Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer wont boot - Page 3

post #21 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tylerand
Was it plugged in to anything?? If so you should just have to unplug it and plug another one in, oh and it probably got ripped by a fan.
Well I think it may have been the one attached to my power button (which may explain why it turns on then off, but still doesnt explain the smell..) And I dont think it was a fan; none of them have nearly enough power to rip it.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
post #22 of 35
Thread Starter 
Ok.. My dad repaired the molex now it boots up; but it was making this really loud noise/vibration and it wouldnt post; just say "Asus (blah blah) press DEL to go into setup".. Well I turned it off and plugged in some other things and checked my connections turned it on again.. Now it turns on, no rumbling or abnormal noise; but now it doesnt let me enter the BIOS.. What a pain.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
post #23 of 35
I'm pretty sure it's the ps. I had a bad power supply a while back and that's pretty much what the computer did.
post #24 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nightdagger
I'm pretty sure it's the ps. I had a bad power supply a while back and that's pretty much what the computer did.
Oh yeah? I dont know its really weird that with the molex repaired it actually just stays on..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
post #25 of 35
Thread Starter 
Well.... The PSU seems to be fine.. I think its the motherboard thats gone bad . Well this sucks.. Well.. I wont have my own rig for awhile .
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
post #26 of 35
I feel for you man. That's how it was for me too when my video card went ka-put. But at least I knew what the problem was. Do you have another rig or a friend's rig you can test stuff in?
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #27 of 35
Jori...
Remove the power cord, pull the battery, jump the CMOS and if the PS has a on/off on it turn it off and on a few times to discharge the electricity. Wait about 1/2 hour. Then FIRST rejump the CMOS, before plugging in and turning on.
Some Asus boards are funny about CMOS clearing.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #28 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by The Duke
Jori...
Remove the power cord, pull the battery, jump the CMOS and if the PS has a on/off on it turn it off and on a few times to discharge the electricity. Wait about 1/2 hour. Then FIRST rejump the CMOS, before plugging in and turning on.
Some Asus boards are funny about CMOS clearing.
Well.. Will do.. Hope this works
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
post #29 of 35
Maybe that cut molex was shorting the PSU and damaged it or the mobo.
Very nice!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 Asus P5N32-E SLI EVGA 8800GTX 2 x 1GB GSkill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD Caviar SE16 250GB Sony NEC Optiarc 18x SATA DVD Windows XP Pro Gateway FPD2485W 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 PC P&C Silencer 610W Thermaltake Tsunami Logitech MX518 
  hide details  
Reply
Very nice!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 Asus P5N32-E SLI EVGA 8800GTX 2 x 1GB GSkill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD Caviar SE16 250GB Sony NEC Optiarc 18x SATA DVD Windows XP Pro Gateway FPD2485W 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 PC P&C Silencer 610W Thermaltake Tsunami Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #30 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by J3r3my
Maybe that cut molex was shorting the PSU and damaged it or the mobo.
Possibly.. God this PSU has so many problems; went to plug in the hard drive and the molex I was about to plug in like fell apart.. The red wire had broken inside and both the black wires are EXTREMELY loose.. Like put it upside down and they almost fall out.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 3600+ X2 Biostar Tforce 550 BFG 7600GT OC Corsair XMS DDR675 2x1024 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 160GB + WD 80GB SATA Windows XP Pro Compaq MV720 Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
FSP FX600-GLN Aspire X-Cruiser Black Razer Copperhead Tempest Ratzpad GS 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont boot