Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Evga X58 SLI Problems ( F8 F3 error )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Evga X58 SLI Problems ( F8 F3 error )

post #1 of 9
Thread Starter 
Im having a problem with me EvgaX58 sli motherboard it well not even boot up to bios its giving me a f8,f3,68(or 6b) error im not sure whats wrong i tried a new CPU,Power supply, Hard drive,Heatsink. the only problem i see visually is were i screw my motherboard into my case some of the soder is wore off cause I tightened the screws to much, there for i don't think im getting ground. not sure though any one else ever get theres errors? have any idea whats the problem?
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
more than likely an unstable overclock.
Slayer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.2 EVGA X58 Classified EVGA GTX 260 SSC GSKILL Ripjaw 12GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x WD VelociRaptor 150GB RAID LG water soon W7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Asus VS248H-P  Logitech G11 Corsair-1000HX Tj07 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Custom from ArtsNow.com Audioengine A2 
  hide details  
Reply
Slayer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.2 EVGA X58 Classified EVGA GTX 260 SSC GSKILL Ripjaw 12GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x WD VelociRaptor 150GB RAID LG water soon W7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Asus VS248H-P  Logitech G11 Corsair-1000HX Tj07 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Custom from ArtsNow.com Audioengine A2 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Bryan Dale View Post
more than likely an unstable overclock.
Its not overclocked at all.
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
what version of BIOS are you on? Because I just moved to S22D and it gave me all kinds of hell.
Slayer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.2 EVGA X58 Classified EVGA GTX 260 SSC GSKILL Ripjaw 12GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x WD VelociRaptor 150GB RAID LG water soon W7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Asus VS248H-P  Logitech G11 Corsair-1000HX Tj07 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Custom from ArtsNow.com Audioengine A2 
  hide details  
Reply
Slayer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.2 EVGA X58 Classified EVGA GTX 260 SSC GSKILL Ripjaw 12GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x WD VelociRaptor 150GB RAID LG water soon W7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dual Asus VS248H-P  Logitech G11 Corsair-1000HX Tj07 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Custom from ArtsNow.com Audioengine A2 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Bryan Dale View Post
what version of BIOS are you on? Because I just moved to S22D and it gave me all kinds of hell.
not sure i just did a RMA.
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Quote:
Originally Posted by detroitpc313 View Post
not sure i just did a RMA.
Have you tried booting your system with one stick of ram (at a time)? The error is strange, but try this before you RMA your system.

Try it and get back to us, my board hasn't ever done that.
post #7 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by skitzogreg View Post
Have you tried booting your system with one stick of ram (at a time)? The error is strange, but try this before you RMA your system.

Try it and get back to us, my board hasn't ever done that.
I sure did i tried a bunch of ****.
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
I've only gotten those errors from an unstable OC. Since you're running @ stock, would you mind posting your memory/cpu settings? Bios pics would be nice.

If at all possible, test your CPU and ram on another board, as well as inspect the pins in your CPU socket to make sure none are bent.

I RMAd an EVGA 780i 3 times before discovering that the FIRST defective board had fried all 4 dimms - needless to say none of the subsequent replacements would post. Borrow a dimm if you need to, or do what I did buy a set, test, and return it (the store was aware of my issue and helping me out).

If I had to guess I'd say either your dimms/controller or CPU/socket - IF it's not simply a bios settings issue - what bios you running?

EDIT: Please try it with the stock cooler if possible, it may be an issue with your w/c.
NubIII
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.17ghz@1.31v (21x199) Evga 758-A1 Sapphire 5970 950/1250 1.174v 6gb OCZ Platinum 1600 CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25 G2 80GB + WD Black 640GB Asus DRW-24B1ST Windows 7 HP 64 Asus VW266H (25.5") 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec TPQ 1000w Antec 902 G9 
  hide details  
Reply
NubIII
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.17ghz@1.31v (21x199) Evga 758-A1 Sapphire 5970 950/1250 1.174v 6gb OCZ Platinum 1600 CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25 G2 80GB + WD Black 640GB Asus DRW-24B1ST Windows 7 HP 64 Asus VW266H (25.5") 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Antec TPQ 1000w Antec 902 G9 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dopey View Post
I've only gotten those errors from an unstable OC. Since you're running @ stock, would you mind posting your memory/cpu settings? Bios pics would be nice.

If at all possible, test your CPU and ram on another board, as well as inspect the pins in your CPU socket to make sure none are bent.

I RMAd an EVGA 780i 3 times before discovering that the FIRST defective board had fried all 4 dimms - needless to say none of the subsequent replacements would post. Borrow a dimm if you need to, or do what I did buy a set, test, and return it (the store was aware of my issue and helping me out).

If I had to guess I'd say either your dimms/controller or CPU/socket - IF it's not simply a bios settings issue - what bios you running?

EDIT: Please try it with the stock cooler if possible, it may be an issue with your w/c.
I tried the stock heatsink. i just RMAD it i have tried so much +1 for the help thanks alot
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
Red Tiger
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 4.5Ghz Evga x58 watercooled **EVGA GTX 470** (90day step up to 480) OCZ 1200Mhz 6GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD150GB 10k,WD 750GB, HITACHI 1TB X5 (5TB RAID 5) **Windows 7** Hanns.G 28" and Samsung 46" LED tv series 8 Das Keyboard 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200 watt HAF 932 Modded Logitech G9 SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Evga X58 SLI Problems ( F8 F3 error )