Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [OUT OF DATE]How To: Run PhysX in Windows 7 with ATi Cards
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[OUT OF DATE]How To: Run PhysX in Windows 7 with ATi Cards - Page 78

post #771 of 1230
Mine worked first try. You can always sell the card for only a small loss if it doesn't work.

As with most hacks/fixes, I cannot guarantee anything really.
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #772 of 1230
Quote:
Originally Posted by reflex99;11820660 
for me i had to. I also had to use leaked beta System Software.

Nice find on the ram though. Newegg 15% off deal?

I lucked out and grabbed the last one lolz.. paid:heyyou: 109 +tax 5.5 months ago for my G skill set.. They installed without a hitch, btw. cool.gif

http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_312_611&item_id=033723

Quote:
Originally Posted by kcuestag;11820739 
Hehe, I'm picking next week when I'm home:

- Silverstone Raven RV02-BW
- Mushkin Redline 4Gb CL6
- Vertex 2E 120Gb or C300 128Gb
- GTX460 DirectCU 768Mb

biggrin.gif

Just scared that the 460 won't work with my ATI, lol.

Is it guaranteed 100% it will work?

Nothing is ever guaranteed when it come to random hardware configs.tongue.gif But, I have seen more than a few sigs using 400 series gpus for Physx. From what little I know, there are only a few Ati - Nvidia chipset combos that don't work.

Thats gonna make for a sweeet setup ! gl.. biggrin.gif

and Happy New Year all !
post #773 of 1230
Quote:
Originally Posted by Magikherbs;11824602 
I lucked out and grabbed the last one lolz.. paid:heyyou: 109 +tax 5.5 months ago for my G skill set.. They installed without a hitch, btw. cool.gif

http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_312_611&item_id=033723




Nothing is ever guaranteed when it come to random hardware configs.tongue.gif But, I have seen more than a few sigs using 400 series gpus for Physx. From what little I know, there are only a few Ati - Nvidia chipset combos that don't work.

Thats gonna make for a sweeet setup ! gl.. biggrin.gif

and Happy New Year all !

luckily I'm set until DDR4 with ram.

I own a set of ST Hypers. Other than GTX4, they are the best sticks ever made
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #774 of 1230
Quote:
Originally Posted by reflex99;11825824 
luckily I'm set until DDR4 with ram.

I own a set of ST Hypers. Other than GTX4, they are the best sticks ever made

Look what I traded up for today.. biggrin.gif

Freaky wacko prices on ram haha..eek.gifkookoo.gifeek.gif

http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_312_611&item_id=030999
post #775 of 1230
re-installed again the 9800GTX+ in my system... patch all working fine like always wink.gif
*Ignore all the temps* - my room ambients right now are over 90F and my Air Conditioner is turned off LOL
physxworking.jpg
On the Everest OSD Panel - GPU1 is the 9800GTX+ as you can read 69% usage

Now I need a little help... how do I enable CUDA? looking at the GPU-Z it doesn't have it
7zh.png
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
post #776 of 1230
Quote:
Originally Posted by sendblink23;11937222 
re-installed again the 9800GTX+ in my system... patch all working fine like always wink.gif
*Ignore all the temps* - my room ambients right now are over 90F and my Air Conditioner is turned off LOL
physxworking.jpg
On the Everest OSD Panel - GPU1 is the 9800GTX+ as you can read 69% usage

Now I need a little help... how do I enable CUDA? looking at the GPU-Z it doesn't have it
7zh.png

Cuda will show only when you make the 9800GTX your main display... and I wonder why our numbers are soo different.
http://www.overclock.net/ati/591872-how-run-physx-windows-7-ati-post11812421.html#post11812421
post #777 of 1230
Quote:
Originally Posted by ghettosuperstar;11583511 
I just got a 9800GT in the mail. I have followed directions exactly and I can confirm that Physx does work with a exception. As long as I keep a video cable attached and the 9800GT is the main display, physx run without a hitch. But as soon as I remove the video cable, the nvidia no longer does any processing. I am using the 2.57 windows cert. drivers along with the latest physx software and 1.04 mod. tongue.gif Any suggestions anyone?

The 9800 needs a display to work regardless...
Quote:
Originally Posted by antuk15;11620600 
Been playing with the extend desktop stuff and now I've managed to get the PhysX box to show in the Nvidia driver panel. I now select my 9800GT to run physX but still NOTHING!!!

frown.gif

What does Gpu Z show when you make ATI the main display ?

or.. did you guys figure it out ?
post #778 of 1230
Quote:
Originally Posted by Magikherbs;11937346 
Cuda will show only when you make the 9800GTX your main display... and I wonder why our numbers are soo different.
http://www.overclock.net/ati/591872-how-run-physx-windows-7-ati-post11812421.html#post11812421

Actually when I had only the 9800GTX+ card alone installed I never once seen the CUDA thing enabled on GPU-Z for me frown.gif - so I'm probably missing to install something since I've seen many others with my same exact card and they do have it on gpu-z. Ofcourse I have no clue of when having this patch thing if ti would show either(I'd assume it should - because I've seen Nvidia users not having SLI just in their rig having 2 different nvidia cards and using the 2nd nvidia card for Cuda alone and it does have it on)... but still on my previous uses of alone the card in my system I've never seen Cuda on it.

Anyways..... The *NUMBERS* different.... LOL
I'm running FluidMark 1.2.2 @ 800x600 - You were running 1.3.1 @ 1400x900

Anyways FluidMark 1.3.1 needs a fix for our patch thing to work.. if you can read during the test it always says "CPU PhysX" & even looking at your screenshot score at the top is says it "CPU PhysX" <- that means our GPU is not utilized for the PhysX.

Look at my previous screenshot - read the words "PhysX GPU" while on the test - those are the words you read on 1.2.2, if it were 1.1.1 it would say "Hardware PhysX"..... now 1.3.1.. I have no idea whats the fix to make it work since I get the same like on yours... I get "CPU PhysX".. as in.. its not working correctly the test with our patch... I know on 1.2.2 all it needed was deleting a specific .dll file inside the installed directory.... 1.1.1 it just works.

Anyways the scores of mine...
1.1.1:
fluidmark111.jpg

1.2.2:
fluidmark122.jpg

1.3.1: It stinks... how do we fix the PhysX CPU crap
fluidmark131.jpg
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
post #779 of 1230
Hey sendblink, just noticed your sig says Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.4 as your os. you dualboot?
post #780 of 1230
Quote:
Originally Posted by Lostcase;11938359 
Hey sendblink, just noticed your sig says Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.4 as your os. you dualboot?

3 hard drives - each their own OS... so Triple boot

I've forgotten to update now thats 10.6.6
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
SubCow
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii X4 965BE C3 @ 4.10Ghz (200x20.5) 1.5v MSI 790FX-GD70 Sapphire + XFX 5770's + EVGA 9800GTX+ 8gb (4 x 2gb) DDR3-1333 6-6-6-15-T1 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Hitachi - 500GB Seagate - 400GB Seagate LG DVD-RW Win 7 Ult x64 / Snow Leo 10.6.6 / Ubuntu 10.10 x64 AOC 2036S 20" + HP vs15 
KeyboardPowerCaseMouse
Agiler Wireless Corsair TX850w Rosewill Challenger - CM590(dead) Agiler Wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [OUT OF DATE]How To: Run PhysX in Windows 7 with ATi Cards