Overclock.net › Forums › Components › Mice › Changing USB Polling Rate to 1000hz (or lower)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Changing USB Polling Rate to 1000hz (or lower) - Page 12

post #111 of 468
Quote:
Originally Posted by gordesky1 View Post
Any idea every time i set it too 1000 for the inte 1.1 mouse and when i restart it doesn't detect the mouse it just makes a error noise and i have too uninstall the driver from device manager and the mouse works again.

Also tried it with a wheel mouse optical which does the same thing.
Set it to 500Hz instead.
sinep
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 GA-X58A-UD3R MSI GTX 650Ti Corsair XMS3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 4TB + Crucial M4 64-bit Windows 7 Home Premium Asus VG248QE </3 Sidewinder X4 
MouseMouse PadAudio
Wheel Mouse Optical Sideways Puretrak Talent Focusrite Scarlett 2i2 + Red Sony MDRZX300 
  hide details  
Reply
sinep
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 GA-X58A-UD3R MSI GTX 650Ti Corsair XMS3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate 4TB + Crucial M4 64-bit Windows 7 Home Premium Asus VG248QE </3 Sidewinder X4 
MouseMouse PadAudio
Wheel Mouse Optical Sideways Puretrak Talent Focusrite Scarlett 2i2 + Red Sony MDRZX300 
  hide details  
Reply
post #112 of 468
hi!
I have acer notebook with win 7 ultimate sp1 7601 build 64bit. Microsoft ie3 mouse. (windows are not genueine , used win7 loader 1.9???)

Fallowed step by step with FEW GUIDES for 500hz, I get just 125hz.
Tryed sign all hidusb(f).sys (3 in hidusbf folder, 2 in win/system32/drivers).
I get test mode in right corner.

In device manager , my ie3 mouse drivers looks this.
http://img593.imageshack.us/i/unledgb.jpg/

Few posts above , I see other guy have dif set of drivers with hidusbf...

Any help?
Sorry for bad english.

edit#1. My friend checked, he have same two drivers like me ([13:26:25] <@chacha> i have the same bottom 2 that you have)
So problem is dif?
Edited by guardas - 4/10/11 at 3:33am
post #113 of 468
Quote:
Originally Posted by cuad View Post
Set it to 500Hz instead.

Yep also tried that too and when i restart it wont detect in till i reinstall the drivers.

Even tried 250 and still does it..
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
post #114 of 468
I tried 125,500 and 1000 on the Razer Mamba, there seems to be no noticeable difference.. I was expecting there is from 125 to 1000.
Nexus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790K Gigabyte Z87 G1 Sniper M5  2x Zotac 980Ti (Reference Design) Corsair Dominator Platinum 1866Mhz 4x4Gb (16Gb)... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 256Gb Corsair Force GT 240Gb Seagate 3TB 2x Samsung Spinpoint F3 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftec H220X w/ GT-AP15  Windows 8.1 Pro x64 Samsung 32EH5000 32" HD Direct lit LED TV Ducky Shine 3 [Cherry MX Blue , White LED] 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster V1000 Corsair 350D Logitech G603 Puretrack Talent 
Audio
Logitech Z5500 5.1 Digital Speaker 
  hide details  
Reply
Nexus
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790K Gigabyte Z87 G1 Sniper M5  2x Zotac 980Ti (Reference Design) Corsair Dominator Platinum 1866Mhz 4x4Gb (16Gb)... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M550 256Gb Corsair Force GT 240Gb Seagate 3TB 2x Samsung Spinpoint F3 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Swiftec H220X w/ GT-AP15  Windows 8.1 Pro x64 Samsung 32EH5000 32" HD Direct lit LED TV Ducky Shine 3 [Cherry MX Blue , White LED] 
PowerCaseMouseMouse Pad
Coolermaster V1000 Corsair 350D Logitech G603 Puretrack Talent 
Audio
Logitech Z5500 5.1 Digital Speaker 
  hide details  
Reply
post #115 of 468
nvm got it
Edited by Gorgatron - 5/4/11 at 11:55pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8P67 560 ti 8gb ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOSPower
1tb green caviar 1tb Black caviar Windows 7 650w seasonic 
CaseMouse
Corsair 400r Corsair M60 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8P67 560 ti 8gb ddr3 1600 
Hard DriveHard DriveOSPower
1tb green caviar 1tb Black caviar Windows 7 650w seasonic 
CaseMouse
Corsair 400r Corsair M60 
  hide details  
Reply
post #116 of 468
I have used this before with success. My hd recently had to be replaced and when I went to click restart after setting the polling rate the mouse became unresponsive and wouldn't move. I used my keyboard to restart the computer and when it rebooted the mouse did not light up, meaning it wasn't on. I had to unplug the mouse from the usb port it was in and change usb ports for it to work again. Now this has me worried about messing this mouse up. I had mine set on 500hz before and I really enjoyed it. I would really like to get it working again. Any help would be appreciated.

Btw, I am using an IntelliMouse 3.0 Legends Edition
post #117 of 468
I wouldn't do such "overclock". It makes the system asking the mouse more frequently his position, but it doesn't increases mouse frequency but CPU usage !

A 125 Hz mouse will still send informations at 125 Hz rate.
Ti-89 Titanium
(13 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Motorola 68k @16 MHz Ti-89 HW4 256 KB 2.6 MB Flash ROM 
OSMonitorPowerCase
Ti-89 OS 3.10 LCD Dot-Matrix 160x100 4x 1.5V AAA Ti-89 HW4 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i7 930 Gigabyte GA-X58A-UD3R 2.0 Gigabyte GTX 470 SOC G.Skill RX 2x4GB 1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
PNY Prevail Elite 120GB Hitachi 7K1000.C 1TB LG GH24LS50 Noctua NH-C12P SE14 
OSOSMonitorKeyboard
Windows 8 Pro x64 Lubuntu 13.10 x64 Samsung BX2250 Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Be Quiet! S.P. E⁷ 600W Fractal Design Core 3000 Logitech G300 AKG K240 Studio 
  hide details  
Reply
Ti-89 Titanium
(13 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Motorola 68k @16 MHz Ti-89 HW4 256 KB 2.6 MB Flash ROM 
OSMonitorPowerCase
Ti-89 OS 3.10 LCD Dot-Matrix 160x100 4x 1.5V AAA Ti-89 HW4 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i7 930 Gigabyte GA-X58A-UD3R 2.0 Gigabyte GTX 470 SOC G.Skill RX 2x4GB 1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
PNY Prevail Elite 120GB Hitachi 7K1000.C 1TB LG GH24LS50 Noctua NH-C12P SE14 
OSOSMonitorKeyboard
Windows 8 Pro x64 Lubuntu 13.10 x64 Samsung BX2250 Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Be Quiet! S.P. E⁷ 600W Fractal Design Core 3000 Logitech G300 AKG K240 Studio 
  hide details  
Reply
post #118 of 468
Even 250Hz is much better than 125Hz, just try turning fast in 3d game you'll see difference easily. It may increase max speed on some mice too. Yes it increases CPU usage but it's worth it. Of course 1000Hz is overkill.
post #119 of 468
Quote:
Originally Posted by x1x50Jayx1x View Post
I have used this before with success. My hd recently had to be replaced and when I went to click restart after setting the polling rate the mouse became unresponsive and wouldn't move. I used my keyboard to restart the computer and when it rebooted the mouse did not light up, meaning it wasn't on. I had to unplug the mouse from the usb port it was in and change usb ports for it to work again. Now this has me worried about messing this mouse up. I had mine set on 500hz before and I really enjoyed it. I would really like to get it working again. Any help would be appreciated.

Btw, I am using an IntelliMouse 3.0 Legends Edition
Nothing to worry about, under device manager there should be some yellow question marks under usb or input I forget. Basically just right click them and click uninstall. This will let you use that specific usb port. Just keep following the guide as you did something wrong.
post #120 of 468
Does this overclock ALL USB ports, or JUST the mouse?

I know back in XP I did this but it OC'd all the ports.

I want to be sure its just the mouse so my digi cam is safe. thanks!
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Mice
Overclock.net › Forums › Components › Mice › Changing USB Polling Rate to 1000hz (or lower)