Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › AMD BIOS › flashed bios made my comp slower
New Posts  All Forums:Forum Nav:

flashed bios made my comp slower

post #1 of 5
Thread Starter 
Ok, im new to the forum.
I just flashed my bios with asus bios utility to the most recent one
after trying to overclock my board all day.
i figured that a new bios would be better than the original one.
So i flashed the bios and now my computer is always running at 100% acording to task manager and it is noticably slower. Could anyone tell me as to why it is doing this. I also tried to use winflash but it did that same thing. Any help would be appreciated.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Welcome to the fourms

You did the correct thing getting the most recent bios to flash to, why it is slower, hard to say...Sounds like spyware or something if your computer is running at 100% all the time...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
my computer was running perfectly before the flash though, which is why it is so confusing. I got my comp running at 2.3ghz and then did the flash and now it wont come down from 100%
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by slydog64
my computer was running perfectly before the flash though, which is why it is so confusing. I got my comp running at 2.3ghz and then did the flash and now it wont come down from 100%
Im guessing it just could be an error.. i dont see why your cpu would be running at 100% just after a bios flash if it was fine before... In task manager, what program is running at 100% that will help us narrow down our search..
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
well bm extreme was taking up 98% which is my bandwith tracker, so i just uninstalled that and then wmccds.exe jumped up to 78% which says is a network service. So maybe my internet is somehow messing with things. But its weird cuz the process is only using 25k mem which is less then some of my other things but is using 80% of my cpu. And just to clarify, the number underneath the cpu collum is the percent right? And thanks for your help so far. ok that was weird, now my computer is running fine, that one network service just stopped taking up my memory and now my comp is back to the usual 2% total usage.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
allendale e6400 gigabyte ds3 palit 9600gt sonic 2x1gig g skill ddr 800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
37 raptor and 250 gig xp pro 22" lcd logitech cordless 
PowerCaseMouse
ocz gamextream 700w antec p182 g7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD BIOS
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › AMD BIOS › flashed bios made my comp slower