Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › OCN Water Cooling Club And Picture Gallery
New Posts  All Forums:Forum Nav:

OCN Water Cooling Club And Picture Gallery - Page 6353

post #63521 of 106449
Quote:
Originally Posted by skupples View Post


That's the one...

Here is the #1thing he did wrong(excluding not jumping his PSU). It's really simple. He sealed his Tube reservoir before the system was bled, so it formed a vacuum, suffocating his pump. You can even see his tubes constrict.

The video makes me lol every time.

That's not just it though- the coolant did not flow by gravity to the pump even when he first poured it in the res before plugging it up. Also, the way his tubing ran I think he exchanged the inlet and outlet on the pump but I can't be sure since the pump is not seen.
post #63522 of 106449
You gotta be careful as the pump can cause a back pressure "burp" and cause a spill.

edit: especially on a small res like that. On my 250mm tube res, I have no issues tbh w/ that back pressure push.
Edited by wermad - 3/11/14 at 4:05pm
post #63523 of 106449
Quote:
Originally Posted by amorello View Post

There is a sound like something hitting a fan/an old engine trying to startup. I kept the ports open and same thing. The res is full right now, when I start it up a little water goes down and sound starts and I can see from the tubes that there's no water circulating, it's not pushing the water down.
Oh and yes it kind of vibrates and I'm sure it's working.

I would A.) make sure you have the outflow tube in the right port on the pump B.) give the res a little shake. Make sure you don't have the reservoir sealed, it needs to be able to breath while air is flushing out of the system.

That sounds like you have the outflow hooked up wrong though, iv'e done the same thing with my MCP35x2.

also,

does this seem strange?



I submitted the order Sunday night, with Fedex instate overnight (10$) they created the label last night, but it ended up not leaving until today. Now it shows that it is coming in tonight? I mean, it is only a 2-3 hour drive, but I don't see PPC intentionally spending 50$ for same day service just because they didn't get it out in their normal fashion.

(first time in 10,000's of $ worth of orders that it took 24 hours to process my order)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

That's not just it though- the coolant did not flow by gravity to the pump even when he first poured it in the res before plugging it up. Also, the way his tubing ran I think he exchanged the inlet and outlet on the pump but I can't be sure since the pump is not seen.

I agree that is also highly possible, i'm only commenting on what can be visibly seen in the video.
IT'S WHITE
(21 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4930k Rampage iv extreme Black Edition GTX Titan  GTX Titan 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX Titan GskillZ Trident X Samsung EVO samsung 840 evo 
Optical DriveCoolingCoolingOS
Asus External Blue Ray drive 4x 480x60mm Swiftech MCP35x2 Win 8.1.2 
MonitorMonitorMonitorPower
AOC AOC AOC EVGA G2 1300w 
CaseMouseMouse PadAudio
STH10 RAT7 what is this?  Vali / Modi :(  
Other
Corsair HX850 
  hide details  
Reply
IT'S WHITE
(21 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4930k Rampage iv extreme Black Edition GTX Titan  GTX Titan 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX Titan GskillZ Trident X Samsung EVO samsung 840 evo 
Optical DriveCoolingCoolingOS
Asus External Blue Ray drive 4x 480x60mm Swiftech MCP35x2 Win 8.1.2 
MonitorMonitorMonitorPower
AOC AOC AOC EVGA G2 1300w 
CaseMouseMouse PadAudio
STH10 RAT7 what is this?  Vali / Modi :(  
Other
Corsair HX850 
  hide details  
Reply
post #63524 of 106449
Quote:
Originally Posted by amorello View Post

There is a sound like something hitting a fan/an old engine trying to startup. I kept the ports open and same thing. The res is full right now, when I start it up a little water goes down and sound starts and I can see from the tubes that there's no water circulating, it's not pushing the water down.
Oh and yes it kind of vibrates and I'm sure it's working.

Are you sure that you're using the outlet from your pump top going into your radiator? If both of the ports that you're using are labeled as "IN" then this is your problem. One has to be an outlet.
post #63525 of 106449
Quote:
Originally Posted by skupples View Post

I would A.) make sure you have the outflow tube in the right port on the pump B.) give the res a little shake. Make sure you don't have the reservoir sealed, it needs to be able to breath while air is flushing out of the system.

That sounds like you have the outflow hooked up wrong though, iv'e done the same thing with my MCP35x2.

Quote:
Originally Posted by BramSLI1 View Post

Are you sure that you're using the outlet from your pump top going into your radiator? If both of the ports that you're using are labeled as "IN" then this is your problem. One has to be an outlet.

I've checkee the manual and it seems it's mounted correctly. The pump is looking up and the top port of the pumptop is hooked to the res while the side outlet to the bottom rad.
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
post #63526 of 106449

The config/routing.
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
post #63527 of 106449
Recently added in a D5 to my loop (wish I'd done this from the start because it is a night and day difference even at setting 5 compared to the XSPC 750 bayres I was using). To the above, I actually screwed up at first by putting a rad in between the bayres and the pump, I can't make out the exact order of yours because its a bit blurry but my mistake meant I tried for an hour to get water to the pump and gave after realising i'd probably have to kill the pump by running it dry to get liquid to flow.


Warning: Spoiler! (Click to show)

post #63528 of 106449
Quote:
Originally Posted by amorello View Post


The config/routing.

I had my rig setup exactly like this at one point and there was no issues at all....What problems are you having....?
Warning: Spoiler! (Click to show)
Just Add Water
(24 items)
 
Wife's Rig....
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 @ 4.5 HT (on) 1.3v ASUS Rampage IV Formula GTX 780 SLI G.Skill Ripjaws 4x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 (128GB) + 840 Evo (250GB) Seagate 1TB Lamptron FC5 V2 Fan Controller 2 x XSPC Razor GTX Titan / 780 Waterblock 
CoolingCoolingCoolingCooling
1 x EX 360 / 1 x EX 240 Radiator XSPC D5 Vario Pump with Front Cover EK D5 X-TOP CSQ - Acetal PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Red 7/... 
CoolingCoolingCoolingOS
Bitspower 150 mulit z and Fittings XSPC RayStorm CPU Waterblock for Intel 11 x Gentle Typhoon AP-15 Windows 7  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 Evolution II @ 102Hz microsoft wireless Corsair AX 860 Corsair 750D 
MouseAudioAudioOther
microsoft wireless LG blu-ray home theatre system 5.1 surround Razer Blackshark Gaming Headset Xbox 360 Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3470 @ 3,2 Gigabyte Z77X-D3H GTX 650ti Boost Corsair 2x4 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Fijitsu 60GB SSD/OS Seagate 1TB Hard Drive/Everything Else Asus DVD Drive CoolerMaster Hyper 212 EVO Cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 BenQ Microsoft Antec 520 
CaseMouse
Fractal Design Arc Midi R2 USB3.0 Tower Microsoft 
  hide details  
Reply
Just Add Water
(24 items)
 
Wife's Rig....
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 @ 4.5 HT (on) 1.3v ASUS Rampage IV Formula GTX 780 SLI G.Skill Ripjaws 4x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 (128GB) + 840 Evo (250GB) Seagate 1TB Lamptron FC5 V2 Fan Controller 2 x XSPC Razor GTX Titan / 780 Waterblock 
CoolingCoolingCoolingCooling
1 x EX 360 / 1 x EX 240 Radiator XSPC D5 Vario Pump with Front Cover EK D5 X-TOP CSQ - Acetal PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Red 7/... 
CoolingCoolingCoolingOS
Bitspower 150 mulit z and Fittings XSPC RayStorm CPU Waterblock for Intel 11 x Gentle Typhoon AP-15 Windows 7  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 Evolution II @ 102Hz microsoft wireless Corsair AX 860 Corsair 750D 
MouseAudioAudioOther
microsoft wireless LG blu-ray home theatre system 5.1 surround Razer Blackshark Gaming Headset Xbox 360 Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3470 @ 3,2 Gigabyte Z77X-D3H GTX 650ti Boost Corsair 2x4 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Fijitsu 60GB SSD/OS Seagate 1TB Hard Drive/Everything Else Asus DVD Drive CoolerMaster Hyper 212 EVO Cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 BenQ Microsoft Antec 520 
CaseMouse
Fractal Design Arc Midi R2 USB3.0 Tower Microsoft 
  hide details  
Reply
post #63529 of 106449
Quote:
Originally Posted by amorello View Post

Warning: Spoiler! (Click to show)
The config/routing.

I'm stumped... Just make sure you don't have the res sealed off. IE: leave one of the top port holes open so it can pass air freely. If the outflow tube is hooked up to the out, then the only thing it can be is the res being sealed, or an air bubble.
IT'S WHITE
(21 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4930k Rampage iv extreme Black Edition GTX Titan  GTX Titan 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX Titan GskillZ Trident X Samsung EVO samsung 840 evo 
Optical DriveCoolingCoolingOS
Asus External Blue Ray drive 4x 480x60mm Swiftech MCP35x2 Win 8.1.2 
MonitorMonitorMonitorPower
AOC AOC AOC EVGA G2 1300w 
CaseMouseMouse PadAudio
STH10 RAT7 what is this?  Vali / Modi :(  
Other
Corsair HX850 
  hide details  
Reply
IT'S WHITE
(21 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4930k Rampage iv extreme Black Edition GTX Titan  GTX Titan 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX Titan GskillZ Trident X Samsung EVO samsung 840 evo 
Optical DriveCoolingCoolingOS
Asus External Blue Ray drive 4x 480x60mm Swiftech MCP35x2 Win 8.1.2 
MonitorMonitorMonitorPower
AOC AOC AOC EVGA G2 1300w 
CaseMouseMouse PadAudio
STH10 RAT7 what is this?  Vali / Modi :(  
Other
Corsair HX850 
  hide details  
Reply
post #63530 of 106449
Quote:
Originally Posted by Jamaican Reaper View Post

I had my rig setup exactly like this at one point and there was no issues at all....What problems are you having....?
Warning: Spoiler! (Click to show)
Yes sir I know, it is wink.gif the res is full atm and water doesn't go down, there is a big air gap (totally no water) from the cpu outlet to the res top inlet. When I open a port on the top of the res to let air out while pump is off water comes out. When I do it while the pump is on the water just comes back u when the pump is off. And there are waterish noises in the pump, like somethings wrong, which it is.
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
Bloodshed 2.0
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K Z87-UD4H GTX 780 Ti Classy TridentX 2x8 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Sammy 250 Evo WD RED 3TB Alphacool XT45 360 Alphacool XT45 240 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Clean CSQ EK 780 Classy & Backplate D5 & EK D5 TOP & Bitspower 150ml EK Black Fittings & Primochill Tubing 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64bit Qnix 1440p Corsair K70 Red Corsair AX860 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D DeathAdder 2013 Artisan Hayate AKG Q701 
Audio
Objective O2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › OCN Water Cooling Club And Picture Gallery