Overclock.net › Forums › Case Mods & Cases › Builds & Case Mods › Build Logs › First rig i've built from scratch!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First rig i've built from scratch! - Page 2

post #11 of 13
Prolimatech Megahalems is a great heatsink. This is the cheapest place I've found so far $67.00 shipped.

http://computers.shop.ebay.com/i.htm...lems&_osacat=0
Red October
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition (C2) Asus Crosshair V Formula Asus GTX 680 DC2 4GB Mushkin Redline 8GB DDR3 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 & Western Digital 640 Black  LiteOn Blu-Ray & Lightscribe CD/DVD Corsair H100 Windows 7 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
23' Samsung LED XL2370 1920x1080 Ducky 9008-G2 OCN Edition (MX Brown) / Ducky Sh... Corsair 750HX Cooler Master HAF 932 - Paint Modded 
MouseAudioAudioAudio
Razer Deathadder Sennheiser HD 595 X-Fi Titanium HD (Modded) Bravo Audio V1 rolled w/ Mastushita  
Audio
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 
  hide details  
Reply
Red October
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 Black Edition (C2) Asus Crosshair V Formula Asus GTX 680 DC2 4GB Mushkin Redline 8GB DDR3 2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 & Western Digital 640 Black  LiteOn Blu-Ray & Lightscribe CD/DVD Corsair H100 Windows 7 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
23' Samsung LED XL2370 1920x1080 Ducky 9008-G2 OCN Edition (MX Brown) / Ducky Sh... Corsair 750HX Cooler Master HAF 932 - Paint Modded 
MouseAudioAudioAudio
Razer Deathadder Sennheiser HD 595 X-Fi Titanium HD (Modded) Bravo Audio V1 rolled w/ Mastushita  
Audio
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 
  hide details  
Reply
post #12 of 13
Thread Starter 
that's the heatsink i bought actually

the thing is a beast
post #13 of 13
Thread Starter 
The 'Windows System' window reads 3.19 GHz (CPU-Z/ELeet says 3.5 GHz) and my Corsair RAM has the XMS profile active @ 666.3 MHz (8-8-8-24)

Here I am a few days later, system is up and running and I'm playing around with the settings... At first I had some stability issues because I thought I knew what I was doing but it turned out I didn't, so I dug around on google and some forums and found out I had the ram settings too high. Turns out I had to set it to 1067 MHz @ 2-8 to get it to clock at 8-8-8-24 which is what is written on the stick. Now that I think I have that situation figured out I'm on to the next thing, higher clock speeds. I set everything to auto, except for the RAM profile, and haven't had any problems so far.

I've been running SuperPi and wPrime to test small loads and everything was fine. CPU temp never went to anything alarming. I just started testing with Prime95, talk about a stress test - good program! After a hour and a half of Prime95:

cores: ~70/69/69/65ish

CPU is @ 58-59C
VREG @ 62-63C
System @ ~35C

Voltages:
+3.3V @ 3.31
CPU VCORE @ 1.31-1.32
DRAM @ 1.65 (drops to 1.63V occasionally)
CPU VTT @ 1.41-1.42
NB CORE @ 1.14

+5V @ 5.05
+12V @ 12.11
VSB3V @ 3.28
VBAT @ 3.18

(These readings are from the ELeet tuning utility)


How's the data look, everything seem ok or is there something I should know about?




EDIT: ! PROBLEM !

Start up DRAM voltage too high, 1.69 when it should be 1.65. posted here:
http://www.overclock.net/intel-mothe...age-issue.html
Edited by Dankebudz - 8/27/09 at 2:21am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Build Logs
Overclock.net › Forums › Case Mods & Cases › Builds & Case Mods › Build Logs › First rig i've built from scratch!