Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › problem-X-FI + medusa sounds bad
New Posts  All Forums:Forum Nav:

problem-X-FI + medusa sounds bad

post #1 of 14
Thread Starter 
OK I have the Medusa headphones and the X-FI xtrememusic sound card ... both brand new, just installed the software, got it hooked up etc ...

Problem is, it sounds TERRIBLE ... Entertainment is worse than Game Mode, but even on game mode in game and out of game it sounds absolutely terrible. MP3's, in game, anything ... I don't know how to fix it or what settings I need to change to get it right ....

Any help is greatly appreciated .... I know there are lots of people with this combo or close to it here.

Small run down of my settings:
Quote:
CMSS-3D = enabled
24-bit crystalizer = disabled
EQ = enabled
Mixer = All bars on 80% --- EVM is disabled and EAX is enabled.

It's set to 5.1 speakers
See if there's anything I need to change, and it's the BASS that is the worst ... absolutely sounds terrible, super scratchy and stuff so please if you can help me out, I would greatly appreciate it!
post #2 of 14
Isnt it supposed to be set to headphones?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3200 2.0Ghz(2.6Ghz) Asus A8N-SLI Premium Win Xp Pro 22" CRT, 15" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Noisetaker 2.0 600w TT Xaser V Damier Alum. G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3200 2.0Ghz(2.6Ghz) Asus A8N-SLI Premium Win Xp Pro 22" CRT, 15" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Noisetaker 2.0 600w TT Xaser V Damier Alum. G5 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
OK in game sounds much better with EVM disabled ... mp3's a little better, but the BASS is still really really bad ...

is this just to be expected with the MEDUSA's ? If you have any other suggestions please post ... and not these headphones are 5.1 surround sound.
post #4 of 14
I PMd two other X-Fi/Medusa users to help you out with this situation. I'd try to help but my X-Fi and Medusas are still in their boxes.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Thread Starter 
thanks a lot will check here tommorrow again
post #6 of 14
Okay, what I have found is that the headset connection to the Medusa Amp is very picky where it wants to be. Try moving the headset jack around and see where it gets you. Also, try turning down the bass at the headset remote that's inline with your headset. See what works, it's taken be a while to get the best settings. Try what was above outlined, and see what happens.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
DUBBLE POST!!!
http://www.overclock.net/amd-general...s-help-me.html

Would a Director please merge these.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
I thought something was weird....two Medusa + X-Fi problems...haha.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
nonono ... that other post was to help me hook them up, now I have them hooked up and I need to get them sounding better.

I use these regular USB's here and everything sounds just fine. The music is clear, people can understand me, etc .... I put in the Medusa's and it's definately not fine. Any ideas ? I guess that means it is not the sound card, but rather the headphones where something is wrong ..?
post #10 of 14
Bdillon...Follow what I told you to do up there. It solved my problems immediately.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › problem-X-FI + medusa sounds bad