evo Asus Blu ray burner Corsair h110i gt microsoft windows 10  
MonitorKeyboardPowerCase
Sharp 32" Tv 1080p logitech k520 thermaltake toughpower 1200 Thermaltake core x9 
Mouse
Logitech m705 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd 8350 Asus Crosshair V Formula z GeForce GTX 970 x2 Patriot Viper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd 850 evo Asus Blu ray burner Corsair h110i gt microsoft windows 10  
MonitorKeyboardPowerCase
Sharp 32" Tv 1080p logitech k520 thermaltake toughpower 1200 Thermaltake core x9 
Mouse
Logitech m705 
  hide details  
Reply
post #8239 of 9641
Quote:
Originally Posted by Kokin View Post
Did you try looking at My Computer>Manage>Storage>Disk Management and seeing if the array has a drive letter assigned? It's possible that Windows did not automatically assign a letter for your array, so it's not in My Computer.
Ah! Of course, how could I forgot that. Thank you!
post #8240 of 9641
Quote:
Originally Posted by FlawleZ View Post
Make sure you have upgraded your cooling on your PWMs. They tend to get too hot when taking the Thubans beyond 3.8Ghz. Atleast a change of thermal paste and adding active cooling.
So did you changed TIM on PWM? What was the default TIM, white silicon? I maybe change TIM to noctua NH-1. Have also in mind, that i maybe add cooling to PWM for high thuban OC. What fan fit it? 60x60, 80x80 or 92x92?

And if some allready change PWM TIM, whats your temperatures? Now i have 50 iddle and 55 at load (PWM)
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] MSI 790FX-GD70 Owners Club