Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Dfi Lanparty Ut Nf3 250gb Problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Dfi Lanparty Ut Nf3 250gb Problems

post #1 of 19
Thread Starter 
hey i just got a dfi lanparty nf3 motherboard for my 3700 clawhammer i also got 2 10k raptors when i assembled the monitor just stays black doesnt do anything and i dont know what to do..been trying to figure out the problem for 3 hrs now somebody please help
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
Does your rig power up? Do you hear beeps? Did you try turning the motherboard on by pressing the quickon switches on the lower right part of the motherboard? Is the dRAM light on? Any other red lights? Are your ATX plugs plugged in?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3700 ClawHammer DFI NF4X Infinity Windows XP pro SP2 Env!sion 17" crt 
KeyboardPowerCaseMouse
crappy HP keyboard Aspire 520 + micro 193 Scorpio 868 Highly Modded Logitech mx310 :) 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3700 ClawHammer DFI NF4X Infinity Windows XP pro SP2 Env!sion 17" crt 
KeyboardPowerCaseMouse
crappy HP keyboard Aspire 520 + micro 193 Scorpio 868 Highly Modded Logitech mx310 :) 
  hide details  
Reply
post #3 of 19
Thread Starter 
when i turn it on everything powers up my videocard is running as well...there are 2 LED lights in my mobo and they are both red
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Quote:
Originally Posted by night_kidd
when i turn it on everything powers up my videocard is running as well...there are 2 LED lights in my mobo and they are both red
is ya cable connected properly to the vid card or the other end to the monitor maybe? has the vid card got a power lead connected if nedded?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
Thread Starter 
yes they are connected properly...what exactly is supposed to happen if its working? does it take me straight to the bios or something?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
ok do a bios reset with the jumper and when you turn it back on keep pressing the Del key till you get into the bios, you can miss the bios easily so press it constantly, see what happens
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 3800 ALBATRON KM51PV M-ATX Gainward 7900GT 512MB Team Group PC4K 2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
4 x 250GB That is me. 19" LCD WOLF CLAW V2 
PowerCaseMouse
Silverstone Grunt Aspire X-QPACK The trigger machanism 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Thread Starter 
i already know that it cant be the videocard and the cpu because i just pulled it out from this current computer i am using right now
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
amd 64 3700 clawhammer LanParty UT nf3 250gb nvidia quadro fx 4000 2 10k raptor 
OSMonitorKeyboardPower
win xp pro mitsubishi 2070sb x2 saitek antec neopower 550w 
CaseMouse
antec p180 mx 518 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
I had the same prolem with a dfi nf3 board and had to reset the cmos when new hardware was added
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
What u need is reset the bios, unplug the main power (psu) set the jumper to reset (it should be on ur manual) once u set the jumpers pull out the battery count to 30 or count 30 sheeps (lol) once ur done counting set the jumper back to normal position install the battery make sure the plus side is facing up or was it down? then plug in the psu turn on the power and keep on pressing DEL key till u see the bios screen then set it on default or fail safe mode. it that step doesnt work do the same thing again but this time pull out one of the RAMs assuming ur using 2x512 or 2x 128 or 2x 512. that should be it
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
If you are using 2 sticks of ram make sure they are in slots 1 and 3.
These boards have a problem with using 2 sticks of ram in slots 1 and 2.
Ra\/eN HeX
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6100 ASUS Sabertooth 990FX EVGA GTX460 Corsair Vengance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 Seagate Baracuda ASUS dvd-rwdl Enzotech saphire rev-a 
CoolingOSMonitorMonitor
XSPC Rasa universal gpu Windows 7 Ultimate 64 Samsung SyncMaster B2030 Samsung SyncMaster 923nw  
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake tr-2 500w Silverstone Raven RV03 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer Exactmat 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Athlon II X2 MSI 870-G45 HD4550 Western Digital 
Optical DriveCoolingOSCase
ASUS DVD-rw Thermalright Ultra 120 Windows 7 Ultimate 64 Cooler Master HAF-912 
  hide details  
Reply
Ra\/eN HeX
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6100 ASUS Sabertooth 990FX EVGA GTX460 Corsair Vengance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 Seagate Baracuda ASUS dvd-rwdl Enzotech saphire rev-a 
CoolingOSMonitorMonitor
XSPC Rasa universal gpu Windows 7 Ultimate 64 Samsung SyncMaster B2030 Samsung SyncMaster 923nw  
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake tr-2 500w Silverstone Raven RV03 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer Exactmat 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Athlon II X2 MSI 870-G45 HD4550 Western Digital 
Optical DriveCoolingOSCase
ASUS DVD-rw Thermalright Ultra 120 Windows 7 Ultimate 64 Cooler Master HAF-912 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Dfi Lanparty Ut Nf3 250gb Problems