Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › PC shuts down, but doesn't turn off.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC shuts down, but doesn't turn off. - Page 2

post #11 of 27
A few other things to look at.

Reflash your BIOS and make sure it is the current release for your MB, memory - for the DFI nF4 - try 623-3.

Load the nF4 Chipset drivers 6.66 or 6.70.. these have resolved the no power off after shut down for the Asus A8N MB.

Check all Power 4 connectors are securely fitted on the DFI nF4 MB

And as YG says, start a fresh OS install.
OS X 10.6.4
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Mac Mini Mac Mini Server 2011 Intel HD3000 8Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Internal drives None OS X / W7 x64 Dell U3011 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Wireless & Wired Internal Mini brick Magic 
  hide details  
Reply
OS X 10.6.4
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Mac Mini Mac Mini Server 2011 Intel HD3000 8Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Internal drives None OS X / W7 x64 Dell U3011 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Wireless & Wired Internal Mini brick Magic 
  hide details  
Reply
post #12 of 27
I'm not sure if thats my problem here. I just put this rig together a few weeks back, but who knows. I will try everything else first. I have another PSU here so I may try that as well, but Hanna has to be asleep first
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
post #13 of 27
Thread Starter 
My rig also is pretty new. All connectors are there, correct chipset drivers also.

So my problem would either be the PSU or hopefully the bios update could fix my problem. I'm still at the default bios. I'll try that after he tries his psu.

I've been busy studying for finals the last few days and trying to mess with my pc when it's not working just adds to the stress.

Thanks for the answers so far guys. Hopefully more than one person gets their problem fixed here.
2nd Personal PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.4ghz abit IP35 Pro 8800GTS 512mb 8gb G.Skill DDR2 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x150gb Raptor X's Vista x64 24" Samsung LCD Logitech Elite Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
700W OCZ GameXStream Thermaltake Armor Logitech G9 Laser Func Pad 
  hide details  
Reply
2nd Personal PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.4ghz abit IP35 Pro 8800GTS 512mb 8gb G.Skill DDR2 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x150gb Raptor X's Vista x64 24" Samsung LCD Logitech Elite Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
700W OCZ GameXStream Thermaltake Armor Logitech G9 Laser Func Pad 
  hide details  
Reply
post #14 of 27
Depending on the Default BIOS, you need to be running version 510 or later for the X2 hence going to 623-3 as a known starting point.
OS X 10.6.4
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Mac Mini Mac Mini Server 2011 Intel HD3000 8Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Internal drives None OS X / W7 x64 Dell U3011 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Wireless & Wired Internal Mini brick Magic 
  hide details  
Reply
OS X 10.6.4
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Mac Mini Mac Mini Server 2011 Intel HD3000 8Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 Internal drives None OS X / W7 x64 Dell U3011 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Wireless & Wired Internal Mini brick Magic 
  hide details  
Reply
post #15 of 27
I have had this problem before on several other systems. I found that unplugging all the power connectors on my motherboard and using a little rubbing alcohol to clean all connections worked perfectly!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon Xp 1800+ ASUS A7N8X Ver. 2.0 XP Pro SP2 AOC 21" CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Black SYNC TECH 400Watt P4 BLACK Generic Aluminum Microsoft Wireless Blue 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon Xp 1800+ ASUS A7N8X Ver. 2.0 XP Pro SP2 AOC 21" CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Black SYNC TECH 400Watt P4 BLACK Generic Aluminum Microsoft Wireless Blue 
  hide details  
Reply
post #16 of 27
I've used the oldest BIOS I could find as well as the newest. It still does it with my new powersupply, as well as my other X-Connect. I've changed ram from this PC3200 to PC2700 same thing. Put in an OLD OLD OLD PCI vid card, same thing. I also replaced HDD with an IDE to test as well.


Do something for me guys....go into device manager and disable your onboard sound and see what that does, especially you Abit guys
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #17 of 27
^^ Bumpage ^^
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #18 of 27
I solved this problem with a reinstallation of windows. Or you can try recovery console with chkdsk /p /r
Freedom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Q6600 8x400 Asus P5E VM HDMI 4 x 1GB Crucial Ballistix Tracer PC2 6400 Seagate 320 GB 
OSPowerCase
Ubuntu 9.04 Antec True 650 Watt Apevia Q-Pack II 
  hide details  
Reply
Freedom
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Q6600 8x400 Asus P5E VM HDMI 4 x 1GB Crucial Ballistix Tracer PC2 6400 Seagate 320 GB 
OSPowerCase
Ubuntu 9.04 Antec True 650 Watt Apevia Q-Pack II 
  hide details  
Reply
post #19 of 27
Quote:
Originally Posted by aznchowboy650
I solved this problem with a reinstallation of windows. Or you can try recovery console with chkdsk /p /r
I've done all that.

I just replaced that crappy Audiomax daughter card with a PCI sound card and all my reboting problems have been fixed. To bad I've already got my new SLI-DR on the way, lol.
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
 
Work Lappy
(4 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 960 P6T NVIDIA GeForce GTX 560 Ti NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 
RAMRAMRAMHard Drive
G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 G.Skill DDR3 OCZ Vertex 3 SSD 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Backup Lite-On DVD Corsair H80 Windows 7 Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 v2 OCZ ModXStream Pro 700W Antec 300 Logitech g5 
Mouse PadAudio
Ratpad Razer Barracuda AC-1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 0JGC48 Intel(R) HD Graphics Family Micron Technology  
  hide details  
Reply
post #20 of 27
My ASUS did it when I was using the wrong RAID drivers, I tried using my DFI's for it lol, using my ASUS RAID drivers fixed it. I'm sure you have, but try resetting the CMOS.
No more AMD 3500+
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4590 Haswell 3.30GHz ASUS Z87-A NFC Express Edition Gigabyte GeForce GTX 670 2GB Mushkin Enhanced STEALTH 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Crucial MX100 128GB SATA III Internal Solid Sta... Western Digital 500gb hard drive LG Blu-ray Windows 10 
MonitorMonitorKeyboardPower
ASUS VH236H ACER AL1951 Microsoft Digital Media Pro Ultra LSP 750 watt 
CaseMouseAudio
Lian Li pc-75b MX-518 Creative X-Fi XtremeMusic 
  hide details  
Reply
No more AMD 3500+
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4590 Haswell 3.30GHz ASUS Z87-A NFC Express Edition Gigabyte GeForce GTX 670 2GB Mushkin Enhanced STEALTH 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Crucial MX100 128GB SATA III Internal Solid Sta... Western Digital 500gb hard drive LG Blu-ray Windows 10 
MonitorMonitorKeyboardPower
ASUS VH236H ACER AL1951 Microsoft Digital Media Pro Ultra LSP 750 watt 
CaseMouseAudio
Lian Li pc-75b MX-518 Creative X-Fi XtremeMusic 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › PC shuts down, but doesn't turn off.