Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [Official] Corsair Hydro Series Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Corsair Hydro Series Club - Page 833

post #8321 of 28251
Quote:
Originally Posted by DavidL View Post
Ok, so I picked up the H50 earlier today and for some odd reason, the H50 is making my CPU run 6C warmer than my air cooled Xigmatek Dark Knight. It may be the fact that I opted to run the fan backwards (pushing air out of the chassis), but even after replacing the stock thermal paste with ICD7 and swapping the stock fan for a 110CFM fan, temps were still 4C warmer than the Xigmatek. Has anyone experienced this before?

Also, would you folks think adding another fan to make it a push/pull helps significantly with the temps on the H50?
Quote:
Originally Posted by DeckerDontPlay View Post
Corsair advises to pull air from outside thru the rad. I think there is a few test results floating around. Try that and see if it improves temps. You might have to wait for the thermal paste to cure as well for optimum temps.
DeckerDontPlay is correct; and so are you - adding a 2nd fan should dramatically improve your temperatures. If your graphics cards exhaust heat inside the case then you might consider an intake system; but if your graphics cards have rear heat exhausts then I would leave it as exhaust but make sure your case is getting enough airflow
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #8322 of 28251
Quote:
Originally Posted by Carfanatic View Post
I looked to see if there was a new bios update just a minute ago and decided to download the MSI OverclockingCenter it does seem to show my CPU temp but it either doesn't like my resolution(1920x1080) or is just a piss poor program it is very hard to see the temp and only see half of it but easy enough to convert C to F.

So is 60-61C a high temp at load using prime95?
That is ridiculous high! Anything over 60 could fry your 965. More detail would be nice. Is this at stock settings? overclocked and if so at what voltage? For comparison, my 965 C3 at 20 C ambient with stock voltage and 3.8 ghz CPU speed, run at 26 C idle and 43 C max temp on Prime 95 blended test (after 3 hours). With a bump to 4.017 Ghz at 1.5 volts I idle at 32 C and max temp is approx 52-53 C after 3 hours Prime 95 blended.

Somthing is seriously wrong with your set up!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5Ghz Gigabyte GA-Z68XP-UD4 gtx 670 Corsair Vengeance 4 X 4GB @ 1600 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1 TB Seagate 7200.12 OCZ Vertex 3 MAX IOPS XSPC RASA 750 RX360 Win 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus 27" 144hz 1920 X 1200 Razer Black Widow Ultimate BF3 Edition Corsair AX1200 HAF 932 Advanced 
MouseAudio
Razer Imperator BF3 Edition SB X-FI Titanium PCI Express 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @ 4.5Ghz Gigabyte GA-Z68XP-UD4 gtx 670 Corsair Vengeance 4 X 4GB @ 1600 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1 TB Seagate 7200.12 OCZ Vertex 3 MAX IOPS XSPC RASA 750 RX360 Win 7 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus 27" 144hz 1920 X 1200 Razer Black Widow Ultimate BF3 Edition Corsair AX1200 HAF 932 Advanced 
MouseAudio
Razer Imperator BF3 Edition SB X-FI Titanium PCI Express 
  hide details  
Reply
post #8323 of 28251
Well - thought i'd post here again:

well - put system back together.....and added more:




got my second HDD back in and a 120*38mm fan + a 120*25mm shroud.
and the fan is touching the 24ping connector btw.

ok - internally watercooled + 120*38mm fan





Link to the rest of the log in my sig
Edited by scottath - 5/12/10 at 6:11am
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
post #8324 of 28251
I would rep you if I could scottath, fantastic build. I'm still amazed by the H50 sitting in that tiny container
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #8325 of 28251
there is a glitch so that you can actually - but anyhow....

thanks mate.

im thinking of getting some more stuff done - see my thread (window, some more cooling stuff etc)
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
post #8326 of 28251
Currently running at 4ghz with 1.275v on the vcore, with a d0 i7-930, and I'm sitting at about 44-46c idle, and seeing as high as 85c under full load with Prime95. Current setup is h50 in exhaust with twin noctua's in a push-pull config in an Antec 1200 case. Is this normal? After seeing some of the results other people have gotten with the H50, I'm trying to figure out if I've got a bad unit or it's something I did. I've reseated the heatsink several times now and am using AC MX-2 TIM (all I have on hand). The pump controls are showing a steading 1400rpm +- 10%, which seems fine but I'm still running very hot.
post #8327 of 28251
sounds like a mounting issue - or the pump is being undervolted?
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
post #8328 of 28251
I've got the pump plugged right into the mainboard, and went through bios to hardset it at 100%. Would I need to change something elsewhere?

I may try re-tightening the mounting screws and see if I'm just not getting enough contact. Just sort of running out of ideas.
post #8329 of 28251
sounds like everything is right.....

not using some stupid amount of cpu voltage or something ?
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4771 GA-Z87X-UD3H 2*HD5850 4gb G.Skill Ripjaw + 8gb Corsair XMS3 1600 cl8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 840 Pro 256gb | 3*3TB Raid 5 | Corsair F60 Windows 8 x64 *EYEFINITY* Dell 2405FPW + 2*E248WFP Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX-850v2 Lian Li v2010b M$ Basic  Asus Xonar D2X 
AudioAudio
Swan D1080 MK II 08  Shure SRH-440 
  hide details  
Reply
post #8330 of 28251
Quote:
Originally Posted by garnet1985 View Post
Currently running at 4ghz with 1.275v on the vcore, with a d0 i7-930, and I'm sitting at about 44-46c idle, and seeing as high as 85c under full load with Prime95. Current setup is h50 in exhaust with twin noctua's in a push-pull config in an Antec 1200 case. Is this normal? After seeing some of the results other people have gotten with the H50, I'm trying to figure out if I've got a bad unit or it's something I did. I've reseated the heatsink several times now and am using AC MX-2 TIM (all I have on hand). The pump controls are showing a steading 1400rpm +- 10%, which seems fine but I'm still running very hot.
What are your ambient temperatures? Do you have a particularly hot graphics card that could be exhausting near your H50 intake? Do you have plenty of case airflow?

Just some things to look at
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
PAROXYSM
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom x4 II 965 GA-990FXA-UD3 XFX HD 4870 1GB Corsair (12gb) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x1TB Caviar Black OCZ Vertex 60gb H50 W7 64-bit / Fedora 17 64-bit 
MonitorKeyboardPowerMouse
V7 22" Logitech Deluxe 250 Antec TruePower 750W Modular Razer Lachesis 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › [Official] Corsair Hydro Series Club