Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [Official] Corsair Hydro Series Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Corsair Hydro Series Club - Page 361

post #3601 of 28247
Quote:
Originally Posted by twistid View Post
I'm having a strange problem, I'm not sure if its H50 or MOBO related...

I just installed my H50 and I turned it on when the computer was sideways and sidepanel/sidefan removed, everything worked fine so I figured time to button her up! I installed the sidepanel along with the 3pin sidefan , put the computer in its normal housing location and turned on the PC. First thing I did was load core-temp and to my horror it was at 60* and rising, I have my emergency cutoff at 65* so it turned off very quickly.

I opened the case back up and assumed I had not tightened it down enough, so I tightened it as much as I could before snapping the little bushings and turned it back on (again without the sidepanel) and it was fine, idling around 40* (oc my 965 to 3600 currently) which is much better than my previous 50* idle. So again I go to install the sidepanel and turn on the computer and again the computer shuts itself off with thermal protection. I'm like ***? So I'm inspecting what the sidepanel could possibly affect, and I see that it does press slightly on the hoses as they bulge out the side a bit in my small antec 300. So I leave the panel off and move the hoses slightly while the computer is turned on and the temps stay the same. I install the sidepanel and they still stay the same (after the computer has been on , this is without the sidefan). This is its current state, and I've been running Prime95 and the highest it's gotten is 52* @ 100%load all 4 cores.

Is it possible having the side fan is pulling to much amp's through the board and causing everything else (including the pump) to slow down causing the heat buildup? This is very strange... I have used the sidefan totally fine with my previous Arctic Cooler 7 and never had a problem. I have the h50 in a push/pull setup with the stock Antec300 rear fan and stock H50 corsair fan.

Any suggestions or opinions would be greatly appreciated! I do not have an external fan controller so I am unable to troubleshoot the mobo itself If I did have the fan controller I would just hook up every fan to it, and see if the problem persists.

EDIT I forgot to say I have 2 frontpanel fan's 3pin, 1 h50 pump 3pin, 1 corsair rad fan 4pin, and with the sidepanel that makes an extra 1sidefan 3pin... so 6 fans loaded through the mobo.
Sounds like it's the board trying too hard. This is what you should try.
- Boot your computer with the side off, as you had it running well.
- Installed Speedfan and read the pump RPM (should be around 1400)
- Now plug the side fan while the motherboard is running, theres no problem with this, I do it all the time. See what happens to your pump RPM in speedfan.

My guess is that your pump is completely stalling when you plug the fan is, either through some inbuilt protection on the motherboard to stop delivering power to fans when there is too much plugged in, or some other power problem.

If this is the case then I would try to connect the pump directly to the power supply molex. You always want it at 100% after all.

Good luck, post back.
~Killhouse

MOTM competition - see some awesome mods and place your votes!
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #3602 of 28247
Okay i am done with my build, and am happy to say, that the H50 runs cooler than my Ultra TEC w/push-pull. It took me a while looked for hours yesterday on people's setups to get a good idea how to set the rad up, and expand on those. Mainly at how different users set it up in a Antec 1200, I did not like most of them, so I created my own set up. Useing ideas from others in the H50 club. Below I have posted some pics, I hope you all like them, as I enjoy seeing pics of other users setups.
I created a wind-tunnel effect with the extra front fan bracket that comes with the 1200 tower, had to modify it a bit, but it worked perfect and has really helped lower my temps. Not just on the Cpu but every thing, pushing and pulling the air right out of the system. In short, just about a -5c drop on all components. (Mobo, Cpu, SPP, MCP.) I am extatic with the results.
Next I need to build a server tower to house all my hard drives, you will see the clutter, even though I routed them the best I could. Just need a second sytem for them all, 6 Tera's and climbing (fast). So with out further ado, pics..............

More Pics on next post, Please add me to the list......




    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
post #3603 of 28247
Quote:
Originally Posted by EvoLiTiLE View Post
@ twistid,
I had the same problems, then I went straight into the bios-sytem monitor, and checked my temps, turned my fans all on to high as I normally due (everything was reset during the build process, from being unplugged so long.) and saved, then exited. And walla- the temps were good and actually decreased a little. I guess from when the pumped needed to warm up on the H50. (just a guess) works fine now though. Hope it helps.
plug a different fan into the same slot as the side fan and see if it still does it. maybe it is a faulty fan? or a faulty connector. try the side fan on another connector.
Cerberus MKVI
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 4930k Asus Rampage IV BE 2 x 295x2 in Quad x-fire 16gb of Corsair Dominator Platnium DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
256gb Samsung 840 Pro 512gb Samsung 840 EVO 1gb Western Digital BE Asus Bluray/dvdrw burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Coolermaster 240mm AIO Windows 8.1 3x Benq BL 3200PT, 2 x asus 27" Logitech g19 
PowerCaseMouseAudio
Evga 1600 Watt PSU Corsair 540 Air Steelseries Sensei Onboard 
  hide details  
Reply
Cerberus MKVI
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 4930k Asus Rampage IV BE 2 x 295x2 in Quad x-fire 16gb of Corsair Dominator Platnium DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
256gb Samsung 840 Pro 512gb Samsung 840 EVO 1gb Western Digital BE Asus Bluray/dvdrw burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Coolermaster 240mm AIO Windows 8.1 3x Benq BL 3200PT, 2 x asus 27" Logitech g19 
PowerCaseMouseAudio
Evga 1600 Watt PSU Corsair 540 Air Steelseries Sensei Onboard 
  hide details  
Reply
post #3604 of 28247
Pics




    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
post #3605 of 28247
@ 00Smurf, thanks, but mine works fine now, I appreciate the help, I think it was just the cmos being cleared, once I ran through the bios on initial start it worked just fine.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
post #3606 of 28247
I went ahead and added the H50 sig, hope you don't mind. I have to go to work and babysit drunk people. Security.....Later all
If any, have questions, ask away, won't be till 3am pacific time til I will be able to answer.
I need to OC this rig now and beat my score, put the H50 to the test.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400@3.8ghz, going higher... EVGA nForce 680i SLI A1v. EVGA 8800 ULTRA (X2) SLI. (4x) 1GB DDR2 CORSAIR DOMINATOR 1066MHZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500's Raid 0, 4.5 Tera for media/games. N/A. Windows 7 Ult. x64. (RC) 3x22in. ACER, Samsung 42in LCD (240hz). 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo EDGE, G15. ULTRA X3 1000w Modular Antec 1200 WOLFKING Trooper (red), Logitech Laser wireless. 
Mouse Pad
N/A. 
  hide details  
Reply
post #3607 of 28247
Quote:
Originally Posted by Killhouse View Post
Sounds like it's the board trying too hard. This is what you should try.
- Boot your computer with the side off, as you had it running well.
- Installed Speedfan and read the pump RPM (should be around 1400)
- Now plug the side fan while the motherboard is running, theres no problem with this, I do it all the time. See what happens to your pump RPM in speedfan.

My guess is that your pump is completely stalling when you plug the fan is, either through some inbuilt protection on the motherboard to stop delivering power to fans when there is too much plugged in, or some other power problem.

If this is the case then I would try to connect the pump directly to the power supply molex. You always want it at 100% after all.

Good luck, post back.
~Killhouse

MOTM competition - see some awesome mods and place your votes!
As silly as it sounds i hooked up my pump to my fan controller (since they use the same plugs) and it works really well, up the RPM when in intensive work or games and lower when idling and downloading.
"The SR-2 Grid"
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2x Xeon e5620 @ 3.4 Ghz Evga SR-2 ATI 5870 ATI 5870 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Nvidia GTS 240 12 GB DDR3 Corsair Dominator OCZ Vertex III ... 2x Samsung Spinpoint F3 1 TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
300 GB WD Velociraptor WD Caviar Blue 640 GB WD Caviar Green 500 GB LG Blu Ray Combo Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 x2 Windows 7 Professional / Snow Leopard/ubuntu/Win 7 LG 55 inch tv, I-Inc 28 inch, Acer 20 Inch, 11.... Corsair K90, Logitech g13 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec CP-1000 Coolermaster Cosmos II Razer DeathAdder Drumpad 
Audio
Sennheiser HD 650 
  hide details  
Reply
"The SR-2 Grid"
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2x Xeon e5620 @ 3.4 Ghz Evga SR-2 ATI 5870 ATI 5870 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Nvidia GTS 240 12 GB DDR3 Corsair Dominator OCZ Vertex III ... 2x Samsung Spinpoint F3 1 TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
300 GB WD Velociraptor WD Caviar Blue 640 GB WD Caviar Green 500 GB LG Blu Ray Combo Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 x2 Windows 7 Professional / Snow Leopard/ubuntu/Win 7 LG 55 inch tv, I-Inc 28 inch, Acer 20 Inch, 11.... Corsair K90, Logitech g13 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec CP-1000 Coolermaster Cosmos II Razer DeathAdder Drumpad 
Audio
Sennheiser HD 650 
  hide details  
Reply
post #3608 of 28247
@EvoLiTiLE: Nice rig there, very nice. I love how you mounted the radiator - I'll add your name to the list tomorrow. I'm posting from my phone.

@dude120: No problem with the fan controller idea, that should work great. Im curious to know if you notice a noise level drop from the pump when you undervolt it? It's currently the noisiest thing in my case.
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #3609 of 28247
Quote:
Originally Posted by Killhouse View Post
@EvoLiTiLE: Nice rig there, very nice. I love how you mounted the radiator - I'll add your name to the list tomorrow. I'm posting from my phone.

@dude120: No problem with the fan controller idea, that should work great. Im curious to know if you notice a noise level drop from the pump when you undervolt it? It's currently the noisiest thing in my case.
I cant really hear it to tell the truth because i have at least 9 other fans in the case. (Most of em are quiet but a few are loud as hell)
Ill unplug most of the other ones and report results. It hasnt seemed to make much of any noise to tell you the truth. As for now, I have a 3000 rpm (120mm) Fan to install on the other side of my radiator.
"The SR-2 Grid"
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2x Xeon e5620 @ 3.4 Ghz Evga SR-2 ATI 5870 ATI 5870 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Nvidia GTS 240 12 GB DDR3 Corsair Dominator OCZ Vertex III ... 2x Samsung Spinpoint F3 1 TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
300 GB WD Velociraptor WD Caviar Blue 640 GB WD Caviar Green 500 GB LG Blu Ray Combo Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 x2 Windows 7 Professional / Snow Leopard/ubuntu/Win 7 LG 55 inch tv, I-Inc 28 inch, Acer 20 Inch, 11.... Corsair K90, Logitech g13 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec CP-1000 Coolermaster Cosmos II Razer DeathAdder Drumpad 
Audio
Sennheiser HD 650 
  hide details  
Reply
"The SR-2 Grid"
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2x Xeon e5620 @ 3.4 Ghz Evga SR-2 ATI 5870 ATI 5870 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Nvidia GTS 240 12 GB DDR3 Corsair Dominator OCZ Vertex III ... 2x Samsung Spinpoint F3 1 TB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
300 GB WD Velociraptor WD Caviar Blue 640 GB WD Caviar Green 500 GB LG Blu Ray Combo Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H50 x2 Windows 7 Professional / Snow Leopard/ubuntu/Win 7 LG 55 inch tv, I-Inc 28 inch, Acer 20 Inch, 11.... Corsair K90, Logitech g13 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec CP-1000 Coolermaster Cosmos II Razer DeathAdder Drumpad 
Audio
Sennheiser HD 650 
  hide details  
Reply
post #3610 of 28247
Quote:
Originally Posted by looser101 View Post
Nice GT pr0n.
Hah! Thanks!

Quote:
Originally Posted by dude120 View Post
that looks amazing!
What kind of Temps are you getting?
Thanks!

So far, temps are pretty decent. I ran Intel Burn Test 2.4 to test stability and to see how well the H50 cools my i7 920 OC'd @ 4.01GHz. Here were my results:

Ambient: 24

Idle: 36,33,35,32

IBT - "High" Stress Test - 20 passes - Core Temps were 61,58,59,56.

Just for overkill, I decided to really push things with a much higher stress test:
IBT - "Very High" Stress Test - 20 passes - Core Temps were 66,64,65,61.
Edited by xmisery - 2/12/10 at 9:26am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [Official] Corsair Hydro Series Club